ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κάλεσμα των διεθνών για τη φιέστα

Κάλεσμα των διεθνών για τη φιέστα
New Image

Δυναμική παρουσία του κόσμου στη φιέστα με τη Μάλτα στο ΟΑΚΑ(17/11), ζήτησαν οι διεθνείς

Η πρώτη αναμέτρηση το Σάββατο θα έχει τον χαρακτήρα της φιέστας και οι διεθνείς κάλεσαν τον κόσμο να δώσει δυναμικό "παρών" στις εξέδρες για να γιορτάσουν όλοι μαζί την πρόκριση στα τελικά που εξασφαλίστηκε ήδη δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε και με τη μεγάλη νίκη επί της Τουρκίας.
" Η νίκη επί της Τουρκίας ήταν η καλύτερη πρόσκληση στον κόσμο", δήλωσε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, ενώ ο Βαγγέλης Μάντζιος που επιστρέφει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα,τόνισε ότι αποτελεί όνειρο για κάθε ποδοσφαιριστή η κλήση στην Εθνική ομάδα.

Γιαννακόπουλος:"Πρόσκληση η νίκη στην Τουρκία"

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος έκανε κάλεσμα στον κόσμο να γεμίσει το γήπεδο στον αγώνα με την Μάλτα, λέγοντας :"Περιμένουμε τον κόσμο να γεμίσει το γήπεδο, για να διασκεδάσει το παιχνίδι. Καλύτερη πρόσκληση από το διπλό της Τουρκίας δεν μπορεί να υπάρξει.

Τους περιμένουμε να έρθουν και να πανηγυρίσουν αυτή τη νίκη-πρόκριση στο τελευταίο παιχνίδι των προκριματικών που θα παίξουμε στην πατρίδα.

Η κλήρωση θα έρθει στην ώρα της. Οποιος αντίπαλος έρθει καλώς να έρθει, εμείς θα είμαστε έτοιμοι. Τώρα εμείς πρέπει να τελειώσουμε την προκριματική φάση όπως μας αξίζει".

Ο άσος της Μπόλτον ακόμη πρόσθεσε:" Αισθάνομαι πολύ περήφανος. Αυτή η κατάσταση μας χαροποιεί όλους, αφού την ίδια στιγμή ομάδες όπως η Αγγλία... χαροπαλεύουν για να περάσουν.

Αυτό το γεγονός λέει από μόνο του πολλά. Οφείλουμε να κερδίσουμε τα ματς που απομένουν, επειδή μετρούν πολύ και για την προκριματική φάση του Μουντιάλ κι αυτό αποτελεί κίνητρο".

Μάντζιος:"Πρόκληση η συμμετοχή"

Ο Βαγγέλης Μάντζιος εξάλλου εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την επιστροφή του στην Εθνική ομάδα, αναφέροντας:" Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Είναι όνειρο για κάθε ποδοσφαιριστή να είναι στην εθνική. Η ομάδα έχει προκριθεί. Αν χρησιμοποιηθώ, θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Σίγουρα αποτελεί πρόκληση για μένα η συμμετοχή στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα".

Χαλκιάς:Δεν μας αφήνουν αδιάφορους τα δύο παιχνίδια"

Από την πλευρά του ο Κώστας Χαλκιάς επεσήμανε ότι οι δύο τελευταίοι αγώνες δεν αφήνουν αδιάφορη την Εθνική." Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές για την πρόκριση στα τελικά του EURO και για την προσπάθεια που έγινε σε αυτή την προκριματική φάση, αλλά θα πρέπει να υπάρχει συνέχεια", ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

" Πρέπει να πάρουμε τους βαθμούς της νίκης, γιατί είναι σημαντικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο, άρα δεν μας αφήνουν αδιάφορους οι δύο αναμετρήσεις.

Αυτό που θα πρέπει να μας διακρίνει είναι ομαδικότητα και σοβαρότητα και αυτό θα το δείξουμε και το Σάββατο στο παιχνίδι. Το ματς της Ουγγαρίας δεν μας αφήνει καθόλου αδιάφορους".

Συνεχίζοντας ο πορτιέρο του Άρη, τόνισε:" Το πρώτο σκέλος αυτής της προσπάθειας ήταν η επιτυχία της πρόκρισης, το δεύτερο θα συνεχιστεί στα τελικά. Εκεί ελπίζουμε και πάλι να κάνουμε περήφανους τους Ελληνες.Ολοι σκεφτόμαστε την κλήρωση.

Δε νομίζω να υπάρχει κανείς από μας που να μην τη σκέφτεται. Δεν νομίζω πάντως ότι υπάρχει ευνοϊκή ή μη ευνοϊκή κλήρωση. Εμείς, όπως πάντα, θα κοιτάξουμε τον κάθε αντίπαλο ξεχωριστά. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να διαλέγουμε αντίπαλους".

Tα προβλήματα

Τα προβλήματα δεν λείπουν πάντως για μία ακόμη φορά καθώς ο Γιούρκας Σεϊταρίδης και ο Γιάννης Αμανατίδης ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς και θα εξεταστούν από το ιατρικό τιμ που θα αποφανθεί για το αν θα είναι στην διάθεση του ομοσπονδιακού προπονητή.Εκτός πλάνων του Ότο Ρεχάγκελ είναι οι τραυματίες Παρασκευάς Άντζας και Άγγελος Χαριστέας.

Ο Βασίλης Τοροσίδης ήταν ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που δεν παρέστη στην πρώτη συγκέντρωση, καθώς έχει λάβει άδεια από τον Ομοσπονδιακό προπονητή και ο οποίος θα ενσωματωθεί στην αποστολή την Τετάρτη(14/11).

Η αποστολή
Οι παίκτες που έχουν κληθεί από τον Ότο Ρεχάγκελ είναι οι: Κώστας Κατσουράνης(Mπενφίκα), Γιούρκας Σεϊταρίδης(Ατλέτικο Μαδρίτης), Αγγελος Μπασινάς(Μαγιόρκα), Στέλιος Γιαννακόπουλος(Μπόλτον), Γιώργος Σαμαράς(Μάντσεστερ Σίτι), Φάνης Γκέκας(Μπάγερ Λεβερκούζεν), Σωτήρης Κυργιάκος(Αϊντραχτ Φρανκφούρτης), Γιάννης Αμανατίδης(Αϊντραχτ Φρανκφούρτης), Μιχάλης Καψής(ΑΠΟΕΛ),

Αντώνης Νικοπολίδης(Ολυμπιακός), Βασίλης Τοροσίδης(Ολυμπιακός), Χρήστος Πατσατζόγλου(Ολυμπιακός), Νίκος Σπυρόπουλος(Πανιώνιος), Κώστας Χαλκιάς(Άρης), Τραϊανός Δέλλας(ΑΕΚ), Νίκος Λυμπερόπουλος(ΑΕΚ), Γιώργος Καραγκούνης(Παναθηναϊκός), Λουκάς Βύντρα(Παναθηναϊκός), Δημήτρης Σαλπιγγίδης(Παναθηναϊκός), Αλέξανδρος Τζιόλης(Παναθηναϊκός), Γιάννης Γκούμας(Παναθηναϊκός), Βαγγέλης Μάντζιος(Παναθηναϊκός).

Πρώτη προπόνηση

Το απόγευμα της Τρίτης(13/11) είναι προγραμματισμένη η πρώτη προπόνηση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά που θα είναι ανοιχτή για το κοινό και αναμένεται έτσι να την παρακολουθήσουν αρκετοί φίλαθλοι.

Από κει και πέρα το πρόγραμμα των προπονήσεων για τις επόμενες μέρες είναι:Τετάρτη 14/11/- 11:00 ανοιχτή προπόνηση στον Αγιο Κοσμά ,Πέμπτη 15/11/- 19:00 κλειστή προπόνηση στο Ο.Α.Κ.Α. ,Παρασκευή 16/11-18:30 κλειστή προπόνηση στον Αγιο Κοσμά ,Κυριακή 18/11-11:00 κλειστή προπόνηση στον Αγιο Κοσμά ,

Δευτέρα 19/11- 11:00 κλειστή προπόνηση στον Αγιο Κοσμά-17:00 αναχώρηση για Βουδαπέστη ,Τρίτη 20/11- 18:45 (τοπική)-19:30 προπόνηση στο ίδιο γήπεδο ανοιχτή για 15΄.















































TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ