ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Κατάλληλο μέρος για τη διοργάνωση του Μουντιάλ το Κατάρ"

"Κατάλληλο μέρος για τη διοργάνωση του Μουντιάλ το Κατάρ"

Ο επί κεφαλής της διοργανώτριας αρχής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ, Χασάν Αλ-Ταβάντι, απέρριψε κατηγορηματικά όλα τα σενάρια που θέλουν τη χώρα του να μην είναι η οικοδέσποινα χώρα του μεθεπόμενου Μουντιάλ.

Πολλές συζητήσεις έχουν γίνει αναφορικά με το πως θα μπορέσει να διεξαχθεί ομαλά το Παγκόσμιο του 2022, ένεκα των υπερβολικά υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στη χώρα, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τα διοικητικά όργανα της FIFA έχουν εκφράσει πλειστάκις την επιθυμία τους να μεταφερθεί η διοργάνωση το χειμώνα, ώστε να αποφευχθεί κατά το δυνατόν η ανυπόφορη ζέστη. Η πρόθεση τους, όμως, αυτή είχε συναντήσει προσκόμματα από τις ομοσπονδίες αρκετών χωρών και ιδιαίτερα της Αγγλίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Αγγλικής ομοσπονδίας, Ρίτσαρντ Σκάνταμορ, επιμένει ότι το τουρνουά πρέπει να διεξαχθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα, διαφορετικά θα επικρατήσει χάος στα πρωταθλήματα. Την ίδια ώρα, ο ισχυρός άνδρας της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, παραδέχθηκε ότι "η ανάθεση του Μουντιάλ στο Κατάρ Ιούνιο και Ιούλιο ίσως ήταν λάθος".

Από την άλλη μεριά ο Γενικός Γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής του "Κατάρ 2022", Χασάν Αλ-Ταβαντί, δήλωσε τα εξής:"Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά για να διασφαλίσουμε ότι είμαστε εντός των όρων της κατατεθειμένης προσφοράς και της ισχύουσας συμφωνίας. Εκπληρώνουμε όλες τις υποσχέσεις που έχουμε δώσει και εργαζόμαστε σκληρά για να επιτύχουμε τις δεσμεύσεις μας".

Και συνέχισε αναφερόμενος στη σπουδαιότητα που έχει αυτή η διοργάνωση για τη χώρα του και τη Μέση Ανατολή εν γένει: "(Το Κατάρ) είναι το κατάλληλο μέρος. Η Μέση Ανατολή είναι το κατάλληλο μέρος. Εκπροσωπούμε όλη τη Μέση Ανατολή. Είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο της, οπότε είναι η σωστή τοποθεσία. Δικαιούμαστε να φιλοξενήσουμε μια μεγάλη διοργάνωση".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ