ΟΦΗ

Ηρακλής-ΟΦΗ 1-0

Ηρακλής-ΟΦΗ 1-0
Ηρακλης πανηγυρικο

Ο Ηρακλής με γκολ του Γκαρσία στο 90' επικράτησε 1-0 του ΟΦΗ για την 27η αγωνιστική

Οι Κρητικοί είχαν ευκαιρίες, ενώ απο το 30' βρέθηκαν με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Ταραλίδης αντίκρισε κόκκινη κάρτα γι' αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Ααρόν.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Ηρακλής (Α. Πεντράθα): Πάρντο, Ραγκουέλ (63' Τσάβι), Εντίνιο, Κατσαμπής, Μαλαγκουένο, Παπαστεργιανός, Φονσέκα, Μάρκες (63' Μπρούνο Λέϊτε), Ριμπέϊρο, Γκαρσία, Ααρόν (83' Παπαδόπουλος).

ΟΦΗ (Γ. Παράσχος): Τζόρβας, Σταυρακάκης, Μπαρκαουάν, Ταραλίδης, Σίμιτς, Πίτσος (54' Πόποβιτς), Νουαφόρ (78' Ντρούλιτς), Ισά, Ρουμπάκης, Πετρόπουλος (46' Γκάντσεφ), Γκέρμπερ.

Διαιτητής: Ι. Σταυρίδης (Πιερίας)
Βοηθοί: Δ. Ευθυμιάδης (Πιερίας), Δ. Γκάγκας (Λάρισας)
Κίτρινες: Ααρόν, Παπαδόπουλος (Ηρακλής) - Πετρόπουλος, Σταυρακάκης, Γκάντσεφ, Μπαρκαουάν (ΟΦΗ)
Κόκκινες: Ταραλίδης (ΟΦΗ)
Με μια ματιά
Ο Ηρακλής ήταν αυτός που είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο, όμως δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την υπεροχή του και να δημιουργήσει πολλές επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά απο την εστία του Τζόρβα. Οι παίκτες του ΟΦΗ απο την άλλη, είχαν το νου τους στην αμυντική λειτουργία και απο εκεί και πέρα προσπαθούσαν ν' απειλήσουν όποτε τους δινόταν η ευκαιρία και είχαν πιο "τρανταχτές" φάσεις.

Με την ενάρξη του αγώνα ο Σίμιτς σούταρε απο αριστερά, όμως ο Πάρντο μπλόκαρε την μπάλα. Ο "Γηραιός" σταδιακά έφερε το παιχνίδι προς την περιοχή των Κρητικών και είχε δυο καλές ευκαιρίες μέσα σ' ένα δίλεπτο. Στο 17', ο Ααρόν εκτέλεσε φάουλ απο αριστερά, ο Κατσαμπής κατάφερε να πάρει την κεφαλιά όμως έστειλε άουτ την μπάλα. Δυο λεπτά αργότερα, ο Μάρκες προσπάθησε ν' απειλήσει με μακρινό σουτ, όμως ο Τζόρβας μπλόκαρε την μπάλα.

Αποβλήθηκε ο Ταραλίδης

Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, άλλαξαν τ' αριθμητικά δεδομένα της αναμέτρησης. Ο Ταραλίδης μάρκαρε με τα δυο πόδια τον Ααρόν λίγο έξω απο την περιοχή και ο Σταυρίδης του έδειξε απευθείας την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας τους Κρητικούς με δέκα παίκτες.

Παρόλα αυτά, οι "μελανόλευκοι" ήταν αυτοί που δημιούργησαν δυο αξιόλογες φάσεις στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου. Στο 37', ο Σίμιτς σούταρε όμως ο Πάρντο με δυσκολία παραχώρησε κόρνερ, ενώ δευτερόλεπτα πριν απο την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, οι Κρητικοί εκτέλεσαν κόρνερ απο αριστερά, όμως ήταν άστοχη η κεφαλιά του Πετρόπουλου στο δεύτερο δοκάρι και η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα, ωστόσο, η τύχη χαμογέλασε στους Θεσσαλονικείς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν από ασίστ του Παπαστεργιανού, ο Γκαρσία σημάδεψε σωστά και με το γκολ αυτό χάρισε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του. Στο 76΄ το σουτ του Παπαστεργιανού σταμάτησε στο δοκάρι του Τζόρβα.
Συνέντευξη Τύπου
Άνχελ Πεντράθα

«Αυτή η νίκη ήταν σημαντική. Ήταν το ελάχιστο που μπορώ να πω. Ήρθε στην πιο σημαντική στιγμή. Στην τελευταία αναπνοή. Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να το είχαμε καταφέρει πολύ νωρίτερα με την υπεροχή που είχαμε.

Παίζοντας έντεκα εναντίον έντεκα ο ΟΦΗ έπαιξε πολύ καλά περιμένοντας να βγει στην αντεπίθεση. Εκμεταλλευόταν όλα τα λάθη που κάναμε και προσπαθούσε έτσι να μας κάνει την ζημιά. Η αίσθηση ότι εφόσον ήμασταν ένας παραπάνω φάνηκε να μας δημιουργεί ένα άγχος και πίεση.

Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθούσαμε με βιαστικές κινήσεις να φθάσουμε κοντά στο τέρμα. Προσπαθούσαμε να αποκτήσουμε αυτό το προβάδισμα όχι με τον σωστό τρόπο, κι εκεί όπου φαινόταν να μην τα καταφέρναμε ήρθε το γκολ και η νίκη που μας λύτρωσε. Αυτό γιατί πιστεύουμε ότι με αυτήν την νίκη ξεκαθαρίζουμε την κατάσταση για φέτος.

Είχα πει και πριν δύο εβδομάδες ότι θέλουμε 15 βαθμούς στα τελευταία πέντε παιχνίδια. εμείς πήραμε τους τέσσερα από τους πρώτους έξι και μας απομένουν άλλους εννιά από τους οποίους θα πάμε να διεκδικήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους. Και την άλλη εβδομάδα θα πάμε να κερδίσουμε τον Άρη.

Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τις τρεις κλασικές ευκαιρίες. Όταν παίζαμε δηλαδή έντεκα με έντεκα. Ο ΟΦΗ έπαιξε καλά τις αντεπιθέσεις με μας που είχαμε την υπεροχή να μην μπορούσαμε να την αξιοποιήσουμε.

Η θετική πλευρά είναι ότι το γκολ το πετύχαμε στην πιο κρίσιμη στιγμή. Όταν δηλαδή η αντίπαλη ομάδα δεν θα μπορούσε να αντιδράσει. Είχαμε και εμείς μία εμπειρία να παίξουμε με 10 παίκτες που ήταν αυτό στην Βέροια το οποίο καταφέραμε να το κερδίσουμε.

Σήμερα είχαμε δύο λόγους να είμαστε χαρούμενοι. Για τον Γκαρθία αλλά και γιατί η καθημερινή του δουλειά έδωσε το σημερινό γκολ που έδωσε την νίκη σε όλη την ομάδα».














Σε ερώτηση για την παραμονή του στον Ηρακλή τόνισε: «Μας μένει πολύ δουλειά ακόμη να κάνουμε. Αυτοί οι τρεις βαθμοί μας βοηθάνε να σκεφτόμαστε μελλοντικά αλλά έχουμε ακόμη παιχνίδια για το φετινό πρωτάθλημα».



Κι όσο για τον κόσμο του Ηρακλή επισήμανε: «Δεν υπήρχε αμφιβολία για τον κόσμο του Ηρακλή ότι θα είναι στο πλευρό και το αποδεικνύουν συνεχώς. Στο τελευταίο παιχνίδι με την Καλαμαριά να μας δώσει ώθηση για την επόμενη χρονιά. Όσο για το παιχνίδι με τον Άρη θα κοιτάξουμε να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό».


Γιώργος Παράσχος
«Η αποβολή του Ταραλίδη ήταν δίκαιη. Πλέον θα παλέψουμε μέχρι το τέλος για την παραμονή μας με τους 31 βαθμούς να αποτελούν το όριο».

Όλα τα λεφτά...
Σε αυτές τις αναμετρήσεις ο σκόρερ συγκεντρώνει όλα τα "φώτα" οπότε... Σεμπαστιάν Γκαρσία.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Το μαρκάρισμα του Ταραλίδη στον Ααρόν που οδήγησε και στην αποβολή του μέσου του ΟΦΗ.
To Live του αγώνα...
1' Έναρξη αγώνα
2' Σουτ ΟΦΗ : Σίμιτς
Σουτ του Σίμιτς απο αριστερά, ο Πάρντο μπλόκαρε την μπάλα.
10' Σχόλιο
Ο Ηρακλής έχει την κατοχή της μπάλας, όμως μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να προβληματίσει τον ΟΦΗ...
17' Κεφαλιά Ηρακλής : Κατσαμπής
Εκτέλεση φάουλ του Ααρόν απο αριστερά, κεφαλιά του Κατσαμπή, όμως η μπάλα πέρασε άουτ...
19' Σουτ Ηρακλής : Μάρκες
Μακρινό σουτ του Μάρκες, μπλοκάρει ο Τζόρβας.
25' Σχόλιο
Ο Ηρακλής συνεχίζει να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει φθάσει στο γκολ που αναζητά...
30' Κόκκινη κάρτα ΟΦΗ : Ταραλίδης
Ο μέσος του ΟΦΗ μάρκαρε με τα δυο πόδια τον Ααρόν και ο Σταυρίδης του δείχνει κόκκινη κάρτα... Αλλάζουν τα δεδομένα του αγώνα.
32' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ : Πετρόπουλος
37' Σουτ ΟΦΗ : Σίμιτς
Ο Σίμιτς σούταρε, ο Πάρντο όμως με δυσκολία έδιωξε σε κόρνερ.
45' Κεφαλιά ΟΦΗ : Πετρόπουλος
Κόρνερ από τα αριστερά, κεφαλιά του αμαρκάριστου Πετρόπουλου στο δεύτερο δοκάρι η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Ο Γκάντσεφ στην θέση του Πετρόπουλου.
54' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Ο Πόποβιτς αντί του Πίτσου.
59' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ : Σταυρακάκης
60' Σχόλιο
Ο ΟΦΗ μπορεί να έχει αριθμητικό μειονέκτημα, όμως έχει την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του αγώνα.
63' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Μπρούνο Λέϊτε αντί του Μάρκες.
63' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Τσάβι αντί του Ραγκουέλ.
76' Δοκάρι Ηρακλής : Παπαστεργιανός
Μακρινό σουτ του Παπαστεργιανού, όμως η μπάλα δεν του έκανε χατίρι καθώς σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Τζόρβα.
77' Σουτ : Εντίνιο
Σουτ του Εντίνιο, άουτ η μπάλα...
78' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Ντρούλιτς αντί Νουαφόρ.
79' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής : Ααρόν
83' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ : Γκάντσεφ
83' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Παπαδόπουλος αντί Ααρόν.
89' Σουτ Ηρακλής : Παπαδόπουλος
Σουτ του Παπαδόπουλου, ο Τζόρβας έδιωξε σε κόρνερ.
90' Γκολ Ηρακλής : Γκαρσία
Ο Παπαστεργιανός προωθήθηκε και έκανε σέντρα, ο Γκαρσία με σουτ μέσα απο την περιοχή νίκησε τον Τζόρβα και έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους... 1-0!
90' Έναρξη καθυστερήσεων : 4'
93' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής : Παπαδόπουλος
94' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ : Μπαρκαουάν
94' Λήξη αγώνα


















TAGS ΟΦΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ