STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ιωνικός - Βόλος 0-1: Ο Οζέγκοβιτς έδωσε τη λύση από τα 11 μέτρα στο 90+1'

Οι παίκτες του Βόλου πανηγυρίζουν το γκολ του Οζέγκοβιτς
Οι παίκτες του Βόλου πανηγυρίζουν το γκολ του Οζέγκοβιτς EUROKINISSI

Για 90 λεπτά οι δύο ομάδες είχαν αλληλοεξουδετερώσει η μια την άλλη, ωστόσο ο Οζέγκοβιτς είπε "ευχαριστώ" στο... δώρο του Τσιγκρίνσκι και ευστόχησε από τα 11 μέτρα, χαρίζοντας στον Βόλο το τρίποντο στο 90+1'.

Ιωνικός και Βόλος ήταν ελάχιστα απειλητικοί στη μεταξύ τους μονομαχία στη Νεάπολη, με την οποία έκλεισε το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής της Super League, ωστόσο η ομάδα της Μαγνησίας κέρδισε πέναλτι για χέρι του Τσιγκρίνσκι και ο Οζέγκοβιτς ευστόχησε από τα 11 μέτρα, χαρίζοντας στον Βόλο την πρώτη του νίκη στο 2023. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ που σημείωσαν οι Θεσσαλοί από τον Νοέμβριο.

Ιωνικός - Βόλος 0-1: Ο Οζέγκοβιτς έδωσε τη λύση από τα 11 μέτρα στο 90+1'
SPORT24

Οι δύο ομάδες δημιούργησαν λίγες καλές φάσεις στις δύο εστίες (σχεδόν τον ίδιο αριθμό ευκαιριών). Το παιχνίδι είχε αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα, όμως το χέρι του Τσιγκρίνσκι και ο εύστοχος Οζέγκοβιτς καταδίκασαν σε ήττα τον Ιωνικό.

Το ματς έγινε ροντέο στα τελευταία λεπτά με τον Κλέιμαν να πραγματοποιεί δύο σωτήριες επεμβάσεις στο τέλος. Η μια ήταν στο δυνατό σουτ του Ελευθεριάδη μέσα στην περιοχή στο 87', αλλά και η ενστικτώδης επέμβαση στο ανάποδο ψαλίδι του Μάντζη στο 90+6'.

Ο Βόλος με αυτή τη νίκη προσπέρασε τον Άρη και ανέβηκε στην πέμπτη θέση, ενώ ο Ιωνικός παρέμεινε στην τελευταία θέση με οκτώ βαθμούς.

Το ματς

Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος είχε ελάχιστες καλές φάσεις με τις δύο ομάδες να μην είναι ιδιαίτερα απειλητικές στις δύο εστίες. Στο ένατο λεπτό ένα σκληρό μαρκάρισμα του Σάκιτς στο κεφάλι του Ντέλετιτς λίγο έλειψε να ανάψει τα αίματα. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για κόκκινη κάρτα, όμως ο Αυστριακός μπακ των γηπεδούχων τιμωρήθηκε με κίτρινη.

Ο Ιωνικός απείλησε πρώτος στο πέμπτο λεπτό, με την κεφαλιά του Μάντζη έπειτα από γέμισμα του Γούλερι να εξουδετερώνεται εύκολα από τον Κλέιμαν. Στο 31ο λεπτό ο Γούλερι έφτασε κοντά στο 1-0, όταν απέφυγε ωραία έναν αντίπαλο και έκανε ένα ωραίο σουτ, με τον Ισραηλινό κίπερ του Βόλου να απομακρύνει.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσουν με τον Τσίρινος στο 45ο λεπτό, ο οποίος απείλησε με σουτ μέσα από την περιοχή, όμως ο Τσιγκρίνσκι με ωραία επέμβαση τον σταμάτησε.

Στο δεύτερο μέρος ο Ιωνικός μπήκε πιο δυνατά και απείλησε σε δύο περιπτώσεις, όμως ο Βόλος είχε και σε αυτό το 45λεπτο τη μεγαλύτερη κατοχή της μπάλας, την οποία όμως δεν αξιοποίησε. Αρχικά στο 51' ο Ρομαό και ο Σάκιτς στο 54' είχαν δύο άστοχα σουτ, ενώ στο 56ο λεπτό ο Κάνιας με ωραία κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Στο 64' ο διαιτητής Περράκης έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ρομαό στον Μπαριέντος. Ο διαιτητής VAR Σιδηρόπουλος τον κάλεσε να δει εκ νέου τη φάση και το πήρε πίσω, μιας και δεν φαίνεται να υπάρχει επαφή, με τον αρχηγό του Βόλου να αντικρίζει την κίτρινη κάρτα για θέατρο.

Πέντε λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο να πετύχουν γκολ. Ο Ντέλετιτς με μια καλή εκτέλεση κόρνερ βρήκε τον Πίρινεν στην καρδιά της άμυνας του Ιωνικού, όμως η κεφαλιά του Φινλανδού κατέληξε άουτ.

Στα τελευταία λεπτά του ματς το παιχνίδι έγινε "ροντέρο" και η μπίλια έκατσε στον Βόλο. Στο 86' ο Χουτεσιώτης σταμάτησε την κεφαλιά του Κούτσια, ενώ ένα λεπτό μετά ο Κλέιμαν με μια εντυπωσιακή επέμβαση σταμάτησε την προσπάθεια του Ελευθεριάδη.

Στο 90' ο Οζέγκοβιτς δοκίμασε ένα σουτ έξω από την περιοχή, ο Τσιγκρίνσκι σταμάτησε με το χέρι το σουτ του Σέρβου και η παράβαση υποδείχθηκε μέσω VAR. Ο Ιωνικός έχασε μοναδική ευκαιρία στο 90+6' για να πάρει έστω τον βαθμό. Ο Τσιγκρίνσκι τροφοδότησε τον Μάντζη με κεφαλιά και αυτός με ανάποδο ψαλίδι ανάγκασε τον Κλέιμαν να απομακρύνει σωτήρια σε κόρνερ.

Ιωνικός - Βόλος 0-1: Ο Οζέγκοβιτς έδωσε τη λύση από τα 11 μέτρα στο 90+1'
SPORT24

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Σάκιτς, Σόουζα, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Σεμπά, Ρομαό (90+2' Καμπράλ), Γούλερι (80' Ελευθεριάδης), Κάνιας, Λοβέρα (58' Φαντιγκά), Μάντζης.

Βόλος: Κλέιμαν, Άλχο, Εσκοβάλ, Πίρινεν, Λούνα, Μπαριέντος, Μεταξάς, Μεζκίδα (80' Καρτάλης), Τσίρινος (75' Κούτσιας), Ντέλετιτς, Οζέγκοβιτς (90+2' Σιέλης).

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΙΩΝΙΚΟΣ ΙΩΝΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΒΟΛΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ