ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ισραήλ-Ελλάδα 1-1

Ισραήλ-Ελλάδα 1-1
New Image

Η Εθνική ομάδα δεν κατάφερε να εξασφαλίσει το τρίποντο χρυσάφι στο Ισραήλ και έμεινε στο 1-1

Η ελληνική ομάδα παρουσίασε καλά στοιχεία στο Ραμάτ Γκαν κι έχασε πολλές καλές ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη, που θα της επέτρεπε να παραμείνει μόνη της στην πρώτη θέση του 2ου ομίλου.
Ωστόσο το γκολ του Γκολάν στο 55' ισοφάρισε εκείνο του Γκέκα από το 42ο λεπτό και πλέον η Εθνική μας "συγκατοικεί" με τους Ελβετούς στην κορυφή του ομίλου, καθώς το συγκρότημα του Ότμαρ Χίτσφελντ πέρασε νικηφόρα με 2-0 από τη Μολδαβία.

Το φινάλε στην αναμέτρηση της Ελλάδας με το Ισραήλ ήταν δραματικό, με τον Χαλκιά να πραγματοποιεί μία εντυπωσιακή επέμβαση σε τετ-α-τετ με τον Ιτζάκι, αλλά και τους Πατσατζόγλου, Χαριστέα να χάνουν μοναδικές ευκαιρίες στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού.

Η "μάχη" των πάγκων

Ο Ότο Ρεχάγκελ παρέταξε την ελληνική ομάδα με σύστημα 5-4-1, με μοναδικό προωθημένο τον Φάνη Γκέκα. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κώστας Χαλκιάς, ενώ την αμυντική γραμμή συνέθεσαν οι Σεϊταρίδης (δεξιά), Τοροσίδης (αριστερά), Κυργιάκος και Παπαδόπουλος στο κέντρο της άμυνας και ο Δέλλας σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο, προκειμένου να καλύπτει χώρους.

Στη μεσαία γραμμή, ως αμυντικά χαφ χρησιμοποιήθηκαν ο Άγγελος Μπασινάς και ο Αλέξανδρος Τζιόλης, ο οποίος αντικατέστησε τον τιμωρημένο Κώστα Κατσουράνη. Από αριστερά βρισκόταν ο Γιώργος Καραγκούνης, ενώ από δεξιά ο Άγγελος Χαριστέας, με τους δυο τους να βοηθούν στον επιθετικό τομέα τον Γκέκα.

Από την πλευρά του, ο Ντρορ Κάσταν έστησε την ομάδα του με δύο επιθετικούς, τον Γκολάν και τον Μπαρντά. Το μεγάλο αστέρι των Ισραηλινών, Γιόσι Μπεναγιούν, ξεκίνησε κανονικά στον αγώνα και μαζί με τους Κοέν, Σαχάρ και Άλμπερμαν συνέθεσαν την τετράδα του κέντρου. Στην άμυνα παρατάχθηκαν οι Μπεν Χαΐμ, Σαμπάν, Κεϊνάν και Μπεν Νταγιάν, ενώ κάτω από τα δοκάρια κάθησε ο Ντουντού Αουάτ της Μαγιόρκα.

Νωθρό ξεκίνημα, δυνατή συνέχεια

Οι Ισραηλινοί μπήκαν φουριόζοι στην αναμέτρηση και μόλις στο 3ο λεπτό προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν την Εθνική μας, όταν ο Μπαρντά δοκίμασε ένα σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά χωρίς να ανησυχήσει τον Χαλκιά. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και κυρίως με τους Μπεναγιούν και Σαχάρ έγιναν απειλητικοί από τα άκρα.

Ωστόσο, η πρώτη μεγάλη ευκαιρία άνηκε στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, όταν στο 8ο λεπτό ο Καραγκούνης εκτέλεσε έξυπνα ένα φάουλ προς το αριστερό άκρο της άμυνας των Ισραηλινών, όπου κινήθηκε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού με κεφαλιά "γέμισε" την μπάλα προς το κέντρο της άμυνας, όπου με νέα κεφαλιά ο Δέλλας σημάδεψε την εστία του Αουάτ, αλλά ο Μπεν Χαΐμ σε καίρια θέση απομάκρυνε την μπάλα. Στην εξέλιξη της φάσης ο Τοροσίδης επιχείρησε ένα μακρινό σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Αουάτ.

Από εκεί και πέρα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε πολύ, καθώς η ελληνική ομάδα προσπάθησε να "παγώσει" το παιχνίδι, γεγονός που χάλασε το ρυθμό των Ισραηλινών. Μπορεί οι γηπεδούχοι να έψαχναν τους "διαδρόμους" για να "τρυπήσουν" την ελληνική άμυνα, όμως οι διεθνείς μας ήταν αυτοί που βρέθηκαν για ακόμα μία φορά κοντά στο γκολ. Στο 32ο λεπτό, Σεϊταρίδης και Μπασινάς συνδυάστηκαν ωραία έξω από την περιοχή του Αουάτ, με τον δεξιό μπακ της Ατλέτικο Μαδρίτης να επιχειρεί ένα δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ισραηλινού τερματοφύλακα.

Η υπομονή ανταμείβεται...

Οι παίκτες της ελληνικής ομάδας δεν απογοητεύτηκαν από τις δύο χαμένες ευκαιρίες και διατηρώντας τον ίδιο "παγωμένο" ρυθμό, κατάφερνε να αποσυντονίζει τους γηπεδούχους. Οι αντεπιθέσεις της Ελλάδας ήταν "φωτιά" και σε μία τέτοια στο 37ο λεπτό η Εθνική μας βρέθηκε κοντά στο γκολ. Ο Καραγκούνης βρήκε με ωραία κάθετη πάσα τον Γκέκα, ο οποίος γύρισε την μπάλα προς το κέντρο της άμυνας, όμως ο Αουάτ με διπλή προσπάθεια πρόλαβε τον Χαριστέα που ακολουθούσε τη φάση.

Δύο λεπτά αργότερα, νέος όμορφος συνδυασμός των διεθνών μας, με τον Τζιόλη να πασάρει στον Καραγκούνη, όμως το σουτ του μέσου του Παναθηναϊκού λίγο έξω από την περιοχή έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Οι Ισραηλινοί είχαν την απάντησή τους στο αμέσως επόμενο λεπτό, όταν ο πιο δραστήριος παίκτης τους, ο Σαχάρ, "άδειασε" όλη τη δεξιά πλευρά της ελληνικής ομάδας και με πλασέ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Χαλκιά.

Τελικά, η υπομονή που έδειξαν οι Έλληνες στο παιχνίδι τους απέδωσε καρπούς, καθώς στο 42ο λεπτό η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ πήρε το προβάδισμα. Ο Καραγκούνης εκτέλεσε φάουλ, οι αμυντικοί των γηπεδούχων έδιωξαν την μπάλα, ο Δέλλας από το ύψος της περιοχής πήρε την κεφαλιά, βρίσκοντας τον Γκέκα που πετάχτηκε πίσω από την άμυνα των Ισραηλινών και με πλασέ νίκησε τον Αουάτ.

Η Εθνική κράτησε το "χρυσό" γκολ του επιθετικού της Πόρτσμουθ μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, χωρίς ουσιαστικά να απειληθεί ξανά.

Υπεροχή αλλά... ισοφάριση

Στο δεύτερο μέρος η ελληνική ομάδα μπήκε δυνατά, καθώς είχε την ψυχολογία με το μέρος της. Γκέκας και Καραγκούνης βρίσκονταν με "κλειστά" μάτια και στο 54' θα μπορούσε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού να διπλασιάσει τα τέρματα της Εθνικής, αλλά το σουτ του από το ύψος της περιοχής πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η "τιμωρία" των διεθνών μας για τις χαμένες ευκαιρίες ήρθε στο επόμενο λεπτό, όταν οι Ισραηλινοί "έκρυψαν" την μπάλα κι έφτασαν στην ισοφάριση. Ο Σαχάρ πάσαρε κάθετα στον Μπεναγιούν, ο οποίος μπήκε από δεξιά στην περιοχή και με παράλληλη μπαλιά βρήκε τον Γκολάν, που δεν δυσκολεύτηκε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα του Χαλκιά.

Η ελληνική ομάδα είχε την ευκαιρία να απαντήσει άμεσα, αλλά στην εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη από δεξιά, Γκέκας και Χαριστέας μπερδεύτηκαν στη διεκδίκηση της κεφαλιάς, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του Αουάτ.

Ανέλαβε ο Χαλκιάς

Η ισοφάριση από τους Ισραηλινούς ανάγκασε τον Ρεχάγκελ να προχωρήσει σε μία διορθωτική κίνηση, προκειμένου να κάνει την Εθνική πιο επιθετική και γι' αυτό το λόγο πέρασε στο 62ο λεπτό τον Γιώργο Σαμαρά αντί του Μπασινά.

Η αλλαγή αυτή φάνηκε να αποδίδει, καθώς στο 66ο λεπτό ο Γκέκας έχασε σημαντική ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν το σουτ του έφυγε άουτ, ενώ και στο 75' το σουτ του Καραγκούνη ήταν άστοχο.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό χρειάστηκε η εμπειρία του Κώστα Χαλκιά, προκειμένου η Εθνική να γλιτώσει τα χειρότερα, καθώς ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ νίκησε στο τετ-α-τετ τον Ιτζάκι.

Οι Ισραηλινοί, αντιλαμβανόμενοι την υπεροχή τους, αποφάσισαν να πιέσουν την ελληνική ομάδα και με τον Σαχάρ είχαν νέα καλή ευκαιρία στο 79' για να πάρουν το προβάδισμα.

Δύο λεπτά αργότερα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπορούσε να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους, όταν σε εκτέλεση κόρνερ του Καραγκούνη από δεξιά, ο Κυργιάκος πήδηξε ψηλότερα απ' όλους, αλλά η κεφαλιά του αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή από τον Σαμπάν.

Δραματικό φινάλε με... μοιραίο τον Χαριστέα

Ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει, με την έναρξη των καθυστερήσεων η Ελλάδα αφυπνίστηκε ξαφνικά κι έφτασε κοντά στο πολύτιμο δεύτερο γκολ.

Στο 91' ο Πατσατζόγλου "έπιασε" έναν "κεραυνό" έξω από την περιοχή, αλλά ο Αουάτ έπεσε στην αριστερή γωνία του και έσωσε την ομάδα του, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Δέλλας "γέμισε" μέσα στην περιοχή, ο Γκέκας πάσαρε με κεφαλιά στο απέναντι δοκάρι, όπου Χαριστέας και Σαμαράς βρίσκονταν "φάτσα" με το γκολ, όμως ο επιθετικός της Λεβερκούζεν "σπατάλησε" την ευκαιρία, στέλνοντας με κεφαλιά την μπάλα άουτ.

Το 1-1 διατηρήθηκε και οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την προσεχή Τετάρτη στο "Παγκρήτιο Στάδιο".

Διαιτητής: Ρομπέρτο Ροζέτι (Ιταλία)
Βοηθοί: Πάολο Καλκάνιο, Στέφανο Αϊρόλντι

Κίτρινες κάρτες: Σαχάρ - Δέλλας

Ισραήλ (Ντρορ Κάσταν): Αουάτ, Σαμπάν, Μπεν Χαΐμ, Κεϊνάν, Μπεν Νταγιάν, Σαχάρ, Άλμπερμαν, Κοέν (85' Βερμούτ), Μπεναγιούν (78' Καγιάλ), Μπαρντά (61' Ιτζάκι), Γκολάν
Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Χαλκιάς, Σεϊταρίδης, Παπαδόπουλος, Δέλλας, Κυργιάκος, Τοροσίδης, Τζιόλης (87' Πατσατζόγλου), Μπασινάς (62' Σαμαράς), Καραγκούνης, Χαριστέας, Γκέκας

Βαθμολογία (σε 5 παιχνίδια)

Ελλάδα 10
Ελβετία 10
Ισραήλ 9
Λετονία 7
Λουξεμβούργο 4
Μολδαβία 1

Στιγμιότυπα από την αναμέτρηση:

















































































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ