STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ιωνικός - ΠΑΟΚ 3-2: Χαστούκι των γηπεδούχων στον Δικέφαλο, στο -13 από την κορυφή η ομάδα της Θεσσαλονίκης

Οι παίκτες του Ιωνικού πανηγυρίζουν και αυτοί του ΠΑΟΚ είναι απογοητευμένοι
Οι παίκτες του Ιωνικού πανηγυρίζουν και αυτοί του ΠΑΟΚ είναι απογοητευμένοι INTIME SPORTS

Ο Ιωνικός με εξαιρετική απόδοση στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα νίκησε τον ΠΑΟΚ με 3-2 αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0 και έφερε την ομάδα της Θεσσαλονίκης 13 βαθμούς πίσω από την κορυφή.

Ο Ιωνικός πήρε μια σπουδαία νίκη επί του ΠΑΟΚ με 3-2 με τους φιλοξενούμενους να γνωρίζουν τρίτη διαδοχική ήττα και άφησε την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου 13 βαθμούς πίσω από την κορυφή. Αντίθετα οι παίκτες του Σπανού με την επικράτηση τους αυτή πρόσθεσαν τρεις σημαντικούς πόντους στο σακούλι τους.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν στην επικράτηση με ανατροπή καθώς αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 18' βρήκαν την ευκαιρία να φτάσουν στην ανατροπή στο 34', να προηγηθούν με 3-1 στο 49' να έχουν δοκάρι και άλλες καλές στιγμές μέχρι το 60' για να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους και μόνο στο τελευταίο 30λεπτο οι φιλοξενούμενοι μείωσαν και έψαξαν την ισοφάριση αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Δυο αλλαγές ο Λουτσέσκου στην ενδεκάδα

Ο Λουτσέσκου ξεκίνησε την αναμέτρηση με δύο αλλαγές στο αρχικό σχήμα καθώς έβαλε στο κέντρο τον Εσίτι και μπροστά του τον Ελ Καντουρί και άφησε στον πάγκο τους Σβαμπ και Μουργκ σε σχέση με το ματς κόντρα στον Άρη ενώ διατήρησε στην κορυφή της επίθεσης τον Σβιντέρσκι.

Ενώ από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι είχαν μόλις μια αλλαγή στο αρχικό τους σχήμα με τον Κάνιας να παίζει αντί του Μάναλη και να ισχυροποιεί το κέντρο του Ιωνικού.

Ανατροπή σε 16 λεπτά

Στο πρώτο ημίχρονο ουσιαστικά έγιναν όλα καθώς η ομάδα του Σπανού αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στην πρώτη τελική του ΠΑΟΚ στην εστία στο 18' κατάφερε να βρει ένα γκολ ισοφάρισης μόλις δύο λεπτά αργότερα και να φτάσει στην ανατροπή με πέναλτι που κέρδισε ο Λένις μέσω VAR και εκτέλεσε ο Άοσμαν στο 34'.

Ο ΠΑΟΚ έδειχνε εγκλωβισμένος να αντιδράσει στο πρώτο 45λεπτο, μόνο ο Ζίβκοβιτς πάλευε, αλλά και στις αρχές του δευτέρου μέρους όπου ο Ιωνικός στο 49' έβγαλε μια ωραία αντεπίθεση με τον Κιάκο να δίνει στον Λένις ο οποίος πλάσαρε τον Πασχαλάκη για να κάνει το 3-1. Ένα σκορ που έφερε την ομάδα του Λουτσέσκου σε δύσκολη θέση και να κυνηγάει την ανατροπή.

Ο Λουτσέσκου έκανε δύο αλλαγές που έκαναν καλύτερη την ομάδα του, πέρασε στην αναμέτρηση τους Σβαμπ και Μουργκ με τον δεύτερο μάλιστα να μειώνει στο 60' με ωραία κεφαλιά σε 3-2 και να δίνει νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Ο ΠΑΟΚ έψαξε από εκείνο το σημείο και μετά με τον Λουτσέσκου να κάνει κάθε πιθανή αλλαγή σε πρόσωπα και σχηματισμό, έπαιξε ακόμα και με τρεις στην άμυνα και τους Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί σε ρόλο μπακ την ισοφάριση αλλά δεν την βρήκε.

Είναι χαρακτηριστικό πως μετά τη μείωση του σκορ σε 3-2 οι φιλοξενούμενοι είχαν 12 τελικές προς την εστία του Χουτεσιώτη, με σουτ εκτός περιοχής, με κεφαλιές εκτός περιοχής, με φάουλ, με κόρνερ αλλά καμία εξ αυτών, πλην της κεφαλιάς του Σβαμπ στο 79' τόσο αξιόλογη ώστε ο ΠΑΟΚ να πει πως θα μπορούσε να φέρει το ματς στα ίσια.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ, ισοφάρισε μετά από δύο λεπτά ο Κάνιας

Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση, είχε κατοχή 80%, έναντι 20% του Ιωνικού και κατάφερε να πάρει πάρει προβάδισμα στο σκορ με τον Σβιντέρσκι να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα με κεφαλιά μετά από σέντρα του Τέιλορ από τα δεξιά.

Ο Ιωνικός ισοφάρισε όμως αρκετά σύντομα, πριν καν περάσουν δύο λεπτά, όταν σε φάουλ από τα δεξιά η μπάλα έφτασε στον Σάντσες αυτός έκανε τη σέντρα σουτ, ο Ελ Καντουρί δεν μπόρεσε να απομακρύνει, η μπάλα βρήκε στον Σβιντέρσκι και έμεινε στην περιοχή με τον Κάνιας να γίνεται κάτοχος της και να την στέλνει με σουτ στα δίχτυα της πρώην ομάδας του. Ένα γκολ που έφερε το ματς στα ίσια και το οποίο δεν πανηγύρισε ο μέσος του Ιωνικού.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

Στην Game Night της Κυριακής, ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ σχολιάζουν το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, ενώ οι Παντελής Διαμαντόπουλος και Βαγγέλης Αρναούτογλου μεταφέρουν όλες τις εξελίξεις από το ΟΑΚΑ. Σέντρα στις 21:30.

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΙΩΝΙΚΟΣ ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ