ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Καραγκούνης:"Άλμα πρόκρισης με 4 βαθμούς"

Καραγκούνης:"Άλμα πρόκρισης με 4 βαθμούς"
Καραγκούνης, Εθνική Ελλάδος

Σε συνέντευξη του στο περιοδικό της UEFA, ο Γιώργος Καραγκούνης τόνισε ότι με τέσσερις βαθμούς η Ελλάδα θα κάνει άλμα για την πρόκριση.

Ο διεθνής μέσος μίλησε ακόμη για τον Ότο Ρεχάγκελ, τον τρόπο παιχνιδιού της Εθνικής αλλά και τις αναμνήσεις από το "Euro 2004".
O άσος του Παναθηναϊκού μάλιστα τόνισε ότι ίσως ο αποκλεισμός από τα τελικά του Μουντιάλ του 2006 έκανε καλό στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ώστε να παρουσιαστεί περισσότερο αποφασισμένο σε αυτή την προκριματική φάση.Πιο αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Καραγκούνη:

Πόσο κοντά βρίσκεται η Ελλάδα στην πρόκριση;

« Είμαστε στο σωστό δρόμο. Εχουμε χάσει μόνο μία φορά και φέραμε ισοπαλία σε ένα πολύ δύσκολο ματς στο Οσλο, αλλά εκτός αυτών έχουμε νικήσει σε όλα τα υπόλοιπα ματς. Αν νικήσουμε την Βοσνία/Ερζεγοβίνη και πάρουμε τουλάχιστον έναν βαθμό στην Τουρκία, θα έχουμε κάνει ένα τεράστιο βήμα για την πρόκριση». - Σκέφτεστε ήδη το EURO 2008;

«Από τη στιγμή που δεν έχουμε προκριθεί και μαθηματικά στην τελική φάση, δεν μπορούμε να μιλάμε γι΄ αυτό. Πρέπει να παίζουμε διαρκώς καλά σε όλη την προκριματική φάση, γιατί είναι πολύ σημαντικό για εμάς να υπερασπίσουμε τον τίτλο μας στους τελικούς. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να αποφύγουμε την υπερβολική αυτοπεποίθηση».

- Η Ελλάδα έχει θυσιάσει το θέαμα, για να παίρνει αποτελέσματα.

« Ολοι οι παίκτες θέλουν να συνδυάζουν τα καλά αποτελέσματα με το θεαματικό ποδόσφαιρο, αλλά στην προκριματική φάση αυτό που έχει σημασία είναι οι βαθμοί όπως και να παίζεις. Αν παίζουμε και θεαματικά, ακόμα καλύτερα».

- Ο Οτο Ρεχάγκελ είναι προπονητής της Εθνικής Ελλάδας για πάνω από έξι χρόνια. Ο χαρακτήρας του φαίνεται να έχει συνδυαστεί σωστά με τη νοοτροπία των παικτών του.

«Αυτό που εκτιμώ περισσότερο είναι ο ρεαλισμός του. Κοιτάει την ουσία του ποδοσφαίρου, είναι νικητής και θέλει να συνεχίζει να νικάει. Οποτε υπάρχει κριτική για τον τρόπο που παίζουμε, πάντα μας λέει πως δεν υπάρχει συνταγή για μοντέρνες νίκες ή για μοντέρνες ήττες. Το θέμα είναι να συνεχίσουμε να νικάμε, έτσι ώστε να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε υψηλό επίπεδο».

- Το ματς με την Τουρκία είναι μια ευκαιρία για να πάρετε εκδίκηση για το 4-1;
«Σκοπός μας είναι να είμαστε νικητές σε κάθε αγώνα και να προκριθούμε στους τελικούς, ασχέτως αν θα νικήσουμε, φέρουμε ισοπαλία ή χάσουμε από την Τουρκία. Δεν υπάρχει θέμα εκδίκησης. Αυτό είναι το τελευταίο πράγμα στο μυαλό μας αυτή τη στιγμή».

- Η ατμόσφαιρα στο Αλί Σαμί Γεν μπορεί να είναι έντονη.
« Είμαστε μια έμπειρη ομάδα και έχουμε παίξει σε αντίξοες συνθήκες. Πριν από δύο χρόνια συναντήσαμε την Τουρκία στα προκριματικά του Μουντιάλ. Ανταποκριθήκαμε πολύ καλά, δεν φοβηθήκαμε και φέραμε ισοπαλία με 0-0. Σημασία έχει η απόδοσή μας και όχι η ατμόσφαιρα».

- Πόσο σκληρό ήταν που δεν προκριθήκατε στο Μουντιάλ;

« Ολοι θέλαμε να πάμε στην Γερμανία και παλέψαμε μέχρι το τελευταίο ματς, αλλά πληρώσαμε την κακή αρχή που είχαμε στα προκριματικά. Το καλοκαίρι του 2004 ήταν κάτι ασυνήθιστο για εμάς μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Δεν είχαμε καθόλου χρόνο να χαλαρώσουμε και τη στιγμή που ξεκίνησαν τα προκριματικά δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και χάσαμε στην Αλβανία. Μετά έπρεπε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, αλλά στο τέλος αυτό αποδείχτηκε πολύ δύσκολο. Τώρα είναι όλα διαφορετικά.

Είμαστε χαλαροί και είχαμε τη δυνατότητα να προετοιμαστούμε καλά για όλα τα παιχνίδια και τα αποτελέσματα ήλθαν. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Δεν έχει σημασία αν είσαι πρωταθλητής Ευρώπης. Αν δεν είσαι συγκεντρωμένος, οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να σε νικήσει οποιαδήποτε μέρα. Μας ενόχλησε που δεν προκριθήκαμε στο Μουντιάλ. Ισως και να μας έκανε καλό, πάντως, γιατί τώρα είμαστε πιο αποφασισμένοι από ποτέ να τα πάμε καλά».

- Ποια είναι η άποψή σου για την αναδόμηση της ομάδας από τον Ρεχάγκελ;
« Κάθε παίκτης που έχει κληθεί από τον Οτο Ρεχάγκελ, έχει προσαρμοστεί γρήγορα στην ατμόσφαιρα της ομάδας και η μετάβαση ήταν ομαλή με πολύ καλά αποτελέσματα μέχρι τώρα. Τα ταλέντα δεν λείπουν από την Ελλάδα, όπως αποδείχτηκε από την Εθνική Νέων που πήρε τη δεύτερη θέση στην Ευρώπη.

Υπάρχουν πολλοί Ελληνες παίκτες που τα πηγαίνουν καλά σε ξένα πρωταθλήματα. Αλλα πράγματα λείπουν από την Ελλάδα, όπως η υποδομή και τα γήπεδα. Δηλαδή, το κατάλληλο περιβάλλον που βοηθά ένα ταλέντο να αναπτυχθεί.

Την περασμένη εβδομάδα πέντε ελληνικές ομάδες προκρίθηκαν στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και ο ενθουσιασμός από τους φιλάθλους ήταν τεράστιος. Οι άνθρωποι ξεχνούν τα καθημερινά τους προβλήματα μέσα από το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο είναι πηγή χαράς και πρέπει να είμαστε πιο ευαίσθητοι στις ανάγκες των φιλάθλων».

- Ποιο είναι το δυνατό σημείο της Εθνικής Ελλάδας τώρα που ως πρωταθλήτρια Ευρώπης δεν έχει το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού;
« Πιστεύω ότι το δυνατό σημείο μας δεν ήταν το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού, αλλά ήταν και είναι το ομαδικό πνεύμα. Δεν είμαστε μια θεαματική ομάδα, δεν παίζουμε σαν την Βραζιλία, αλλά το ομαδικό μας πνεύμα είναι ξεχωριστό. Αν το διατηρήσουμε, είμαστε ένας σκληρός αντίπαλος για οποιονδήποτε».

- Προσωπικά σκέφτεσαι τον τελικό του EURO 2004 με την Πορτογαλία, ένα παιχνίδι που έχασες επειδή ήσουν τιμωρημένος;
«Εκείνη την ημέρα το πιο σημαντικό πράγμα ήταν να κερδίσουμε το τρόπαιο. Τίποτε άλλο δεν είχε σημασία. Φυσικά εύχομαι να είχα παίξει, αλλά έχω πολλά να θυμάμαι από εκείνο το όνειρο στο δρόμο προς τον τελικό».

































TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ