ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ιστορικό το 2022 για τον Μπενζεμά: Ο πρώτος σκόρερ σε όλες τις διοργανώσεις στα Top-5 πρωταθλήματα

Οι παίκτες της Ρεάλ υψώνουν στο Ελσίνκι το τρόπαιο του Super Cup Ευρώπης
Οι παίκτες της Ρεάλ υψώνουν στο Ελσίνκι το τρόπαιο του Super Cup Ευρώπης © 2022 ANTONIO CALANNI / AP IMAGES

Το 2022 ήταν η χρονιά του Καρίμ Μπενζεμά, αφού εκτός του ότι πανηγύρισε την κατάκτηση της La Liga, του Champions League και του ευρωπαϊκού Super Cup, είναι ο πρώτος σκόρερ στα Top-5 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα σ' λες τις διοργανώσεις (για το ημερολογιακό έτος 2022).

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο καταρρίπτει ο Καρίμ Μπενζεμά, με το 2022 να αποδεικνύεται πως ήταν η χρονιά του. Η σεζόν ολοκληρώθηκε και βρήκε τον Γάλλο σταρ να πανηγυρίζει εκτός από τη La Liga και το Champions League που κατέκτησε τον περασμένο Μάιο και του ευρωπαϊκό Super Cup κόντρα στην Άιντραχτ.

Μάλιστα, χάρη στο γκολ που σημείωσε στο παιχνίδι έφτασε τα 324 τέρματα και κατάφερε να γίνει ο 2ος σκόρερ όλων των εποχών στη Ρεάλ, ξεπερνώντας έτσι τον θρυλικό Ραούλ.

Την ίδια στιγμή, όσον αφορά το ημερολογιακό έτος του 2022, μέχρι και σήμερα ο Μπενζεμά είναι ο πρώτος σκόρερ σε όλες τις διοργανώσεις στα Top-5 πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Ο 34χρονος έχει σκοράρει και στις τέσσερις διοργανώσεις που αγωνίστηκε το 2022 (La Liga, Champions League, Super Cup και Supercopa), ενώ με το γκολ κόντρα στην Άιντραχτ έφτασε τα 25 γκολ, έχοντας ένα περισσότερο από τον Κιλιάν Εμπαπέ.

Από τον Ιανουάριο έχει βρει δίχτυα 12 φορές στο ισπανικό πρωτάθλημα, κερδίζοντας και το πρώτο του τρόπαιο Pichichi.

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA PREMIER LEAGUE SERIE A LIGUE 1 BUNDESLIGA ΑΓΓΛΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ