ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Ηρακλής-Ατρόμητος 1-1

Ηρακλής-Ατρόμητος 1-1
Ηρακλής-Ατρόμητος

Ηρακλής και Ατρόμητος ήρθαν ισόπαλοι 1-1, σε ένα ματς με δύο εξαιρετικά γκολ, δύο αποβολές και τους Περιστεριώτες να ισοφαρίζουν στο 92'


Οι συνθέσεις των ομάδων
Ηρακλής (Άνχελ Πεντράθα): Πάρντο, Μαυρογενίδης, Μπρούνο Λέιτε, Γιαννούλης, Κατσαμπής, Μαλαγκουένιο, Εντίνιο (23' Γκαρσία), Τσάβι, Γιάντσης (63' Παπαδόπουλος), Φονσέκα (88' Ιωαννίδης), Μάρκες.

Ατρόμητος (Γκιγιέρμο Όγιος): Μιχαηλίδης, Ιωάννου (52' Νικολόπουλος), Τρέχο, Ολιβέιρα, Σκοπελίτης, Κορακάκης, Κάστρο (81' Σίριο), Λουτσιάνο, Μαρίνος, Λε (52' Μερίνο), Τσίγκας.

Διαιτητής: Δαλούκας (Θεσσαλίας)

Βοηθοί: Φίτσας (Πρέβεζας), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)

Τέταρτος διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου)

Κίτρινες κάρτες: Μαυρογενίδης (Ηρακλής), Τρέχο, Κάστρο, Σκοπελίτης, Λουτσιάνο (Ατρόμητος)

Κόκκινες κάρτες: Μαυρογενίδης στο 60' (Ηρακλής, δεύτερη κίτρινη κάρτα), Τρέχο στο 82' (Ατρόμητος, δεύτερη κίτρινη κάρτα)
Με μια ματιά
Ο Ηρακλής πήρε από την αρχή μία υπεροχή στην αναμέτρηση και έδειξε διάθεση για να πιέσει, χωρίς όμως να πετύχει κάτι ουσιαστικό. Μόνο στο 19' απείλησε την εστία του Μιχαηλίδη, όταν ο Μαυρογενίδης σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Από την πλευρά του, ο Ατρόμητος έδειχνε να ενδιαφέρεται περισσότερο για την άμυνά του, παρά να δημιουργήσει επιθέσεις, ωστόσο λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου (37') θα μπορούσε να προηγηθεί με τον Τσίγκα, αλλά ο Πάρντο έδιωξε σε κόρνερ.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Ηρακλής άνοιξε το σκορ με εκληκτικής ομορφιάς γκολ του Φονσέκα, ο οποίος από τα αριστερά επιχείρησε ψηλοκρεμαστό σουτ και είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Μιχαηλίδη.

Στο 60ο λεπτό, όμως, οι ισορροπίες άλλαξαν, αφού ο Μαυρογενίδης αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Η ομάδα του Περιστερίου προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την αριθμητική υπεροχή της και στο 64' στάθηκε άτυχη, καθώς η κεφαλιά του Κάστρο σε κόρνερ του Λουτσιάνο κατέληξε στο δοκάρι του Πάρντο. Στο 82', ήταν η σειρά του Τρέχο να αντικρίσει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβληθεί. Πάντως, ο Ατρόμητος δεν παράτησε το ματς.

Την τελευταία λέξη στον αγώνα είπε ο Λουτσιάνο, ο οποίος στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ανέλαβε να εκτελέσει φάουλ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας έναν πολύτιμο βαθμό στον Ατρόμητο, που προερχόταν από σερί αρνητικών αποτελεσμάτων στη Super League.
Συνέντευξη Τύπου
Του Πάρη Τσελεπίδη

Άνχελ Πεντράθα (προπονητής Ηρακλή): " Θεωρώ ότι το αποτέλεσμα είναι άδικο. Ξεκινώντας από το τέλος. Το παιχνίδι έχει πολλές διαφορετικές μελέτες που μπορούμε να κάνουμε. Το καλύτερο κομμάτι μας ήταν στην αρχή όπου είχαμε καλές φάσεις και μέχρι εκείνο το σημείο το διάβασμα που είχαμε κάνει ήταν πολύ καλό και νομίζω ότι ήταν πολύ σημαντικό που μπήκαμε έτσι γιατί ο Ατρόμητος είχε έρθει με αρκετά μεγάλη πίεση. Στο τελευταίο 20λεπτο του πρώτου ημιχρόνου αρχίσαμε να πέφτουμε και ο Ατρόμητος να ισορροπεί το παιχνίδι.

Ξεκινήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο με μία εσωτερική αλλαγή κι έτσι ήρθε το γκολ. Ξέραμε την δύναμη που έχει ο Φονσέκα στα σουτ και περιμέναμε κάποιο γκολ αλλά όχι ένα τόσο καλό όσο ήρθε. Όταν είχαμε το παιχνίδι στα χέρια μας ήρθε η αποβολή του Δημήτρη (σ.σ. Μαυρογενίδη) και με την εμπειρία που έχει δεν θα έπρεπε να μας αφήσει με 10 παίκτες έχοντας μία κίτρινη κάρτα από το πρώτο ημίχρονο. Είναι όμως καταστάσεις που συμβαίνουν σε ένα παιχνίδι αλλά ήταν ένα μεγάλο βραβείο που δόθηκε στον Ατρόμητο. Από εκεί και πέρα κάναμε τακτική στην άμυνα, ήρθε η αποβολή του Ατρόμητου και φθάσαμε στο σημείο να κάνουμε ένα δώρο παρόμοιο με αυτό του Α΄ γύρου. Για μένα αυτό είναι το διάβασμα σε εισαγωγικά του παιχνιδιού και το δώρο που δώσαμε στο τέλος στον Ατρόμητο.

Στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος είμαστε αήττητοι με 8 στους 12 βαθμούς αλλά το σημερινό είναι ένα παιχνίδι που μας πληγώνει γιατί θα μπορούσαμε να είχαμε φθάσει στη νίκη και να είχαμε φθάσει δύο θέσεις ψηλότερα. Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς η παρουσία μας είναι πολύ καλή



".

Για τον τρόπο χρησιμοποίησης του Γιάντση απάντησε: " Έτσι διαβάσαμε το παιχνίδι με τον Μάρκες να έρχεται από πίσω ώστε να δίνουμε την μπάλα πλάγια στον Φονσέκα στα δεξιά. Ακόμα και η αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο έγινε πάνω σε αυτήν την μελέτη. Είναι διαφορετικό το πώς φαίνεται ένα παιχνίδι από έξω και το πώς το μελετήσαμε".

Για την φάση του γκολ του Ατρόμητου σχολίασε: " Έχουν περάσει δύο λεπτά από τις καθυστερήσεις θα μπορούσαμε να είχαμε διώξει την μπάλα και να είχαμε τελειώσει το παιχνίδι με τον Γιάννη Παπαδόπουλο να μας εξήγησε στα αποδυτήρια ότι δεν έκανε φάουλ. Ήταν η τέταρτη ευκαιρία του Λουτσιάνο στο παιχνίδι και την εκμεταλλεύτηκε".

Για το ό,τι ανέφερε η στατιστική τόνισε: " Ότι και να λέει η στατιστική αυτό που ξέρω είναι ότι χάσαμε δύο βαθμούς", ενώ για την απώλεια βαθμών στα εντός έδρας παιχνίδια είπε: " Ξέρω ότι οι βαθμοί που έχουμε πάρει εκτός έδρας είναι πολύ καλοί αλλά νομίζω ότι αξίζαμε να πάρουμε τον έναν βαθμό με τον Ολυμπιακό και τους δύο σήμερα με τον Ατρόμητο. Είναι κάτι που μας προβληματίζει και δουλεύουμε πάνω σε αυτό".

Γκιγιέρμο Όγιος (προπονητής Ατρόμητος): " Πρώτα από όλα θέλω να στείλω έναν χαιρετισμό σε όλους όσος προσφέρουν στην ομάδα μας γενικότερα. Πολλές φορές μας αρνήθηκαν τα αποτελέσματα. Σίγουρα το γκολ του Λουτσιάνο στην τελευταία στιγμή μας συγκίνησε όλους. Όχι για το αποτέλεσμα τόσο όσο για το ότι είχε συμβεί μέσα στο παιχνίδι γενικότερα. Για αυτό θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου αλλά και στο πάθος που δείξανε. Πιστεύω ότι δεν αξίζαμε την ήττα με το αποτέλεσμα να ήταν δίκαιο γιατί έχουμε περάσει πολλά τέτοια αποτελέσματα και μας κλέβανε την νίκη. Πιστεύω σήμερα ότι νιώθουμε δικαιωμένοι για το αποτέλεσμα ενώ θα ήθελα να ευχαριστήσω ξανά τους παίκτες μου για την προσπάθειά τους.

Πιστεύω ότι τα τελευταία πέντε αποτελέσματα ήταν άδικα για την ομάδα μας και αξίζαμε πολλά περισσότερα αλλά δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν ερχόταν. Σήμερα πραγματικά νιώθουμε δικαιωμένοι γιατί όντως τραβήξαμε πάρα πολλά με την τύχη να μας γύρισε την πλάτη. Για αυτό και ευχαριστούμε τον Θεό.Ποτέ δεν απαρνηθήκαμε την δουλειά. Απλά μας αρνήθηκαν τα αποτελέσματα σε κάποια παιχνίδια και πιστεύω ότι είναι μία καλή αρχή από εδώ και πέρα

".
Όλα τα λεφτά...
Το έξοχο γκολ του Φονσέκα. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός, στη δεύτερη συμμετοχή του με το "Γηραιό", πέτυχε ένα τέρμα απίστευτης ομορφιάς. Γκολ για highlights. Εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η ισοφάριση.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν και στη καλύτερη δυνατή κατάσταση.
To Live του αγώνα...
Του Βαγγέλη Σταματόπουλου

Η 11άδα των γηπεδούχων
(Πεντράθα): Πάρντο, Μπρούνο Λέιτε, Γιαννούλης, Κατσαμπής, Μαλαγκουένιο, Εντίνιο, Τσάβι, Μαυρογενίδης, Γιάντσης, Φονσέκα, Μάρκες
Η 11άδα των φιλοξενούμενων
(Όγιος): Μιχαηλίδης, Ιωάννου, Λουτσιάνο, Σκοπελίτης, Τρέχο, Ολιβέιρα, Κορακάκης, Κάστρο, Μαρίνος, Λε, Τσίγκας
1' Έναρξη αγώνα
Ξεκίνησε ο αγώνας με τους παίκτες του Ηρακλή στη σέντρα.
2' Σουτ Ατρόμητος Ιωάννου
Σουτ του Ιωάννου εκτός περιοχής, η μπάλα βρήκε σε σώμα αμυντικού και έφυγε κόρνερ.
6' Σουτ Ηρακλής Φονσέκα
Σέντρα σουτ από τον Φονσέκα, από θέση μέσα δεξιά στη μεγάλη περιοχή του Ατρομήτου, η μπάλα έφυγε πάνω από το δοκάρι του Μιχαηλίδη.
10' Σχόλιο
Χωρίς κάτι το αξιόλογο το πρώτο 10λεπτο, οι δύο ομάδες φαίνεται ότι δεν έχουν μπει ακόμα στο κλίμα του αγώνα.
14' Ευκαιρία Ηρακλής
Γύρισμα του Φονσέκα από τα δεξιά, το σουτ του Γιάντση αποκρούστηκε σε σώμα αμυντικού του Ατρομήτου και τελικά η μπάλα απομακρύνθηκε από την περιοχή των φιλοξενουμένων.
19' Ευκαιρία Ηρακλής Μαυρογενίδης
Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Ηρακλή να ανοίξει το σκορ. Ο Φονσέκα έκανε το γέμισμα στην περιοχή, η μπάλα κόπηκε και "στρώθηκε" στο δρόμο του Μαυρογενίδη, με το δυνατό σουτ του τελευταίου να φεύγει ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Μιχαηλίδη.
19' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Μαυρογενίδης
20' Σουτ Ατρόμητος Κορακάκης
Προσπάθεια αντίδρασης από τον Ατρόμητο, με τον Κορακάκη να βρίσκεται μέσα στην περιοχή από πλάγια θέση, με το σουτ του με το αριστερό να κοντράρει στον Κατσαμπή και να καταλήγει αδύναμα στην αγκαλιά του Πάρντο.
23' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Χλωρός παίρνει τη θέση του Εντίνιο, ο οποίος τραυματίστηκε και αποχώρησε αναγκαστικά από το γήπεδο.
26' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος Τρέχο
30' Σχόλιο
Συμπληρώθηκε μισή ώρα αγώνα, με το παιχνίδι να μην έχει ρυθμό, και μοναδική μεγάλη ευκαιρία να είναι το σουτ του Μαυρογενίδη στο 19'.
37' Ευκαιρία Ατρόμητος Τσίγκας
Ευκαιρία για τον Ατρόμητο να ανοίξει το σκορ. Ο Τσίγκας βρέθηκε αρκετά έξω από τη μεγάλη περιοχή του Πάρντο, επιχείρησε να "κρεμάσει" τον γκολκίπερ του Ηρακλη με ψηλοκρεμαστό πλασέ με το αριστερό, όμως ο Πάρντο που ήταν λίγο εκτός της εστίας του κατάφερε να διώξει σε κόρνερ.
40' Σουτ Ατρόμητος Λε
Καλό σουτ από θέση αριστερά μέσα στην περιοχή από τον Λε, ο Πάρντο έπεσε σωστά στη δεξιά του γωνία και μπλόκαρε.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
47' Γκολ Ηρακλής Φονσέκα
1-0 για τον Ηρακλή! Εκπληκτικό δεξί ψηλοκρεμαστό σουτ του Φονσέκα από θέση πλάγια αριστερά εκτός περιοχής, έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκη του ανήμπορου να αντιδράσει Μιχαηλίδη.
49' Κεφαλιά Ηρακλής Μαλαγκουένιο
Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Μαλαγκουένιο έπιασε την κεφαλιά, που κατέληξε στην αγκαλιά του Μιχαηλίδη.
52' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Ο Νικολόπουλος παίρνει τη θέση του Ιωάννου.
52' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Ο Μερίνο παίρνει τη θέση του Λε.
55' Σχόλιο
Μετά το επιθετικό πεντάλεπτο του Ηρακλή, δεν έχει συμβεί κάτι το αξιόλογο στα τελευταία λεπτά.
60' Κόκκινη κάρτα Ηρακλής Μαυρογενίδης
Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μαυρογενίδη ο οποίος παίρνει τον δρόμο προς τα αποδυτήρια. Ο δεξιός μπακ του Ηρακλη δίνει ιπποτικά το χέρι του στον διαιτητή Δαλούκα, αναγνωρίζοντας την ορθότητα της απόφασής του.
63' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Παπαδόπουλος παίρνει τη θέση του Γιάντση.
63' Ευκαιρία Ατρόμητος Λουτσιάνο
Σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Λουτσιάνο στο ύψος της μικρής περιοχής, με το σουτ του να κοντράρει σε αμυντικό του Ηρακλή και να φεύγει κόρνερ.
64' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος Κάστρο
64' Δοκάρι Ατρόμητος Κορακάκης
Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Κορακάκης πήρε την κοντινή κεφαλιά, με τη μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι του Ηρακλή και να απομακρύνεται.
68' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος Σκοπελίτης
74' Σουτ Ατρόμητος Λουτσιάνο
Εκτέλεση φάουλ του Λουτσιάνο από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, ο Πάρντο μπλόκαρε σταθερά.
78' Σχόλιο
Πιέζει στα τελευταία λεπτά με στόχο την ισοφάριση ο Ατρόμητος.
79' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος Λουτσιάνο
81' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Ο Σίριο πήρε τη θέση του Κάστρο.
82' Κόκκινη κάρτα Ατρόμητος Τρέχο
Ο Τρέχο αντίκρυσε δεύτερη κίτρινη κάρτα και πήρε πρόωρα τον δρόμο προς τα αποδυτήρια.
87' Φάουλ Ηρακλής Μάρκες
Εκτέλεση φάουλ του Μάρκες, η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μιχαηλίδη.
88' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Ιωαννίδης πήρε τη θέση του (σκόρερ) Φονσέκα.
90' Σχόλιο
Τρία θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.
91' Γκολ Ατρόμητος Λουτσιάνο
Ισοφαρίζει σε 1-1 ο Ατρόμητος. Με μία από τις κλασικές εκτελέσεις φάουλ του, ο Λουτσιάνο πέρασε τη μπάλα πάνω από το τείχος των παικτών του Ηρακλή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων, παρά την προσπάθεια του Πάρντο να αποκροσει
93' Λήξη αγώνα

































TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ