ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Καντέ: "Η ώρα των αποδείξεων"

Καντέ: "Η ώρα των αποδείξεων"
Καντέ, Τζιμπούρ, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ

Σιγή ιχθύος τηρεί η ΠΑΕ για τις δηλώσεις Βγενόπουλου. ''Τώρα θα δείξουμε αν αξίζουμε'' το μήνυμα Καντέ

Καντέ: "Τώρα θα δείξουμε αν αξίζουμε το πρωτάθλημα"



Για την συμπεριφορά και τον χαρακτήρα που θα επιδείξει πλέον ο Παναθηναϊκός στις εναπομείνασες 10 αγωνιστικές μίλησε κυρίως ο Σεντρίκ Καντέ. Ο αμυντικός από το Μάλι μίλησε ακόμα για το ματς με την ΑΕΛ ενώ έστειλε και μήνυμα στους οπαδούς του "τριφυλλιού".

" Το παιχνίδι με την ΑΕΚ ήταν ουσιαστικά ίδιο με αυτό της προηγούμενης εβδομάδας κόντρα στον Άρη. Παίξαμε καλά, είχαμε το πνεύμα του νικητή, πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουμε, όμως ήμασταν πολύ άτυχοι. Πρέπει πάντως να συνεχίσουμε ακριβώς έτσι. Να είμαστε το ίδιο σκληροί και νομίζω θα έρθουν και οι νίκες", υποστήριξε αρχικά ο αμυντικός του "τριφυλλιού" και μετά απάντησε στις ερωτήσεις:

- Η διαφορά από τους διώκτες σας είναι στους +6 βαθμούς. Έρχονται αρκετά δύσκολα ματς. Τι περιμένεις να γίνει, ειδικά τον Φεβρουάριο που είναι δύσκολος μήνας για σας;


" Ο Φεβρουάριος θα είναι ο πιο δύσκολος μήνας για μας, όντως. Τώρα λοιπόν θα δείξουμε αν είμαστε έτοιμοι για μάχη κι αν αξίζουμε το πρωτάθλημα. Να δείξουμε την ικανότητά μας στο να δράσουμε και να αντιδράσουμε ουσιαστικά μετά τα δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα."

- Αν συνεχίσετε να παίζετε έτσι, θεωρείς πως θα πάρετε τον τίτλο;


" Αυτός είναι ο στόχος. Ο μεγάλος στόχος της σεζόν. Ξέρουμε ότι το πνεύμα μας είναι σωστό, όμως έχουμε πάρουμε μόλις δύο βαθμούς στα τελευταία δύο ματς. Δεν είναι αρκετοί. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι και ακόμη πιο καλά λοιπόν."

- Τώρα έρχεται η αναμέτρηση με την Λάρισα...



" Πρέπει να νικήσουμε. Όπως σε κάθε ματς. Ο Παναθηναϊκός είμαστε. Με την ΑΕΚ τα πήγαμε καλά, αλλά δεν ήταν αρκετό. Παίζαμε στην έδρα μας και έπρεπε να νικήσουμε. Δεν ήμασταν τυχεροί και γι’ αυτό πρέπει να δουλέψουμε πιο σκληρά για να έρθει η νίκη στην Λάρισα."

- Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο;


" Το γήπεδο ήταν γεμάτο και όλα ήταν όμορφα. Ακόμη κι όταν χάναμε 1-0 προσωπικά ένιωθα ότι οι οπαδοί μας έδιναν ώθηση. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό για μας. Ακολουθούν δύσκολα ματς και μας βοηθά ο κόσμος."

Τηρούν σιγή ιχθύος από ΠΑΕ



Τα όσα συνέβησαν λίγα λεπτά μετά την λήξη του ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής με την αποχώρηση των VIP και τις δηλώσεις με νόημα του Ανδρέα Βγενόπουλου, δεν θα έχουν για την ώρα... συνέχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κλιμάκια της ΠΑΕ δεν υπάρχει καμία πρόθεση να δοθεί συνέχεια στα λεγόμενα του "Mr MIG" περί παραγόντων της ομάδας που χάρηκαν με την ισοπαλία απέναντι στην ΑΕΚ.

Η διοίκηση του "τριφυλλιού" την καθοριστική χρονική στιγμή που διανύουμε και φόντο την κρισιμότητα των αγώνων που ακολουθούν στις τρεις διοργανώσεις που συμμετέχει η ομάδα, να μείνει μακριά. Ο λόγος πως γνωρίζει ότι πιθανή εσωτερική διαμάχη μόνο κακό θα προκαλέσει στην ομάδα.

Με Γιούρκα και Κλέιτον στο ΟΥΕΦΑ



Δύο νέα πρόσωπα σε σχέση με τις προηγούμενες επιλογές εμπεριέχει η λίστα παικτών που δήλωσε ο Παναθηναϊκός στην ΟΥΕΦΑ για τη συνέχεια των ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων στο Europa League. Συγκεκριμένα, οι Γιούρκας Σεϊταρίδης και Σίλβα Κλέιτον θα είναι στις αποστολές για τα ματς με την Ρόμα στην φάση των "32" του θεσμού.

Χαρακτηριστικά, ο διεθνής αμυντικός δεν είχε δηλωθεί τον Αύγουστο, αφού αποκτήθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου ενώ ο Βραζιλιάνος μέσος δεν υπολογίζονταν από τον Χενκ Τεν Κάτε και είχε μείνει επίσης εκτός πλάνων. Αναγκαστικά, ο τεχνικός των "πράσινων" έκοψε από την συγκεκριμένη λίστα τον Γιώργο Μαχλελή.

Να τονίσουμε πως οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού δήλωσαν 24 παίκτες (και όχι 25 που έπρεπε) στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία αφού δεν έχουν 4 αλλά 3 παίκτες που προέρχονται από την ακαδημία. Τους Νίνη, Τζόρβα, Καραγκούνη. Ετσι στη δεύτερη λίστα δηλώθηκαν οι νεαροί Τάσος Λαγός και Ξενοφών Φέτσης.

Νιόπλιας: "Όσο είμαστε μπροστά δεν θα μπορούν να μας φτάσουν"


Η ικανοποίηση του Νίκου Νιόπλια από την εμφάνιση απέναντι στην ΑΕΚ αποτυπώθηκε μετά την συνέντευξη Τύπου της Κυριακής και την επομένη στα αποδυτήρια με τον 45χρονο τεχνικό να μιλάει και για ατυχία που είχαν οι παίκτες του.

" Συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνατε στο ντέρμπι. Δεν θέλω να βλέπω πρόσωπα απογοήτευσης. Δεχτήκαμε ένα γρήγορο γκολ από λάθος αλλά στη συνέχεια ήμασταν αυτοί που έπρεπε στο γήπεδο. Ισοφαρίσαμε και είχαμε πολλές ευκαιρίες για να πάρουμε τη νίκη αλλά δεν τα καταφέραμε παρά την προσπάθεια. Το ποδόσφαιρο έτσι είναι και δεν ήμασταν τυχεροί" υποστήριξε ο Ελληνας τεχνικός και έδωσε το έναυσμα για την συνέχεια.

Ο προπονητής των "πράσινων" στην προσφιλή του συνήθεια υποστήριξε πως η συνέχεια στην πορεία για το πρωτάθλημα εξαρτάται από τους ίδιους και μόνο παρά την ισοπαλία με την ΑΕΚ. Παράλληλα, ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να αφήσουν την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ και σκέφτονται την συνέχεια, αρχή γενομένης από το ματς με την Καλλιθέα για το Κύπελλο hellas online, που γίνεται την Τετάρτη.

" Παρά την ισοπαλία συνεχίζουμε να είμαστε στην πρώτη θέση. Δεν έγινε τίποτα. Αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα έχουμε πρόβλημα. Όσο είμαστε μπροστά δεν θα μπορούν να μας φτάσουν. Εχουμε δύσκολα παιχνίδια στο υπόλοιπο πρωτάθλημα και επιβάλεται να τα πάρουμε" και συμπλήρωσε: " Το ματς με την ΑΕΚ ανήκει στο παρελθόν. Κοιτάμε την συνέχεια μπροστά. Εχουμε το ματς Κυπέλλου και πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτό και να πάρουμε την πρόκριση, προκειμένου να μην έχουμε προβλήματα."

































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ