ΜΙΛΑΝ

Κακά: "Επέστρεψα για να κερδίσω"

Κακά: "Επέστρεψα για να κερδίσω"

Ο Κακά τόνισε κατά την επίσημη παρουσίασή του πως επέστρεψε στη Μίλαν για να ξαναβρεί τη χαρά του παιχνιδιού και να πετύχει. Γκαλιάνι: "Δεν ήθελε να φύγει πριν τέσσερα χρόνια, η διοίκηση τον πούλησε" (vid).

"Ήταν μία εκπληκτική υποδοχή. Αυτές τις ημέρες είναι ξεχωριστές επειδή εδώ είναι η ζωή μου. Αυτή η ημέρα στο Μιλανέλο ήταν πάρα πολύ όμορφη, μου φαίνεται πως δεν έφυγα ποτέ", τόνισε χαρακτηριστικά κατά την επίσημη παρουσίασή του ο Κακά, ο οποίος μίλησε και για τα τέσσερα χρόνια που πέρασε στη Ρεάλ.

"Ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία σε προσωπικό επίπεδο η η παρουσία μου στη Μαδρίτη, αλλά και μία περιπέτεια που με έκανε να ωριμάσω. Δεν μετανιώνω για τα χρόνια που πέρασα με τη φανέλα με τη Ρεάλ...

Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια δεν κατάφερα να έχω διάρκεια, λίγο εξαιτίας των τραυματισμών και λίγο εξαιτίας του έντονου συναγωνισμού που είχα στη Ρεάλ. Τώρα είμαι καλά και θέλω να ξαναβρώ τη διάρκεια που μου έλειπε εκεί.

Έχω συνηθίσει μία Μίλαν νικήτρια, εδώ υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες, αρκετοί διεθνείς με την Ιταλίας και αυτή η ομάδα μπορεί να τα πάει καλά σε Ιταλία και Ευρώπη. Η επιλογή μου να επιστρέψω στη Μίλαν είχε να κάνει με το ότι εδώ θα ξαναβρώ τη χαρά του παιχνιδιού".

Ο 31χρονος Βραζιλιάνος επιτελικός μέσος αποκάλυψε επίσης ότι μίλησε με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι ( "ακούστηκε χαρούμενος με την επιστροφή μου"), μίλησε για την επικείμενη συνεργασία του με τον Μπαλοτέλι ( "ο Μάριο έχει σπουδαία πράγματα σε όσες ομάδες έχει παίξει"), ενώ ξεκαθάρισε πως δεν έχει παράπονα από τον Μουρίνιο.

Κακά: "Επέστρεψα για να κερδίσω"

Ο Κακά πόζαρε ξανά με τα κοκκινόμαυρα της Μίλαν...

"Δεν ήταν ευθύνη του Μουρίνιο που έφυγα από τη Ρεάλ. Στα χρόνια που δούλεψα μαζί του, προσπάθησα πάντα να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου, δυστυχώς δεν ήμουν σε καλή κατάσταση και αυτό δεν βοήθησε.

Σε καμία περίπτωση δεν ήταν δική του ευθύνη, αντίθετα με βοήθησε σημαντικά σε προσωπικό επίπεδο".

Από την πλευρά του ο Αντριάνο Γκαλιάνι υποστήριξε ότι η Μίλαν δεν επέλεξε τον Κακά μόνο για συναισθηματικούς λόγους αλλά επειδή τον υπολογίζει στα πλάνα της νέας σεζόν ενώ δήλωσε κατηγορηματικά πως ο Βραζιλιάνος δεν ήθελε να αφήσει τη Μίλαν πριν από τέσσερα χρόνια.

"Η σκέψη να ξαναφέρουμε τον Ρίκι (σ.σ. Κακά) στη Μίλαν ήρθε όταν έφυγε ο Μπόατενγκ. Αν δε γινόταν αυτό θα ήταν δύσκολο να τον πάρουμε. Αλλάζοντας σύστημα παιχνιδιού, ο Κακά θα αντικαταστήσει τον Κέβιν-Πρινς.

Κακά: "Επέστρεψα για να κερδίσω"

Ο Κακά στην πρώτη του προπόνηση με τη Μίλαν το απόγευμα της Πέμπτης

Έμεινε έξι χρόνια στη Μίλαν κάνοντας εκπληκτικά πράγματα και κατακτώντας όλους τους δυνατούς τίτλους. Η ιστορία μας δεν διεκόπη ποτέ και δεν έφυγε ποτέ από τις καρδιές μας.

Εδώ και δύο χρόνια θέλαμε να τον φέρουμε πίσω. Δεν ήθελε να φύγει από τη Μίλαν το 2009, ήταν απόφαση της διοίκησης μετά από ένα ασφυκτικό πρέσινγκ από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η περίπτωσή του ήταν διαφορετική από εκείνη του Σεβτσένκο, καθώς εκείνος ήθελε να τον παραχωρήσουμε", δήλωσε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος των "ροσονέρι" κατά την παρουσίαση του Κακά.

TAGS ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ