ΗΡΑΚΛΗΣ

Ηρακλής-Ξάνθη 1-0

Ηρακλής-Ξάνθη 1-0
καπετανος

Ο Ηρακλής με γκολ του Καπετάνου νίκησε 1-0 την Ξάνθη και πέτυχε την 5η συνεχόμενη νίκη

Ο Ηρακλής πλέον έφθασε τους 18 βαθμούς και "σκαρφάλωσε" στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα, ενώ η Ξάνθη παρέμεινε στην 5η θέση με 19 βαθμούς.
td> Οι συνθέσεις των ομάδων
Ηρακλής (Γιόζεφ Μπουμπένκο): Αμπάρης, Κατσαμπής, Μπιλίσκοφ, Πουρσανίδης, Ιωαννίδης, Διαμαντίδης, Σνάουτσερ, Καπετάνος (75' Παπαστεργιαννός), Ερέρα (90' Αλέκου), Γεωργιάδης, Ρίβας (82' Παπαδόπουλος).

Ξάνθη (Τάκης Λεμονής): Μάλαρζ, Μαχράτζε, Τοροσίδης, Ντελγκάδο (75 Φογκάσα), Μπαϊκαρά (46' Μπάρκογλου), Κοντοδήμος (85' Καζάκης), Μεσέρα, Λαμπριάκος, Ζουέλα, Γαρπόζης, Βρύζας.

Διαιτητής: Σκουφίτσας (Αθηνών)

Κίτρινες: Καπετάνος (Ηρακλής) - Ζουέλα (Skoda Ξάνθη)
td> Με μια ματιά
Αν εξαιρέσει κανείς το πρώτο 15λεπτο, όταν το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό (χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν ευκαιρίες), ήταν εμφανές ότι η αναμέτρηση θα κρινόταν στο γκολ. Με πολύ μεγάλη προσοχή στις άμυνές τους και δύναμη στο χώρο του κέντρου, οι δύο αντίπαλοι φρόντισαν πάνω απ΄όλα να διατηρήσουν το "μηδεν" με αποτέλεσμα το θέαμα στο πρώτο ημίχρονο να είναι απογοητευτικό.

Ούτε μία αξιόλογη φάση, ούτε μία ολοκληρωμένη επιθετική προσπάθεια. Ισως να έπαιξαν ρόλο και οι πολλές απουσίες των δύο ομάδων, αφού οι γηπεδούχοι δεν είχαν στη διάθεσή τους τους Επαλέ, Δρούγα, Μαυρογενίδη και Πρίττα, ενώ η Ξάνθη τους Αντζα, Μάνσο, Παπαδημητρίου, Πιζανόφσκι.

Ο Ηρακλής ήταν αυτός που δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία και με θαυμάσια εκτέλεση ο Κώστας Καπετάνος την αξιοποίησε. Ηταν μια σέντρα του Γεωργιάδη από δεξιά στο 53ο λεπτό που βρήκε μέσα στην περιοχή τον Καπετάνο, ο οποίος με σουτ πάνω στην κίνηση άφησε νίκησε τον Μάλαρζ και έγραψε το 1-0.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα, που μπορεί να χαρακτηριστεί δίκαιο αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Ηρακλής αξιοποίησε τη μοναδική ευκαιρία που παρουσιάστηκε και στους δύο αντιπάλους!

Ομως, αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα και η βαθμολογία, βάσει των οποίων ο "Γηραιός" έχει μαζί με τη νίκη στα "χαρτιά" επί του Ιωνικού πέντε συνεχόμενα "τρίποντα". Παράλληλα, η ομάδα του Γιόζεφ Μπουμπένκο υποχρέωσε την Ξάνθη στην πρώτη της ήττα μετά τις 28/10 και το παιχνιδι με το Αιγάλεω για την 8η αγωνιστική.
td> Συνέντευξη Τύπου
Μπουμπένκο: "Είμαι περήφανος για την ομάδα μου"

Ο Γιόζεφ Μπουμπένκο δεν έκρυψε την ικανοποίησή του από την προσπάθεια των παικτών του και κυρίως των νεαρών. Όσο για το παιχνίδι με αντίπαλο την Ξάνθη στάθηκε στην δουλειά που έγινε όλη την εβδομάδα και το πιστεύω των παικτών του για τη νίκη.

"Ξέραμε από την αρχή ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα δύσκολο αντίπαλο. Άλλωστε η Ξάνθη είχε ένα καλό σερί στο πρωτάθλημα. Δουλέψαμε εντατικά για αυτόν τον αγώνα και πιστέψαμε ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε την Ξάνθη. Είμαι υπερήφανος για την ομάδα μου, είχαμε 90 λεπτά καλή οργάνωση στον αγώνα. Είχαμε μεγάλο πάθος και δώσαμε ένα καλό αγώνα ώστε να πάρουμε την νίκη.

Αμυντικά λειτουργήσαμε με τον καλύτερο τρόπο. Μερικές φορές μπορούσαμε στην αντεπίθεση να είμαστε περισσότερο αποτελεσματικοί. Στο τέλος όμως μείναμε ικανοποιημένοι από την προσπάθεια".Αναφορικά με τον επόμενο στόχο της ομάδας ο Σλοβάκος προπονητής τόνισε: "Επόμενος στόχος ο αγώνας με τα Γιάννινα και θέλουμε να προκριθούμε ώστε να συνεχίσουμε σε αυτόν τον θεσμό. Ο πρωταρχικός στόχος είναι να μην έχουμε πρόβλημα στο πρωτάθλημα. Αν καταφέρουμε να κάνουμε 35 βαθμούς θα κοιτάξουμε το UEFA".

Τέλος σχολιάζοντας την παρουσία των νεαρών ποδοσφαιριστών στην 11άδα είπε: "Οι νεαροί παίκτες που αγωνίστηκαν έπαιξαν πολύ καλά και το μέλλον τους ανήκει. Σε ότι αφορά τις μετέγραφες θέλουμε παίκτες για 2-3 χρόνια και όχι για μικρό χρονικό διάστημα.Το πιο σημαντικό είναι ότι οι νεαροί παίκτες πήραν την ευκαιρία και έδειξαν την ικανότητα τους μέσα στο γήπεδο. Φυσικά όταν θα είναι καλοί θα παίζουν και στην συνέχεια. Αυτός που είναι καλύτερος θα έχει θέση και στην ομάδα".

Λεμονής: "Άσχημη βραδιά"Η απόδοση της ομάδας του στην επίθεση και στην ανάπτυξη του αγώνα προβλημάτισε τον τεχνικό της SKODA Ξάνθης, Τάκη Λεμονή. Ο τεχνικός της ακριτικής ομάδας δεν έκρυψε στο ξεκίνημα μάλιστα των δηλώσεών του πως το σύνολό του δεν έδειξε την επιθετικό που ήθελε ενώ στάθηκε και στο ενδεχόμενο πώλησης του Τοροσίδη.

"Κάναμε έναν άσχημο αγώνα και δεν δείξαμε την επιθετικότητα που θέλαμε και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, όπου είχαμε λανθασμένες επιλογές», και πρόσθεσε: «Δεν έμεινα ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας. Στον αμυντικό τομέα δεν δεχτήκαμε πίεση από τον Ηρακλή, αλλά από την πλευρά μας δεν δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για να πετύχουμε ένα γκολ. Σίγουρα υπάρχουν κακές μέρες σε μια ομάδα και πιστεύω ότι ήταν μια χαρακτηριστική κακή βραδιά και δεν μπορούσαμε να πάρουμε τίποτα παραπάνω από την εικόνα που δείξαμε. Όπως στις νίκες έτσι και στις ήττες κοιτάμε την επόμενη μέρα και τον αγώνα κυπέλλου με τον Πανιώνιο.

Πρέπει να προετοιμαστούμε με τον καλύτερο τρόπο και να μάθουμε από τα λάθη που παρουσιάσαμε στον αγώνα με τον Ηρακλή. Το πρόβλημα μας ήταν ότι δεν είχαμε πρέσινγκ δεν κατεβάσαμε σωστά την μπάλα. Αυτό θα πρέπει να διορθώσουμε στην συνέχεια του πρωταθλήματος».

Όσο για το ότι ακούγεται το τελευταίο διάστημα γύρω από τον Τοροσίδη είπε: "Εφόσον δεν ανακοινώθηκε τίποτα δεν μπορούμε να συζητάμε για τίποτα άλλο. Αυτό είναι ένα θέμα που αφορά την πολιτική του συλλόγου. Σίγουρα έχουμε συζητήσει με τους υπεύθυνους της ομάδας.Εφόσον υπάρχει κάποια καλή πρόταση που να ικανοποιεί την ομάδα για ποιο λόγο να μην παραχωρηθεί ο παίκτης. Πρέπει όμως σε μια ενδεχόμενη μετεγγραφή του Τοροσίδη να βρούμε τον τρόπο να καλύψουμε αυτή την θέση".

Όσο για την συνέχεια του πρωταθλήματος συμπλήρωσε: "Πολλές ομάδες που θα είναι κοντά και οι αποστάσεις από τον υποβιβασμό και την συμμετοχή στο UEFA θα είναι πολύ κοντά".

td> Όλα τα λεφτά...
Tο γκολ του Καπετάνου.
td> Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την απόδοση των δυο ομάδων.
td> To Live του αγώνα...
1' Έναρξη αγώνα
2' Φάουλ Ηρακλής
O Καπετάνος εκτέλεσε φάουλ που κέρδισε ο Γεωργιάδης, οι αμυντικοί της Ξάνθης απομάκρυναν χωρίς πρόβλημα.
5' Σχόλιο
Χωρίς κατί το ιδιαίτερο τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.
8' Οφσάιντ Ξάνθη
Ο Μαχράτζε προσπάθησε να τροφοδοτήσει στα πλάγια τον Μπαϊκαρά, όμως ο παίκτης των φιλοξενούμενων υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.
9' Τραυματισμός Ηρακλής
Ο Κατσαμπής βρέθηκε στο έδαφος και ο διαιτητής σταμάτησε την αναμέτρηση, όμως ο παίκτης του "Γηραιού" δεν έχει κάποιο πρόβλημα και ο αγώνας συνεχίζεται.
11' Κόρνερ Ξάνθη
Ο Μεσέρα προσπάθησε να βρει τον Βρύζα στην επίθεση, όμως οι αμυντικοί του Ηρακλή παραχώρησαν κόρνερ. Χωρίς κάτι ουσιαστικό η εκτέλεση.
14' Οφσάιντ Ηρακλής
Ο Κατσαμπής προσπάθησε να βρει τον Γεωργιάδη πλάγια δεξιά, όμως ο μεσοεπιθετικός του Ηρακλή υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.
16' Σουτ Ηρακλής Διαμαντίδης
Ο Ερέρα συνδυάστηκε με τον Διαμαντίδη έξω απο την περιοχή της Ξάνθης, ο δεύτερος επιχείρησε μακρινό σουτ, όμως ο Μάλαρζ παρακολουθούσε την φάση και μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα.
18' Οφσάιντ Ξάνθη
Ο Μπαϊκαρά προσπάθησε να γίνει κάτοχος της μπάλας πλάγια δεξιά, όμως και πάλι υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.
20' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Καπετάνος
Ο Καπετάνος δέχεται κίτρινη κάρτα γιατί έκανε κοντρόλ με το χέρι.
22' Κόρνερ Ηρακλής
Ο Ρίβας πιέστηκε απο τον Μαχράτζε πλάγια αριστερά, έξω απο την περιοχή της Ξάνθης και κέρδισε κόρνερ. Ο Ερέρα εκτέλεσε, απομάκρυναν οι φιλοξενούμενοι.
23' Φάουλ Ηρακλής
Ο Διαμαντίδης προσπάθησε ν' αποφύγει τον Ζουέλα στην μεσαία γραμμή και κέρδισε φάουλ.
24' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη Ζουέλα
Ο Ζουέλα τιμωρήθηκε με κάρτα γι' αυτό το μαρκάρισμα.
26' Σχόλιο
Το θέαμα μέχρι τώρα δεν είναι καλό, καθώς οι δυο ομάδες δεν επιβεβαιώνουν την καλή τους φόρμα.
27' Οφσάιντ Ξάνθη
Ο Μεσέρα προσπάθησε να βρει τον Βρύζα, ο επιθετικός της Ξάνθης υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.
31' Φάουλ Ηρακλής
Ο Γαρπόζης πίεσε τον Διαμαντίδη πλάγια δεξιά για να κλέψει την μπάλα, όμως τελικά έκανε φάουλ. Η μπάλα πέρασε άουτ απο την εκτέλεση.
32' Σουτ Ξάνθη Μεσέρα
Ο Μεσέρα βρέθηκε στο ύψος της περιοχής του Ηρακλή και επιχείρησε σουτ, η μπάλα όμως πέρασε πάνω απο την εστία του Αμπάρη.
33' Κόρνερ Ηρακλής
Ο Διαμαντίδης πίεστηκε απο τον Μαχράτζε που παραχώρησε κόρνερ. Ο Ερέρα εκτέλεσε, απομάκρυναν οι φιλοξενούμενοι χωρίς πρόβλημα.
37' Φάουλ Ηρακλής
Ο Γεωργιάδης πιέστηκε λίγο έξω απο την περιοχή της Ξάνθης και κέρδισε φάουλ, πλάγια και δεξιά.
37' Ευκαιρία Ηρακλής Καπετάνος
Ο Καπετάνος εκτέλεσε το φάουλ, έστειλε την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής της Ξάνθης, αναγκάζοντας τον Μάλαρζ ν' απομακρύνει με γροθιές.
45' Κόρνερ Ηρακλής
Ο Καπετάνος εκτέλεσε κόρνερ απο τα δεξιά, μπλόκαρε ο Μάλαρζ.
45' Έναρξη καθυστερήσεων
Ένα λεπτό ο επιπλέον χρόνος.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη
Ο Μπάρκογλου στην θέση του Μπαϊκαρά.
49' Φάουλ Ξάνθη
Ο Διαμαντίδης πίεσε τον Τοροσίδη για να κλέψει την μπάλα, όμως τελικά έκανε φάουλ.
50' Άουτ Ηρακλής
Ο Καπετάνος βρήκε χώρο και έκανε την σέντρα απο τα δεξιά, η μπάλα πέρασε απ' όλους και κατέληξε άουτ.
52' Ευκαιρία Ξάνθη
Ο Ντελγκάδο απέφυγε τον αντίπαλο του και έκανε το γύρισμα στην περιοχή του Ηρακλη απο τα δεξιά, όμως οι συμπαίκτες του μπερδεύτηκαν και η μπάλα απομακρύνθηκε.
53' Γκολ Ηρακλής Καπετάνος
Ο Γεωργιάδης έκανε σέντρα απο τα δεξιά, ο Καπετάνος ήρθε απο την απέναντι πλευρά και με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Μάλαρζ.
57' Άουτ Ξάνθη
Ο Ντελγκάδο επιχείρησε μακρινό σουτ, η μπάλα πέρασε μακριά απο την εστία του Αμπάρη.
58' Τραυματισμός Ηρακλής
Ο Διαμαντίδης βρίσκεται στο έδαφος απο μαρκάρισμα του Ζουέλα. Ο μέσος του Ηρακλή δεν έχει κάτι σοβαρό και ο αγώνας συνεχίζεται.
60' Άουτ Ξάνθη
Ο Ζουέλα επιχείρησε σουτ απο μακρινή απόσταση, η μπάλα πάνω απο την εστία του Αμπάρη.
62' Άουτ Ηρακλής
Ο Ηρακλής βγήκε στην αντεπίθεση με τον Μπιλίσκοφ που τροφοδότησε τον Ρίβας, εκείνος επιχείρησε μακρινό σουτ, με την μπάλα να καταλήγει μακριά απο την εστία του Μάλαρζ.
65' Φάουλ Ξάνθη
Ο Γαρπόζης εκτέλεσε φάουλ που κέρδισε ο Μαχράτζε απο τα δεξιά, ο Αμπάρης μπλόκαρε την μπάλα.
67' Ευκαιρία Ηρακλής Μπιλίσκοφ
Δυνατό σουτ του Μπιλίσκοφ μετά απο εκτέλεση φάουλ του Καπετάνου, η μπάλα πέρασε έξω απο την εστία του Μάλαρζ.
73' Τραυματισμός Ηρακλής
Ο Καπετάνος έπαθε κράμπα και αποχώρησε απο τον αγωνιστικό χώρο, καθώς δεν μπορεί να συνεχίσει.
75' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Παπαστεργιανός στην θέση του Καπετάνου.
75' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη
Ο Φογκάσα στην θέση του Ντελγκάδο.
79' Οφσάιντ Ξάνθη
Ο Μεσέρα εκτέλεσε φάουλ, ο Τοροσίδης έκανε την κεφαλιά, όμως έχει υποδεχθεί σε θέση οφσάιντ.
82' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Παπαδόπουλος στην θέση του Ρίβας.
83' Ευκαιρία Ηρακλής Διαμαντίδης
Ο Ερέρα βγήκε απο τα δεξιά στην αντεπίθεση, γύρισε για τον Διαμαντίδη στο ύψος του πέναλτι, εκείνος όμως καθυστέρησε και οι παίκτες της Ξάνθης απομάκρυναν την μπάλα.
85' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη
Ο Καζάκης στην θέση του Κοντοδήμου.
89' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Αλέκου στην θέση του Ερέρα.
90' Έναρξη καθυστερήσεων
Τέσσερα λεπτά ο επιπλέον χρόνος.
90' Σουτ Ξάνθη Φογκάσα
Ο Φογκάσα έκανε το γυριστό σουτ μέσα απο την περιοχή, μπάλα ομως βρήκε στην εξωτερική πλευρά της εστίας του Αμπάρη.
94' Λήξη αγώνα


































TAGS ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ