STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ηρακλής-Πανθρακικός 3-1

Ηρακλής-Πανθρακικός 3-1
βέλλιος ομαδικη πανηγυρικο

Με νίκη ξεκίνησε την χρονιά ο Ηρακλής που επικράτησε 3-1 του Πανθρακικού

Η νίκη αποτελεί εκτόνωση σε όλους τους τομείς για τον "Γηραιό", που σκέφτεται το ματς της Κυριακής εναντίον του Άρη, αλλά και το δύσκολο πρόγραμμα στην συνέχεια του πρωταθλήματος, με συνεχόμενα ντέρμπι.
Πλέον, ο Ηρακλής έφθασε τους 18 βαθμούς αφήνοντας τους Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα στην ζώνη του υποβιβασμού.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Hρακλής(Σάββας Κωφίδης): Mπαντής, Περπερίδης, Ιωαννίδης, Κατσαμπής(46' Σαρακατσάνος), Παπαζαχαρίας, Παπαστεριανός, Ηλιάδης(83' Μάρτος), Τουμά(46' Μιλάνο), Επστάιν, Μπόσνιακ, Γιάκομπ

Πανθρακικός(Αλμπέρτ Καρτιέ): Tαϊρης, Κανωτίδης, Κλεμάν(65' Παπαδόπουλος), Τζόκιτς, Μπαχαρίδης, Άλβες, Αργυρίου(55' Καζάκης), Φαγιάρδο(75' Πυθαρούλης), Μπερτράντ, Μπουβάλ, Μπελέκ

Διαιτητής: Boσκάκης(Ρέθυμνο)
Με μια ματιά
Το ματς ήταν δίχως αύριο για τους γηπεδούχους. Το κλίμα των τελευταίων ημερών με τις προσφυγές των παικτών και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο "Γηραιός", επηρέασαν την απόδοση των γηπεδούχων, δείχνοντας ότι δεν είχαν αγωνιστικό προσανατολισμό στο ξεκίνημα του αγώνα.

Ο Σάββας Κωφίδης προσπαθούσε από τον πάγκο να καθοδηγήσει τους παίκτες του, ζητώντας από τους Ηλιάδη και Παπαστεριανό να οργανώσουν σωστά το παιχνίδι, που ήταν μονότονο έχοντας βασικό τρόπο ανάπτυξης τις βαθιές μπαλιές. Το κέντρο παρέμενε "ανενεργό" καθώς δεν μπορούσε να δημιουργήσει και να αξιοποιήσει τους Μπόσνιακ και Γιάκομπ.

Το άγχος ήταν επίσης εμφανές και μεγάλωσε όσο η ώρα περνούσε, μετά μάλιστα τα πρώτα σφυρίγματα της εξέδρας.

Οι δύο μοναδικές φάσεις στο πρώτο ημίχρονο για τον Ηρακλή δημιουργήθηκαν με τον Γιάκομπ. Στο 32' ο επιθετικός των γηπεδούχων με σουτ απείλησε την εστία του Ταϊρη που έδιωξε σε κόρνερ, ενώ λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, μετά από άστοχη έξοδο του πορτιέρο του Πανθρακικού, η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ, επίσης από κεφαλιά του 29χρονου επιθετικού.

Αντίθετα, οι παίκτες του Αλμπέρτ Καρτιέ, κατάφεραν να αιφνιδιάσουν. Με ξεκάθαρο πλάνο να μην δεχτούν γκολ, έκλεισαν τους διαδρόμους προς την εστία τους στο πρώτο μέρος και προηγήθηκαν με κεφαλιά του Φαγιάρδο.

Πήρε το... ρόπαλο στην επανάληψη

Η κατάσταση άλλαξε άρδην στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτό οφείλεται στα δύο γρήγορα γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο Ηλιάδης, κορυφαίος παίκτης του Ηρακλή, με ωραίο γυριστό σουτ από την περιοχή, μετά από γύρισμα του Περπερίδη ισοφάρισε στο 49' για τον Ηρακλή. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γιάκομπ με σουτ από την μικρή περιοχή εκμεταλλευόμενος το λάθος του έμπειρου Μπαχαρίδη, γύρισε το παιχνίδι.

Ενδιάμεσα είχε αποβληθεί, στο ντεμπούτο με τον Πανθρακικό, ο νεαρός Νιγηριανός Μπέλεκ, αφήνοντας με δέκα την ομάδα του. Με την δεύτερη κίτρινη φλέρταρε και ο Αργυρίου για αντιαθλητικό φάουλ, χωρίς ωστόσο, να βγει από την τσέπη του διαιτητή Βοσκάκη.

Τη νίκη για τον "Γηραιό" "κλείδωσε" ο Μιλάνο στο 59' με κεφαλιά. Ο Αργεντίνος είχε μπει με το ξεκίνημα της επανάληψης, ως αλλαγή του Τουμά.

Πλέον, το παιχνίδι είχε πάρει άλλη τροπή, εντελώς διαφορετική από αυτή που φαινόταν στο πρώτο μέρος και ο Ηρακλής, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ήταν ο κυρίαρχος του ματς. Ο Βέλγος προπονητής του Πανθρακικού ήθελε, πλέον, να δει τους νεαρούς παίκτες που εμπιστεύθηκε, καθώς ο αγώνας είχε χαθεί.

To δοκάρι του Μαρσελάο με μακρινό σουτ στο 75' ήταν η μοναδική καλή φάση του δευτέρου ημιχρόνου για τους φιλοξενούμενους.

Η νίκη είναι το ζητούμενο για τον Πανθρακικό στο πρωτάθλημα. Δεν έχει καταφέρει να πετύχει "τρίποντο", ενώ ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά περιλάμβάνει και την ανάδειξη ταλέντων που θα οδηγήσουν ξανά την ομάδα της Κομοτηνής στην Σούπερλίγκα δείχνοντας κάποιες από τις δυνατότητες τους στο σημερινό ματς.
Συνέντευξη Τύπου από τον Πάρη Τσελεπίδη


Σάββας Κωφίδης (προπονητής Ηρακλής): «Είχαμε ένα πρώτο ημίχρονο όπου παρουσιαστήκαμε πολύ αγχωμένοι και νευρικοί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορούσαμε να παίξουμε καλά και να παρουσιάσουμε μία εικόνα αδικαιολόγητη και άσχημη και να χάνουμε με 1-0. Στο δεύτερο ημίχρονο μας βοήθησε πολύ το γρήγορο γκολ και η αποβολή του παίκτη του Πανθρακικού και κερδίσαμε το παιχνίδι αφού αν δεν είχαν συμβεί ίσως να ήταν δύσκολα τα πράγματα. Είναι σημαντική η νίκη και συνεχίζουμε».

Σε ερώτηση για τον αποκλεισμό του Ντίκα απάντησε πως: «Ασχολούμαστε με ονόματα. Γιατί δεν ρωτάτε και για άλλα ονόματα. Δεν είναι προσωπικό το άθλημα. Είναι ομαδικό το άθλημα», και πρόσθεσε σε νέα ερώτηση ότι: «Έτσι έκρινα και το είδα και αυτό πιστεύω ότι ήταν σωστό».

Καρτιέ (προπονητής Πανθρακικός): " Νομίζω ότι είχαμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο με το αποτέλεσμά του να ήταν αναμενόμενο. Στο ημίχρονο μιλήσαμε στα αποδυτήρια με τις οδηγίες μου να είχανε ως σκοπό να συνεχίσει η ομάδα να ανταποκρίνεται με τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού. Ο Ηρακλής όμως να ανέβασε επίπεδο και απόδοση. Πέτυχε γρήγορα ένα γκολ και όλα άλλαξαν. Παρά το ότι η ομάδα μας έπαιξε με 10 παίκτες βρήκε εσωτερικά κίνητρα και συνέχισε να μάχεται σε ένα παιχνίδι ενδιαφέρον για τον κόσμο με τέσσερα γκολ".

Σε ερώτηση για την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου είπε: " Δεν νομίζω ότι υπήρχε θέμα για έλλειψη κινήτρου. Η ομάδα συνέχισε να μάχεται ακόμα και στα τελευταία δέκα λεπτά. Απλά οι παίκτες μου στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους κάτι που είναι ανεπίτρεπτο αν θέλεις να βελτιωθείς περισσότερο. Επίσης κάτι άλλο πολύ σημαντικό είναι ότι η ομάδα μας έχει 9 δοκάρια στο φετινό πρωτάθλημα".

Για την εμφάνιση των δύο νέων αποκτημάτων της ομάδας τόνισε: " Ο Παπαδόπουλος φάνηκε ότι εναρμονίστηκε πλήρως από ότι ζήτησε η ομάδα και φάνηκε πιο έτοιμος από τον Πιθαρούλη και ελπίζουμε ότι στο μέλλον θα είναι αυτός που θέλει η ομάδα".

Για το αν υπάρχουν άλλοι μεταγραφικοί στόχοι στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου δήλωσε: " Υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής που θα ανακοινωθεί τις επόμενες 2-3 μέρες".

Όλα τα λεφτά...
Το ωραίο γκολ του Ηλιάδη. Η ανατροπή του σκορ ξεκίνησε από δικό του γκολ και η απόδοση του επιβραβεύτηκε με αυτό τον τρόπο.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Το κακό πρώτο ημίχρονο και τις ελάχιστες φάσεις των δύο ομάδων κυρίως των παικτών του Ηρακλή που επιζητούσαν περισσότερο τη νίκη από τους αντιπάλους τους.
Videos με τα γκολ της αναμέτρησης
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων
Σάββας Κωφίδης: Mπαντής, Περπερίδης, Ιωαννίδης, Κατσαμπής, Παπαζαχαρίας, Παπαστεριανός, Ηλιάδης, Τουμά, Επστάιν, Μπόσνιακ, Γιάκομπ
Η 11άδα των φιλοξενούμενων
Αλμπέρτ Καρτιέ: Tαϊρης, Κανωτίδης, Κλεμάν, Τζόκιτς, Μπαχαρίδης, Άλβες, Αργυρίου, Φαγιάρδο, Μπερτράντ, Μπουβάλ, Μπελέκ
1' Έναρξη αγώνα
10' Σχόλιο
Χωρίς σπουδαία φάση ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα.
17' Κόρνερ Ηρακλής
20' Οφσάιντ Ηρακλής
21' Σχόλιο
Ο Ηρακλής έχει την πρωτοβουλία αλλά χωρίς ουσιαστική ευκαιρία για τον "Γηραιό".
23' Κόρνερ Πανθρακικός
24' Ευκαιρία Ηρακλής
Ο Επστάιν μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά έδιωξε ο Μπαχαρίδης πριν τον Μπόσνιακ.
32' Ευκαιρία Ηρακλής
Σουτ του Γιάκομπ μέσα από την περιοχή έδιωξε ο Ταϊρης.
35' Κίτρινη κάρτα Πανθρακικός Κανωτίδης
41' Γκολ Πανθρακικός Φαγιάρδο
Σε σέντρα του Κλεμάν, ο Φαγιάρδο μόνος στην μικρή περιοχή με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τον Πανθρακικό.
44' Ευκαιρία Ηρακλής
Κεφαλιά του Γιάκομπ έφυγε άουτ.
45' Κίτρινη κάρτα Πανθρακικός Αργυρίου
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής Σαρακατσάνος
Ο Κατσαμπής εκτός αγώνα.
46' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής Μιλάνο
Ο Τουμά εκτός αγώνα.
49' Γκολ Ηρακλής Ηλιάδης
Γύρισμα από τα δεξιά του Περπερίδη, ο Ηλιάδης με εντυπωσιακό γυριστό σουτ ισοφάρισε για τον Ηρακλή.
50' Κόκκινη κάρτα Πανθρακικός Μπέλεκ
50' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Περπερίδης
53' Γκολ Ηρακλής Γιάκομπ
Μετά από λάθος του Μπαχαρίδη, ο Γιάκομπ με δυνατό σουτ από την μικρή περιοχή δίνει το προβάδισμα στον "Γηραιό".
55' Αλλαγή παίκτη Πανθρακικός Καζάκης
Ο Αργυρίου εκτός αγώνα.
59' Γκολ Ηρακλής Μιλάνο
Σε σέντρα του Επστάιν, ο Μιλάνο, η αλλαγή του Κωφίδη, έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στον Ηρακλή.
60' Κόρνερ Πανθρακικός
65' Αλλαγή παίκτη Πανθρακικός Παπαδόπουλος
Ο Κλεμάν εκτός αγώνα.
70' Κόρνερ Ηρακλής
74' Δοκάρι Πανθρακικός
Μακρινό σουτ του Μαρσελάο, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Μπαντή.
75' Αλλαγή παίκτη Πανθρακικός Πυθαρούλης
Ο Φιαγιάρδο εκτός αγώνα.
83' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής Μάρτος
Ο Ηλιάδης εκτός αγώνα.
90' Λήξη αγώνα









































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ