STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Καλλονή - Πανιώνιος 3-2

Καλλονή - Πανιώνιος 3-2

Η Καλλονή μπορεί να βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, όμως, με εκπληκτικά γκολ των Λεοζίνιο και Γκαρσία έκανε το 3-2 και πήρε την πρώτη της νίκη μετά από πέντε σερί ήττες. Καλύτεροι συνολικά οι γηπεδούχοι, μπορούσαν να έχουν κλειδώσει το παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι.

Χαμόγελα για πρώτη φορά μετά από τις 15 Σεπτεμβρίου για τους παίκτες της Καλλονής, οι οποίοι πανηγύρισαν μία πολύ σημαντική νίκη τόσο για βαθμολογικούς όσο και για ψυχολογικούς λόγους.

Η ομάδα της Μυτιλήνης μετρούσε πέντε συνεχόμενες ήττες και βρισκόταν κοντά σε μια ακόμη, την οποία απέφυγε πραγματοποιώντας μεγάλη ανατροπή με τους Λεοζίνιο και Γκαρσία.

Οι γηπεδούχοι ήταν συνολικά καλύτεροι, όμως, για ένα ακόμη παιχνίδι είχαν κενά διαστήματα, τα οποία εκμεταλλεύτηκε ο Πανιώνιος. Οι "κυανέρυθροι" προέρχονταν από δύο συνεχόμενες νίκες, είχαν κάποια πολύ καλά διαστήματα στο παιχνίδι τους, θα μπορούσαν να έχουν φύγει από τη Θεσσαλονίκη με τους τρεις βαθμούς, όμως, πλήρωσαν την κακή αντίδραση που είχε η άμυνά τους στα δύο τελευταία γκολ.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης

Καιρός: Ηλιοφάνεια κατά περιόδους

Διαιτητής: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)

Βοηθοί: Σταθόπουλος (Ηλείας), Κούλα (Ξάνθης)

4ος Διαιτητής: Κύζας (Δράμας)

Καλλονή (Μαντζουράκης): Σιδεράκης, Χωριανόπουλος, Λεάντρο, Κριπιντίρης, Ποντάνι, Μαρσέλο (84' Σιλιγαρδάκης), Φαρία, Λεοζίνιο, Γκαρσία (80' Γκάτσιτς), Μανούσος, Περόνε (88' Γάλας)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Παντελής): Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Κουλουχέρης, Αυλωνίτης, Κούρος, Παντίδος, Μητρόπουλος (39' Παναγιωτούδης), Μενδρινός (81' Καμπάνταης), Ντούνης, Αραβίδης, Γιάννου (72' Λάσνικ)

Γκολ: 23' Άλβες, 75' Λεοζίνιο, 78' Γκαρσία / 13' Γιάννου, 57' Αραβίδης

Κίτρινες κάρτες: 60' Παντίδος, 73' Μενδρινός

Κόκκινες κάρτες: -

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης Καλλονή - Πανιώνιος, το οποίο επιμελήθηκε ο Γρηγόρης Μπάτης

Ανασκόπηση αγώνα

Εντυπωσιακό ήταν το πρώτο ημίχρονο για τα ελληνικά δεδομένα. Οι δύο ομάδες είχαν διάθεση, έδωσαν καλό ρυθμό στο παιχνίδι, δημιούργησαν φάσεις. Αμφότερες προσπάθησαν να παίξουν κυρίως από τα δεξιά αφού τόσο ο Ποντάνι όσο και ο Κούρος δεν ήταν σε καλή μέρα.

Γκολ στην πρώτη φάση για Πανιώνιο...

Ο χορός των φάσεων άνοιξε μόλις στο 6', όταν ο Μανούσος έπαιξε ωραία το 1-2 με τον Λεοζίνιο αλλά σούταρε άουτ. Η Καλλονή έδειχνε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως, στην πρώτη φάση που έκανε ο Πανιώνιος ευτύχησε να βρει και τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Ντούνης έκανε πολύ ωραία ενέργεια από τα δεξιά, πέρασε τον Ποντάνι και γύρισε την κατάλληλη στιγμή προς τον Γιάννου, ο οποίος με πλασέ πέτυχε το πρώτο του φετινό γκολ.

... και η απάντηση της Καλλονής

Μετά το γκολ η απόδοση των γηπεδούχων ανέβηκε κατακόρυφα. Στο 16' ο Περόνε πήρε την κεφαλιά, αλλά δεν μπόρεσε να ανησυχήσει τον Γιαννακόπουλο, ο οποίος στο 20' έκανε εξαιρετική επέμβαση σε σουτ του Μανούσου. Ο Έλληνας τερματοφύλακας, όμως, ήταν ανήμπορος να αντιδράσει στο 24' στην κεφαλιά του Μαρσέλο. Ύστερα από σέντρα του Ποντάνι ο μέσος της Καλλονής κυριάρχησε στον αέρα και ισοφάρισε σε 1-1.

Σταθερός ο Γιαννακόπουλος

Ένα λεπτό μετά ο Αραβίδης με μεγάλη μπαλιά βρήκε τον Μενδρινό κι εκείνος επιχείρησε με σουτ στην κίνηση να νικήσει τον Σιδεράκη χωρίς επιτυχία, ενώ στην επόμενη φάση ο Μανούσος έκανε ένα πολύ δυνατό σουτ με το αριστερό από τα όρια της περιοχής, αλλά δε βρήκε στόχο. Οι παίκτες της Καλλονής φαίνονταν να πατούν πιο γερά στα πόδια τους και το επιβεβαίωσαν και στη συνέχεια.

Ο Γκαρσία στο 28' έκανε ένα σουτ εντός περιοχής, το οποίο έφυγε πάρα πολύ άουτ, ενώ στο 29' ο Γιαννακόπουλος πραγματοποίησε μία ακόμα επέμβαση παραχωρώντας κόρνερ ύστερα από σουτ του Λεοζίνιο, το οποίο είχε κοντράρει. Ο Έλληνας τερματοφύλακας του Πανιωνίου κατέθεσε τα διαπιστευτήριά του και στο 31', όταν εκτινάχτηκε και έβγαλε κεφαλιά του Φαρία.

Μοναδική ευκαιρία με Περόνε

Προς τα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ο ρυθμός έπεσε λίγο, όπως ήταν λογικό, όμως, υπήρχαν δύο φάσεις ακόμη. Η πρώτη ανήκε στον Πανιώνιο που στο 42' απείλησε με τον Αραβίδη να σουτάρει με το αριστερό και να μην ανησυχεί ιδιαίτερα τον Σιδεράκη. Ένα λεπτό μετά χάθηκε η φάση του αγώνα. Ο Μανούσος δοκίμασε το πόδι του, ο Γιαννακόπουλος δεν μπλόκαρε σταθερά, αλλά ο Περόνε δεν το εκμεταλλεύτηκε στέλνοντας την μπάλα από πολύ κοντά άουτ.

Γκολ χωρίς φάσεις

Εκ διαμέτρου αντίθετη με το πρώτο ήταν η εικόνα του δεύτερου ημιχρόνου. Οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ πιο κλειστά με αποτέλεσμα να μην υπάρχει φάση μέχρι το 57', όταν ο Πανιώνιος έκανε το 2-1. Ο Γιάννου πήγε πρώτος στην μπάλα, πρόλαβε τον Σιδεράκη που ανεξήγητα είχε βγει τόσο μακριά από την εστία του, έδωσε την μπάλα στον Αραβίδη κι εκείνος την έσπρωξε στα δίχτυα πετυχαίνοντας το πέμπτο φετινό του γκολ.

Ανατροπή η Καλλονή

Μετά το γκολ του Πανιωνίου τα πόδια των γηπεδούχων κόπηκαν για κάποια λεπτά με αποτέλεσμα οι "κυανέρυθροι" σε αυτό το χρονικό διάστημα να είναι καλύτεροι. Στο 69', μάλιστα, θα μπορούσαν να έχουν τελειώσει το παιχνίδι. Ο Ντούνης έκανε ωραία κίνηση και έδωσε στον Μενδρινό, εκείνος στον Κούρο και ο τελευταίος από καλή θέση εντός περιοχής την έστειλε άουτ. Τρία λεπτά μετά ο Μενδρινός εκτέλεσε φάουλ, ο Σιδεράκης δεν μπλόκαρε σταθερά, αλλά ο Κριπιντίδης απομάκρυνε την ύστατη στιγμή.

Από εκεί και πέρα το παιχνίδι ανήκε στην Καλλονή που με δύο εμπνεύσεις των Λεοζίνιο και Γκαρσία έκανε την ανατροπή. Στο 75' ο Λεοζίνιο πέρασε τρεις παίκτες και με εντυπωσιακό σουτ έστειλε την μπάλα στο δεξί γάμα του Γιαννακόπουλου, ενώ τρία λεπτά μετά ο Γκαρσία πήρε την μπάλα από αριστερά, χόρεψε τον Κούρντι και έδωσε για πρώτη φορά στην ομάδα του το προβάδισμα.

Στα λεπτά που απέμειναν οι παίκτες του Πανιωνίου πίεσαν, δημιούργησαν δύο καλές φάσεις, αλλά δεν μπόρεσαν να αλλάξουν τα δεδομένα της αναμέτρησης. Στο 82' ο Αραβίδης με υπερπροσπάθεια πήρε την κεφαλιά, που δεν δυσκόλεψε τον Σιδεράκη, ενώ στο 87' από μία ακόμη άστοχη έξοδο του τελευταίου δημιουργήθηκε φάση για τους "κυανέρυθρους" με τον Λάσνικ να στέλνει την μπάλα άουτ.

MVP της αναμέτρησης

Η μεγαλύτερη απειλή για την άμυνα του Πανιωνίου σχεδόν σε όλο το παιχνίδι ήταν ο Γιώργος Μανούσος, όμως, πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα θα έπρεπε να χαρακτηριστεί ο Λεοζίνιο λόγω του εντυπωσιακού γκολ που σημείωσε, το οποίο ήταν η αρχή για την ανατροπή.

Η απογοήτευση

Συνολικά η αμυντική τετράδα του Πανιωνίου. Ο Κούρος εκτέθηκε πολλές φορές από τον Μανούσο, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, ο Κούρντι δεν μπόρεσε να σταματήσει τον Γκαρσία στο τρίτο γκολ, ενώ στη φάση του δεύτερου γκολ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, το οποίο αντιμετώπιζε προβλήματα και με τον Περόνε, και ο Παντίδος δεν αντέδρασαν όπως θα έπρεπε.

Στατιστικά

3 Γκολ 2
2 Ασίστ 2
17 Τελικές Προσπάθειες 9
10 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 6
5 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 2
2 Κεφαλιές 1
4 Αποκρούσεις 4
15 Επεμβάσεις 10
35 Κλεψίματα 37
15 Φάουλ 14
2 Οφσάιντ 3
6 Κόρνερ 4
51 Λάθη 44
10/22 Γεμίσματα 6/24
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ