ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ιρανή τερματοφύλακας ξεσπά: "Είμαι γυναίκα, είναι bullying να λένε ότι είμαι άνδρας"

Η τερματοφύλακας της εθνικής Ιράν, Ζοχρέ Κουνταεΐ
Η τερματοφύλακας της εθνικής Ιράν, Ζοχρέ Κουνταεΐ PRINT SCREEN YOUTUBE

Η τερματοφύλακας της εθνικής ομάδας γυναικών του Ιράν, Ζοχρέ Κουνταεΐ, ξέσπασε κατά της Ομοσπονδίας της Ιορδανίας, η οποία ισχυρίστηκε ότι είναι άνδρας και έκανε αίτημα στην συνομοσπονδία της Ασίας (AFC) να ελέγξει το φύλο.

Η Ζοχρέ Κουνταεΐ είναι η τερματοφύλακας της εθνικής ομάδας του Ιράν, την οποία η ομοσπονδία της Ιορδανίας κατηγόρησε ότι έχει αποκρύψει την πραγματική της ταυτότητα, υποστηρίζοντας ότι είναι άνδρας.

Μάλιστα, μετά την πρόκριση του Ιράν στην τελική φάση του Κυπέλλου Ασίας 2022 ύστερα από τη νίκη 4-2 στα πέναλτι, η Ιορδανία απέστειλε επιστολή στην ποδοσφαιρική συνομοσπονδία της Ασίας (AFC) λίγες ώρες έπειτα από την ήττα - αποκλεισμό στις 25 Σεπτεμβρίου, ζητώντας έλεγχο επιβεβαίωσης φύλου για τη συγκεκριμένη παίκτρια. Η AFC απάντησε αρνητικά, ωστόσο η ΠΟ Ιορδανίας απάντησε και ζήτησε εκ νέου έλεγχο.

Η Κουνταεΐ με τη σειρά της, τοποθετήθηκε ξεσπώντας κατά της Ομοσπονδίας, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για bullying, καθώς και ότι θα ακολουθήσει τη δικαστική οδό: "Είμαι γυναίκα. Αυτό είναι bullying από την Ιορδανία. Θα κάνω μήνυση στην Ομοσπονδία της Ιορδανίας", υποστήριξε χαρακτηριστικά η Κουνταεΐ στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

TAGS ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ