ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Ηρακλής-Λεβαδειακός 1-0

Ηρακλής-Λεβαδειακός 1-0
Ηρακλης πανηγυρικο

Ο Ηρακλής νίκησε 1-0 τον Λεβαδειακό και σημείωσε την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα

Οι Βοιωτοί απο την πλευρά τους, προσπάθησαν στο δεύτερο ημίχρονο να ισοφαρίσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν, καθώς στην σημαντικότερη ευκαιρία που δημιούργησαν (50') ο Πάρντο απομάκρυνε με την βοήθεια του δοκαριού την μπάλα μετά την κεφαλιά του Σίσιτς.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Ηρακλής (Ι. Γιοβάνοβιτς): Πάρντο, Παπαζαχαρίας, Ζμπόντσακ, Κατσαμπής, Μαλαγκουένιο, Πουρσανίδης, Νικολόπουλος (73' Μπένκο), Έμερσον, Χλωρός (84' Μαρίνκοβιτς), Γκαρσία (78' Τσίνεγκε), Ροντρίγκο.

Λεβαδειακός (Γ. Βασίλιεφ): Μπλάζιτς, Μουλόπουλος (75' Παρασκευαΐδης), Ποπόφ, Άντερσον, Ντιά, Σίντζιελορζ, Ανδράλας (61' Λάτσκο), Ζησόπουλος (58' Λεονάρντο), Ντιμπαλά, Μοντόγια, Σίσιτς.

Διαιτητής: Η. Σπάθας (Πειραιά)
Βοηθοί: Α. Νικολακόπουλος (Αθηνών), Ν. Φαντόπουλος (Πειραιά)
Κίτρινες: Παπαζαχαρίας, Χλωρός, Νικολόπουλος, Ζμπόντσακ, Μαλαγκουένιο (Ηρακλής) – Ανδράλας, Λάτσκο, Ντιά (Λεβαδειακός)
Με μια ματιά
Ο Ηρακλής ήθελε πάση θυσία τη νίκη σε αυτή την αναμέτρηση. Έτσι λοιπόν οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πίεσαν απο τα πρώτα λεπτά. Στο 10ο λεπτό, ο Σίσιτς μπήκε στην περιοχή απο τ' αριστερά και επιχείρησε σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς του Λεβαδειακού. Έξι λεπτά αργότερα, ο Ντιά έκανε τραγικό λάθος, ο Έμερσον το εκμεταλλεύθηκε και βγήκε απέναντι απο τον Μπλάζιτς, όμως ο Μαυροβούνιος τερματοφύλακας του Λεβαδειακού απομάκρυνε την μπάλα.

Στο δεκάλεπτο που ακολούθησε, οι Βοιωτοί προσπάθησαν να ισορροπήσουν την αναμέτρηση, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν φάσεις μπροστά στις δυο εστίες. Όμως, λίγο πριν την συμπλήρωση του ημιώρου, οι παίκτες του “Γηραιού” άρχισαν και πάλι να πιέζουν την εστία των φιλοξενούμενων.

Στο 27', ο Παπαζαχαρίας έκανε σέντρα απο τα δεξιά, ο Νικολόπουλος με κεφαλιά-πάσα τροφοδότησε τον Χλωρό, εκείνος προσπάθησε να κάνει γυριστό σουτ απο το σημείο του πέναλτι, όμως η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Ο Γκαρσία ανέλαβε την εκτέλεση του κόρνερ, ο Μαλαγκουένιο έκανε κεφαλιά-πάσα στον Νικολόπουλο, που κατέβασε την μπάλα και με αριστερό γυριστό σουτ νίκησε τον Μπλάζιτς, ανοίγοντας το σκορ για τον Ηρακλή (28', 1-0).

Μετά απο αυτή την εξέλιξη, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στον αγωνιστικό χώρο έτσι ώστε να φθάσουν στην ισοφάριση. Στο 39', ο Ποπόφ επιχείρησε ν' απειλήσει την εστία του Πάρντο απο μακρινή απόσταση, όμως το σουτ ήταν απελπιστικό. Στο 44' όμως, ο Ντιμπαλά έκανε ωραία ατομική ενέργεια και επιχείρησε σουτ μέσα απο την περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα απο το κάθετο δοκάρι του Πάρντο. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Κονγκολέζος επιθετικός των Βοιωτών έκανε κεφαλιά μετά απο σέντρα του Μουλόπουλου απο δεξιά, όμως ο Πάρντο είχε τον έλεγχο της φάσης και μπλόκαρε την μπάλα.

Καλύτερος ρυθμός στο β' ημίχρονο
Το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου είχε αρκετό ενδιαφέρον, καθώς στο πρώτο 10λεπτο οι δυο ομάδες δημιούργησαν απο μια ευκαιρία. Στο 50', ο Σίντζιελορζ έκανε σέντρα απο τα δεξιά, ο Σίσιτς βρέθηκε χωρίς αντίπαλο στο δεύτερο δοκάρι και έκανε κεφαλιά-ψαράκι, όμως ο Πάρντο έπεσε στην δεξιά γωνία και με την βοήθεια του δοκαριού κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του, πριν απομακρύνει ο Κατσαμπής.

Δυο λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά των γηπεδούχων ν' απαντήσουν. Ο Ροντρίγκο βρέθηκε με την μπάλα στ' αριστερά της περιοχής του Λεβαδειακού και επιχείρησε διαγώνιο σουτ, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα απο την αριστερή γωνία του Μπλάζιτς.

Στο 54', ο Σίσιτς προσπάθησε άλλη μια φορά ν' απειλήσει την εστία του Ηρακλή, όμως το σουτ που επιχείρησε δεν ήταν καλό και η μπάλα κατέληξε άουτ, καθώς ήταν πολύ πλάγια και είχε την πίεση του Παπαζαχαρία. Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς προσπάθησαν να “παγώσουν” τον ρυθμό και να μην δώσουν την δυνατότητα στους παίκτες του Λεβαδειακού ν' απειλήσουν, όμως στο 73' οι Βοιωτοί δημιούργησαν άλλη μια φάση στα καρέ του “Γηραιού”, όταν ο Σίσιτς ταλαιπώρησε τον Παπαζαχαρία απο τ' αριστερά και επιχείρησε σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Ντιμπαλά πέρασε άουτ.

Όσο η αναμέτρηση πλησίαζε προς την ολοκλήρωση της, οι παίκτες του Ηρακλή είχαν το νου τους στην άμυνα, καθώς ήθελαν να διατηρήσουν το προβάδισμα και να πανηγυρίσουν τη νίκη. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα και τελικά πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα.
Συνέντευξη Τύπου
Γιοβάνοβιτς: “Κρατάω μόνο τη νίκη”

Τους τρεις βαθμούς της νίκης και μόνο θέλησε να κρατήσει μετά το τέλος του παιχνιδιού ο τεχνικός του Ηρακλή, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ενώ ο Γκεόργκι Βασίλιεφ του Λεβαδειακού ήταν φανερά στεναχωρημένος για το ότι η ομάδα του δεν μπόρεσε να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας.

“Παλέψαμε πολύ για να κερδίσουμε αλλά σαν προπονητής κρατάω μόνο τη νίκη αφού σίγουρα η εμφάνιση μας θα πρέπει να είναι πολύ καλύτερη στη συνέχεια”, τόνισε αρχικά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς με τον τεχνικό του Ηρακλή να πρόσθετει: “Αυτή η νίκη όμως ήρθε μετά από ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και ευελπιστώ ότι θα μπορεί να μας δώσει καλύτερη ψυχολογία για τη συνέχεια. Σε μια συνέχεια όπου δεν θα υπάρχουν εύκολα παιχνίδια όπως το έχουμε δει μέχρι τώρα ότι το πρωτάθλημα θα είναι αμφίρροπο. Εμείς ωστόσο από την πλευρά μας θα πρέπει να είμαστε πιο ήρεμοι για να μπορούμε να παίξουμε αυτό που πραγματικά μπορεί να κάνει η ομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο”.

Όσο για το παιχνίδι Κυπέλλου που ακολουθεί την Τρίτη για την ομάδα του Ηρακλή ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δήλωσε: “Σίγουρα την Τρίτη έχουμε ένα παιχνίδι Κυπέλλου με τον Εθνικό Ολυμπιακό Βόλου όπου θα πρέπει να πάμε με τον απαιτούμενο σεβασμό απέναντι στον αντίπαλό μας. Βλέπουμε εξάλλου ότι πολλές ομάδες της Α΄ Εθνικής αποκλείονται τα τελευταία χρόνια κάτι που είχε συμβεί και με τον Ηρακλή. Για αυτό θα πρέπει να έχουμε τεράστια προσοχή, σεβασμό και σοβαρότητα για να κάνουμε αυτό που πρέπει που δεν είναι άλλο από το να περάσουμε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου”.

Βασίλιεφ: “Ο πιο καλός παίκτης το ασθενοφόρο”

Από την πλευρά του ο Βούλγαρος τεχνικός του Λεβαδειακού, Γκεόργκι Βασίλιεφ, δεν έκρυψε την στεναχώρια του για το ότι η ομάδα του έφυγε από το Καυτανζόγλειο χωρίς κάποιο βαθμό ενώ φωτογράφισε πως κορυφαίος για την ομάδα του στην επανάληψη ήταν… το ασθενοφόρο.

“Είμαι στεναχωρημένος για το ότι δεν μπορέσαμε να πάρουμε τουλάχιστον τον βαθμό στο παιχνίδι. Το πρωτάθλημα μπαίνει σε κρίσιμη φάση για τις ομάδες που μάχονται για την σωτηρία τους και ότι παίρνεις είναι καλό. Εμείς δυστυχώς δεν πήραμε τίποτα αν και άποψή μου είναι ότι είχαμε περισσότερες ευκαιρίες”.

Όσο για το γκολ του Ηρακλή είπε: “Το γκολ που δεχτήκαμε ήταν από φάση που προβλέψαμε ότι μπορεί να γίνει και την δουλέψαμε στις προπονήσεις. Γνωρίζαμε ότι ο Ηρακλής είναι δυνατός στα στημένα και δεν έπρεπε να κάνουμε αυτό το λάθος”, ενώ αναφερόμενος στην εικόνα της επανάληψης τόνισε: “Στο δεύτερο ημίχρονο μου έμεινε η άσχημη εντύπωση γιατί παίχτηκε λίγος χρόνος. Ο πιο καλός παίκτης στο δεύτερο ημίχρονο ήταν το ασθενοφόρο”, για να καταλήξει: “Η ζωή συνεχίζεται”.
Όλα τα λεφτά...
Το β' ημίχρονο είχε ενδιαφέρον, καθώς οι δυο ομάδες ανοίχτηκαν και προσπάθησαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Ηλίας Σπάθας, ίσως να ήταν λίγο υπερβολικός με τις κάρτες...
To Live του αγώνα...
1' Έναρξη αγώνα
5' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Παπαζαχαρίας
10' Σχόλιο
Χωρίς φάσεις μπροστά στα δύο καρέ τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι είναι περισσότερο κινητικοί στον αγωνιστικό χώρο προσπαθώντας να επιβάλουν τον ρυθμό τους.
16' Ευκαιρία Ηρακλής Έμερσον
Ο Έμερσον βρέθηκε μέσα στην περιοχή απέναντι από τον Mπλάζιτς μετά από λάθος του Ντία αλλά ο πορτιέρο του Λεβαδειακού βγήκε νικητής από την μονομαχία των δύο, στο μοναδικό τετ α τετ για τον παίκτη του Ηρακλή.
20' Σχόλιο
Καλύτερος ο Ηρακλής πιέζει για το γκολ με τον Λεβαδειακό να προσπαθεί να χτυπήσει στην αντεπίθεση.
25' Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός Ανδράλας
27' Ευκαιρία Ηρακλής Νικολόπουλος
Ο Νικολόπουλος πάσαρε με το κεφάλι στον Χλωρό μέσα στην περιοχή, ο τελευταίος έκανε το γυριστό αλλά η μπάλα σταμάτησε στα σώματα.
28' Γκολ Ηρακλής Νικολόπουλος
Με κεφαλιά πάσα ο Μαλαγκουένο βρήκε τον Νικολόπουλο στο ύψος της μικρής περιοχής και αυτός δεν δυσκολεύθηκε με δυνατό σουτ να ανοίξει το σκορ.
35' Σχόλιο
Προσπαθεί να βγει στην επίθεση ο Λεβαδειακός, χωρίς όμως να μπορεί να φτάσει στην περιοχή του Πάρντο με αξιώσεις.
44' Σουτ Λεβαδειακός Ντιμπαλά
Δυνατό σουτ απο τον Ντιμπαλά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Πάρντο.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
50' Δοκάρι Λεβαδειακός Σίσιτς
Κεφαλιά ψαράκι του Σίσιτς μέσα από την περιοχή προς τη γωνία του Πάρντο, αλλά ο τερματοφύλακας του Ηρακλή απέκρουσε εξαιρετικά με τα ακροδάχτυλα στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι του.
52' Σουτ Ηρακλής Ροντρίγκο
Διαγώνιο σουτ από τον Ροντρίγκο η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Mπλάζιτς
55' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Χλωρός
57' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Νικολόπουλος
57' Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός
Ο Λεονάρντο στη θέση του Μοντόγια
61' Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός
Ο Λάτσκο στη θέση του Ανδράλα
66' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Ζμπόντσακ
71' Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός Λάτσκο
72' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Μαλαγκουένο
72' Αλλαγή παίκτη
Ο Μπένκο στη θέση του Νικολόπουλου
75' Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός
Ο Παρασκευαΐδης στη θέση του Μουλόπουλου
78' Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός Ντιά
79' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Τσίνεγκε στη θέση του Γκαρσία
84' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Μαρίνκοβιτς στη θέση του Χλωρού
90' Έναρξη καθυστερήσεων
4 λεπτά
94' Λήξη αγώνα































TAGS ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ