ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

Ιταλία - Ιαπωνία 4-3

Ιταλία - Ιαπωνία 4-3

Η Ιταλία βρέθηκε να χάνει με 0-2 από την Ιαπωνία, έκανε ανατροπή, αλλά χρειάστηκε το γκολ του Τζοβίνκο στο 86' για να νικήσει 4-3 και εξασφαλίσει την πρόκριση μαζί με την Βραζιλία (videos)

Η Ιταλία νίκησε με 4-3 την Ιαπωνία σε ένα ματς "θρίλερ", έτσι μαζί με την Βραζιλία εξασφάλισαν την πρόκριση στα ημιτελικά του 2013 FIFA Confederations Cup.

Οι Ασιάτες προηγήθηκαν με 2-0, οι "azzuri" έκαναν ανατροπή και πέρασαν μπροστά στο σκορ με 3-2, αλλά τελικά χρειάστηκαν το σκορ του Σεμπάστιαν Τζοβίνκο στο 86' για να πάρουν την νίκη.

Ιταλία και Βραζιλία έχουν λοιπόν από 6 βαθμούς, καθώς νίκησαν αμφότερες Μεξικό και Ιαπωνία, έτσι την τελευταία αγωνιστική θα παίξουν με έπαθλο την πρώτη θέση.

Λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων η ισοπαλία θα δώσει την κορυφή στην Βραζιλία, έτσι οι Ιταλοί θέλουν μόνο νίκη.

Αυτό που φυσικά θα κερδίσει ο πρωτοπόρος είναι να αποφύγει την Ισπανία στα ημιτελικά, καθώς η "Furia Roja" θα είναι λογικά η πρώτη του άλλου ομίλου.

Ιταλία - Ιαπωνία 4-3

Σκόρερς: 41' Ντε Ρόσι, 50' αυτ. Ουτσίντα, 52' πέν. Μπαλοτέλι, 86' Τζοβίνκο / 21' πέν. Χόντα, 33' Καγκάουα, 69' Οκαζάκι

Γήπεδο: "Arena Pernambuco", Ρεσίφε

Διαιτητής: Ντιέγκο Αμπάλ (Αργεντινή)

Με εκτέλεση πέναλτι ο Κεισούκε Χόντα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας άνοιξε το σκορ για την Ιαπωνία στο 21' και στο 33' ο Σίνζι Καγκάουα της ManUtd πέτυχε και δεύτερο γκολ για τους Ασιάτες.

Οι Ιταλοί ευτύχησαν να αντιδράσουν πριν το ημίχρονο, με τον Ντανιέλε Ντε Ρόσι να μειώνει στο 41' με κεφαλιά από κόρνερ του Πίρλο.

Η ανατροπή έγινε πολύ γρήγορα στο δεύτερο ημίχρονο καθώς στο 50' ήρθε η ισοφάριση με αυτογκόλ του Ουτσίντα (προ του Μπαλοτέλι από μπαλιά του Τζακερίνι), ενώ ο Μάριο Μπαλοτέλι με εκτέλεση πέναλτι στο 52' έκανε το 3-2.

Ο Σίνζι Οκαζάκι στο 69' ισοφάρισε για τους Ιάπωνες, οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να μείνουν "ζωντανοί', καθώς στο 86' ο Σεμπάστιαν Τζοβίνκο χάρισε τη νίκη στην Ιταλία, διαμορφώνοντας το τελικό 4-3.

Η Ιαπωνία είχε μάλιστα τεράστια ευκαιρία στο 82' για να προηγηθεί, με δύο δοκάρια σε μία φάση, από τους Οκαζάκι (σουτ στο κάθετο) και Καγκάουα (κεφαλιά στο οριζόντιο).

ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Μάτζο (59' Αμπάτε), Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Ντε Σίλιο, Πίρλο, Μοντολίβο, Ντε Ρόσι, Ακουιλάνι (30' Τζοβίνκο), Τζακερίνι (68' Μαρκίζιο), Μπαλοτέλι.

ΙΑΠΩΝΙΑ: Καουασίμα, Ουτσίντα (73' Χ. Σακάι), Γιοσίντα, Κόνο, Ναγκατόμο, Χασέμπε (92' Νακαμούρα), Έντο, Χόντα, Οκαζάκι, Καγκάουα, Μαέντα (79' Χάφενααρ).

Ιταλία - Ιαπωνία 4-3 (highlights)

Το "διπλό" δοκάρι της Ιαπωνίας

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ