ΗΡΑΚΛΗΣ

Ηρακλής-ΠΑΟΚ 1-0

Ηρακλής-ΠΑΟΚ 1-0
Πανηγυρικό

Σε ένα ντέρμπι με δυνατές μονομαχίες, δύο αποβολές και αρκετή ένταση ο Ηρακλής επικράτησε του ΠΑΟΚ (1-0) με σκόρερ τον Γιάντση στο 13ο λεπτό

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, θα μπορούσαν να πετύχουν περισσότερα τέρματα αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια.
Δυστυχώς οι... γνωστοί άγνωστοι έδρασαν και πάλι. Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το Καυτανζόγλειο, λίγα λεπτά πριν την έναρξη του ντέρμπι. Ένας οπαδός του Ηρακλή χτυπήθηκε με λάμα, ευτυχώς ελαφρά σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ενώ φήμες θέλουν την αστυνομία να έχει προβεί ήδη σε δύο συλλήψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα άρχισαν όταν 1.000 οπαδοί των φιλουξενουμένων, εμφανίστηκαν χωρίς εισιτήρια στο γήπεδο, θέλοντας να μπουν μέσα (όπως έκαναν και με τον Αστέρα στην Τρίπολη) με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν συμπλοκές με αστυνομικούς αλλά και Ηρακλειδείς.
Οι συνθέσεις των ομάδων
(Άνχελ Πεντράθα): Πάρντο, Μαυρογενίδης, Ραγκουέλ, Γιαννούλης, Κατσαμπής, Μαλαγκουένιο, Πουρσανίδης (82΄ Παπαδόπουλος), Χλωρός (90΄+3 Ιωαννίδης), Γιάντσης, Μάρκες, Ααρόν (87΄ Παπαστεργιανός).

(Φερνάντο Σάντος): Φερνάντες, Σνάουτσνερ (90΄+1 Ορφανός), Κνολ, Μελίσσης, Χαραλάμπους (46' Λάκης), Μπαϊάνο, Μπαλάφας, Γεωργιάδης, Χριστοδουλόπουλος, Σάλμον, Κωνσταντινίδης (73' Γκονζάλες).

Κόκκινες: 73΄ Κνολ (2η κίτρινη), 79' Μπαλάφας (2η κίτρινη)
Με μια ματιά
Καλύτερος ο “γηραιός” στο α' ημίχρονο με έναν εξαιρετικό Μάρκες, πήρε από την αρχή τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή και πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο έφτασε στο γκολ. Ήταν στο 13', όταν από γύρισμα του Χλωρού, ο Γιάντσης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Απογοητευτικός, χωρίς ρυθμό και με σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξη ο ΠΑΟΚ, έδωσε το δικαίωμα στον Ηρακλή να διατηρήσει την υπεροχή και μάλιστα στο 35' έχασε σημαντική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα με τον Μαυρογενίδη, που από καλή θέση σούταρε ψηλά άουτ.

Η είσοδος του Λάκη έκανε τον ΠΑΟΚ πιο επιθετικό στο β' ημίχρονο και στο 49' δημιούργησε την πρώτη καλή φάση, με τον Σάλμον να φεύγει στην πλάτη της άμυνας του Ηρακλή, αλλά να μην καταφέρνει να νικήσει τον Πάρντο.

Στο 69' και σε φάουλ του Μπαϊάνο, ο προωθημένος Κνολ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα μόλις άουτ, όμως τέσσερα λεπτά αργότερα (73΄), ο Ολλανδός αμυντικός του ΠΑΟΚ αντίκρισε τη 2η κίτρινη κάρτα και αποχώρησε.

Σαν να μην έφτανε αυτό στην ομάδα του Σάντος, ήρθε και νέα αποβολή στο 79΄, πάλι με 2η κίτρινη κάρτα του Μπαλάφα κι έτσι ο ΠΑΟΚ έμεινε με εννιά παίκτες.

Κάπου εκεί το ματς έγειρε προς τον Ηρακλή. Στο 85' ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος Γιάντσης, έχασε σπουδαία ευκαιρία για να “καθαρίσει” το παιχνίδι κι έτσι το σκορ παρέμεινε 1-0 μέχρι το τέλος.
Συνέντευξη Τύπου
Φερνάντο Σάντος (προπονητής ΠΑΟΚ)

« Έγινε ένα δυνατό παιχνίδι και συγχαρητήρια στον Ηρακλή που έπαιξε καλύτερα, έβαλε ένα γκολ και κατάφερε να το κερδίσει. Η ομάδα του Ηρακλή έπαιξε οργανωμένα με τους παίκτες μου να προσπάθησαν.
Εμείς αντιδράσαμε, προσπαθήσαμε να μαρκάρουμε και ταυτόχρονα να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο για να ισοφαρίσουμε. Δυσκολευτήκαμε πολύ να το καταφέρουμε, γιατί ο Ηρακλής σήμερα ήταν μία πολύ οργανωμένη ομάδα.

Οι παίκτες μας προσπάθησαν και στο δεύτερο ημίχρονο όπου μπήκαμε με την πεποίθηση ότι θα πετύχουμε το στόχο μας. Είχαμε μία ευκαιρία με τον Σάλμον και καταφέραμε να αναγκάσουμε τον Ηρακλή να οπισθοχωρήσει και γενικά βελτιώσαμε την εικόνα μας. Η ομάδα προσπάθησε τα πάντα αλλά είχαν μπερδευτεί πάρα πολύ τα πράγματα.

Δηλαδή πιστεύω ότι στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε δυσκολία να δημιουργήσουμε επιθετικές καταστάσεις και είχαμε δηλαδή μόνο μία με τον Μπαλάφα που δημιουργήσαμε αλλά η μπάλα πήγε άουτ και κάναμε αλλαγές για να έχουμε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας




».

Για την φάση της αποβολής του Κνολ και την αντίδρασή του είπε: « Εκείνη την στιγμή σκέφτηκα ότι λόγο λογομαχίας είχε πάρει κάρτα. Αυτήν την αίσθηση είχα. Υπήρξε μεγάλη σύγχυση και θεώρησα ότι έγινε ήταν λόγω λογομαχίας με τον διαιτητή και δεν έπρεπε να συμβεί αυτό. πιστεύω ότι δεν έκανε κάτι για να πάρει κίτρινη κάρτα.

Δεν το έχω δει. Όσο για την αντίδρασή μου ήταν γιατί ήταν λόγο λογομαχίας κι άλλαξε την πορεία όχι μόνο για μελλοντικά αλλά του ίδιου του παιχνιδιού. αυτό γιατί έγινε σε μία φάση όπου ο Γκονζάλεζ ήταν έτοιμος να μπει στο παιχνίδι. Μιλήσαμε κιόλας με τον Κνολ και μου είπε ότι τον απέβαλε γιατί κράτησε τον αντίπαλο. Κι αυτό να είχε συμβεί σηκώνει κίτρινη κάρτα. Αυτό δεν αλλάζει τίποτα στην αξία του Ηρακλή να πάρει τη νίκη

».

Για το πώς περιμένει να αντιδράσει το σύνολό του εν όψει της συνέχειας τόνισε: « Πιστεύω ότι καλά θα αντιδράσουμε. Εδώ είχαμε 5.000 οπαδούς. Έχουμε την υποχρέωση να αντιδράσουμε καλά με τον ΠΑΟΚ να είναι καλή και μεγάλη ομάδα και έχουμε την υποχρέωση να ανταποκριθούμε σε αυτό».

Όσο για το ότι χρησιμοποιεί την γλώσσα της αλήθειας είπε: « Η αλήθεια ποτέ δεν έβλαψε. Οι γονείς μου με έχουν διδάξει καλύτερα μία αλήθεια από ένα ψέμα. Δεν υπάρχει προπονητής που να αγαπάει περισσότερο από τους παίκτες του. τους θεωρώ παιδιά μου. Και στα ίδια μου τα παιδιά λέω επίσης την αλήθεια».

Άνχελ Πεντράθα (προπονητής Ηρακλή)

« Πρώτα από όλα θέλουμε να μεταφέρουμε την χαρά που έχουμε από αυτήν την μεγάλη νίκη γιατί είχαμε μεγάλη ανάγκη από αυτούς τους τρεις βαθμούς. Επειδή ένα από τα πράγματα που θέλουμε να κάνουμε είναι να φέρουμε και πάλι στο γήπεδο την οικογένεια του Ηρακλή είναι ένας λόγος παραπάνω. Η φιλοσοφία της ομάδας μας ήταν ξεκάθαρη από την αρχή και να βγούμε να παίξουμε με επιθετική φιλοσοφία με 5 επιθετικογενείς παίκτες. Θέλαμε επίσης να πάμε προηγούμενοι στο ημίχρονο.

Πάντα είχαμε την αίσθηση ότι ελέγχαμε το παιχνίδι. Το μόνο κομμάτι που πρέπει να εξαιρέσουμε όπου δεν μπήκαμε καλά και έπρεπε να μεταφέρουμε και πάλι το παιχνίδι στα χέρια μας.

Μετά από αυτήν την χρονική περίοδο είχαμε και πάλι τον έλεγχο, ήρθαν και οι αποβολές και είχαμε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού. Το μόνο που μπορούσε να μας ανησυχήσει λίγο ήταν οι στημένες φάσεις στο τέλος του ΠΑΟΚ όπου θα μπορούσαν να μας προκαλέσουν κάποια ζημιά αλλά στο τέλος εμείς ήμασταν εκείνοι που πήραμε το παιχνίδι



».

Για το τελικό 1-0 τόνισε: « Είναι γεγονός ότι θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει το παιχνίδι πιο νωρίς. Είχαμε δώσει όμως ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Πανιώνιο πριν από τρεις μέρες και αυτό που θέλαμε ήταν να διατηρήσουμε το αποτέλεσμα».

Για τους Ααρόν και Μαρκές είπε: « Είναι ξεκάθαρη η ποιότητα που έχουν αυτοί οι δύο παίκτες αλλά και πάλι θεωρώ ότι βρίσκονται στο 60% αλλά ακόμα και έτσι δείχνουν ότι μπορούν να αντιμετωπίζουν καταστάσεις σε ένα παιχνίδι όπως το σημερινό. Είχαν καλή απόδοση αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η καλή απόδοση να είναι συνολική και ομαδική».

Σάλμον: "Δεν έχουμε καλή ομάδα"


Με σκληρή γλώσσα όχι απλώς για την εμφάνιση απέναντι στον Ηρακλή αλλά και γενικότερα μίλησε μετά την λήξη του αγώνα ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, Γκλεν Σάλμον. "Είμαστε απογοητευμένοι γιατί χάσαμε ένα παιχνίδι όπου παίζαμε ουσιαστικά στην έδρα μας αφού είχαμε περισσότερο κόσμο", τόνισε ο Σάλμον και συνέχισε για το αγωνιστικό κομμάτι: " Υπήρχαμε μόνο στο πρώτο ημίχρονο σε αντίθεση με το δεύτερο", χωρίς να μείνει εκεί λέγοντας:

" Σε πολλά σημεία κρυβόμασταν και όποιος δεν θέλει να παίξει ας πάει σπίτι του. Δεν έχουμε καλή ομάδα. Αυτή είναι η πραγματικότητα και κάτι θα πρέπει να κάνουμε. Μπορούμε και κερδίζουμε τα παιχνίδια στην έδρα μας αλλά και αυτό στα τελευταία παιχνίδια γίνεται με δυσκολία".

Κι όσο για την δική του άποψη; " Θα πρέπει σε κάθε παιχνίδι που παίζουμε και να αγωνιζόμαστε όπως όταν μείναμε με 9 αλλά και να μην αμυνόμαστε τόσο πολύ αλλά και να βγάλουμε πάθος», για να καταλήξει: «Δεν ξέρω τι φταίει και χρειάζεται προσπάθεια".

Γιάντσης: "Σημασία ότι κέρδισε η ομάδα"

Στην σημασία της νίκης επί του ΠΑΟΚ και όχι στο δικό του γκολ στάθηκε στις δηλώσεις του ο σκόρερ του Ηρακλή, Δημήτρης Γιάντσης, μετά το τέλος του σημερινού ντέρμπι στο Καυτανζόγλειο Στάδιο.

"Ήταν ένα παιχνίδι μεγάλης σημασίας για μας για την συνέχεια που θέλαμε να το κερδίσουμε ειδικά από την στιγμή που κερδίσανε και αυτοί που είναι από κάτω μας. Σημασία όμως δεν έχει ότι έβαλα εγώ το γκολ αλλά ότι κέρδισε η ομάδα", τόνισε ο Γιάντσης που για τον στόχο της φετινής χρονιάς για τον Ηρακλή αλλά και την χρησιμοποίηση νεαρών παικτών και συνέχισε:

" Πρώτος μας στόχος παραμένει η παραμονή. Όσο για την χρησιμοποίηση των νεαρών παικτών ελπίζω με την απόδοσή μας να δικαιώσουμε τον κ. Πεντράθα".
Όλα τα λεφτά...
O Μάρκες και κάποιες προσωπικές ενέργειες του Ααρόν στο δεύτερο ημίχρονο.
Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ εντός του γηπέδου. Γέμισαν την έδρα του αντιπάλου και τραγούδησαν για την ομάδα τους
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τα επεισόδια πριν τον αγώνα και ο τραυματισμός του άτυχου φιλάθλου.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων Ηρακλής
(Άνχελ Πεντράθα): Πάρντο, Ραγκουέλ, Γιαννούλης, Κατσαμπής, Μαλαγκουένο, Πουρσανίδης, Χλωρός, Μαυρογενίδης, Γιάντσης, Μάρκες, Ααρόν.
Η 11άδα των φιλοξενούμενων ΠΑΟΚ
(Φερνάντο Σάντος): Φερνάντες, Σνάουτσνερ, Κνολ, Μελίσσης, Χαραλάμπους, Μπαϊάνο, Μπαλάφας, Γεωργιάδης, Σάλμον, Χριστοδουλόπουλος, Κωνσταντινίδης.
Σχόλιο
Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το Καυτανζόγλειο, λίγα λεπτά πριν την έναρξη του ντέρμπι. Άλλος ένας οπαδός, αυτή τη φορά του Ηρακλή, χτυπήθηκε με λάμα έξω από το Καυτανζόγλειο.
1' Έναρξη αγώνα
5' Σχόλιο
Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.
6' Σουτ Ηρακλής Μάρκες
Ο Μαρκες έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε μακριά από τα δοκάρια του Φερνάντες
10' Σχόλιο
Ο Ηρακλής είναι αυτός που αναλαμβάνει πρώτος δράση και πιέζει τον ΠΑΟΚ.
13' Γκολ Ηρακλής Γιάντσης
Ο Χλωρός μπήκε μέσα στην περιοχή από αριστερά, γύρισε στον επερχόμενο Γιάντση και αυτός με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το 1-0 με πλασέ.
20' Κεφαλιά ΠΑΟΚ Χριστοδουλόπουλος
Κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου μέσα από την περιοχή, η μπάλα πέρασε άουτ.
22' Σχόλιο
57%-43% η κατοχή υπέρ του Ηρακλή.
23' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Μπαλάφας
29' Κεφαλιά Ηρακλής Μαλαγκουένο
Πολύ καλή κεφαλιά από τον Μαλαγκουένο η μπάλα όμως πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Φερνάντες.
35' Ευκαιρία Ηρακλής Μαυρογενίδης
Ατομική προσπάθεια από τον "Μαύρο" που μπήκε μέσα στην περιοχή έκανε το δυνατό σουτ μακριά όμως από την εστία του Φερνάντες.
40' Σχόλιο
Πολλά λάθη από τις δύο ομάδες. 16 για την κάθε μία.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Λάκης στη θέση του Χαραλάμπους.
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
49' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Σάλμον
Ο Σάλμον βγήκε μόνος απέναντι από τον Πάρντο αλλά ο πορτιέρο του Ηρακλή έπεσε στα πόδια του και μάζεψε την μπάλα.
60' Σχόλιο
Προσπθεί ο ΠΑΟΚ να αλλάξει την εικόνα του αγώνα χωρίς να μπορεί να επειλήσει.
61' Ευκαιρία Ηρακλής Ααρόν
Πολύ ωραία ατομική προσπάθεια από τον Ααρόν και συρτό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Φερνάντες.
63' Σχόλιο
51%-49% η κατοχή υπέρ του Ηρακλή.
65' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Κνολ
69' Κεφαλιά ΠΑΟΚ Κνολ
Ο Κνολα έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Πάρντο.
72' Κόκκινη κάρτα ΠΑΟΚ Κνολ
Δεύτερη κίτρινη στον Κνολ
79' Κόκκινη κάρτα ΠΑΟΚ Μπαλάφας
Δεύτερη κίτρινη στον Μπαλάφα
80' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Παπαδόπουλος στη θέση του Πουρσανίδη.
87' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Παπαστεργιανός στη θέση του Ααρόν.
92' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Ορφανός στη θέση του Σνάουτσερ
93' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Ιωαννίδης στη θέση του Χλωρού
94' Λήξη αγώνα













































TAGS ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ