STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ιωνικός - Παναθηναϊκός 0-1: Σπουδαίο διπλό και εδραίωση στην τετράδα για το τριφύλλι

Ο Αϊτόρ πανηγυρίζει το γκολ επί του Ιωνικού | 22 Ιανουαρίου 2022
Ο Αϊτόρ πανηγυρίζει το γκολ επί του Ιωνικού | 22 Ιανουαρίου 2022 IN TIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός αν και δεν έπαιξε καλά κόντρα στον Ιωνικό κατάφερε να πάσει μια πολύ σημαντική νίκη για τη συνέχεια, να φτάσει σε ένα σπουδαίο διπλό μετά το τέρμα που πέτυχε ο Αϊτόρ στο πρώτο μέρος και να εδραιωθεί στην τετράδα.

Με ένα σπουδαίο διπλό, μόλις το δεύτερο τη φετινή σεζόν, και τρεις σημαντικούς πόντους που τον εδραιώνουν στην τέταρτη θέση έφυγε ο Παναθηναϊκός από τη Νίκαια επικρατώντας 1-0 του Ιωνικού με γκολ του Αϊτόρ από το πρώτο μέρος.

Το τριφύλλι δεν έπαιξε καθόλου καλά, δεν μπόρεσε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Χουτεσιώτη και χρειάστηκε μια εξαιρετική ενέργεια του Βιγιαφάνιες και ένα πανέμορφο γκολ του φορμαρισμένου Αϊτόρ για να πάρει τους τρεις βαθμούς και μία νίκη που είχε τόσο ανάγκη ενόψει της συνέχειας.

Από την άλλη ο Ιωνικός είχε καλή απόδοση, έπαιξε στα ίσια τους πράσινους, είχε τις φάσεις για να σκοράρει, δεν τα κατάφερε και τελικά γνώρισε την πέμπτη συνεχόμενη ήττα του.

Επιστροφές στο αρχικό σχήμα

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς κατέβασε την ομάδα του με δύο αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το ντέρμπι της περασμένης εβδομάδας καθώς επανέφερε τον Καρλίτος στο αρχικό σχήμα, όπως και τον Βιτάλ και άφησε στον πάγκο τους Παλάσιος και Μακέντα. Από την άλλη μια αλλαγή στην ενδεκάδα του είχε και ο Ιωνικός σε σχέση με το περασμένο παιχνίδι και την ήττα από τη Λαμία στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής.

Το παιχνίδι ήταν εν γένει κακό με τις δύο ομάδες να έχουν λίγες τελικές, ο Ιωνικός περισσότερες αλλά καμία προς την εστία καθώς αν και έκανε 11 τελικές προς την εστία του Παναθηναϊκού μόλις δύο είχαν τις αξιώσεις να γίνουν καλές στιγμές αλλά τη μια η κεφαλιά του Μύγα έφυγε έξω και τη δεύτερη του σουτ και πάλι του Μύγα κόντραρε στον Χουάνκαρ και εν συνεχεία στο αριστερό δοκάρι και έξω.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός είχε πέντε τελικές, οι τέσσερις προς την εστία αλλά το αξιοσημείωτο είναι πως όλες τους ήταν εκτός περιοχής. Στη μια που έκανε μέσα από την περιοχή, αυτή του 38' ο Παναθηναϊκός βρήκε το γκολ με τον Αϊτόρ.

Καλύτερα ο Ιωνικός, το γκολ ο Παναθηναϊκός

Το πρώτο μέρος ξεκίνησε με τον Ιωνικό να μπαίνει καλύτερα στο ματς, να πιέζει, να απειλεί πρώτος αλλά χωρίς να βγάλει κλασική φάση προς την εστία του Μπρινιόλι. Η απόδοση του Παναθηναϊκού ανέβηκε μετά το 10' με τους πράσινους να κρατούν περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους και να ψάχνουν διαδρόμους προς την πολυπρόσωπη άμυνα του Ιωνικού και αυτοί όμως χωρίς αποτέλεσμα.

Ο Ιωνικός θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ στο 16' με τον Μύγα ο οποίος πήρε την κεφαλιά μετά από κόρνερ του Άοσμαν από τα δεξιά αλλά η μπάλα έφυγε έξω.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός στην πρώτη ουσιαστική ευκαιρία του βρήκε το γκολ που ήθελε μετά από ωραία ενέργεια τριών ποδοσφαιριστών. Ο Βιτάλ πάτησε τη μπάλα στον Βιγιαφάνιες, ο Αργεντινός έκανε ωραία ενέργεια μέσα στην περιοχή, δεν έκανε τη σέντρα σε πρώτο χρόνο, αλλά σε δεύτερο προς το δεύτερο δοκάρι με τον Αϊτόρ να περιμένει τη μπάλα, να πιάνει το βολέ και να ανοίγει το σκορ.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Δοκάρι με το καλημέρα οι γηπεδούχοι

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Ιωνικός πίεσε με σκοπό να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Αρχικά ο Άοσμαν επιχείρησε ένα σουτ εκτός περιοχής το οποίο δεν δημιούργησε πρόβλημα στον Μπρινιόλι. Στο 48' όμως ο Χουάνκαρ ήταν αυτός που έσωσε την ομάδα του από παραβίαση.

Σε σέντρα του Άοσμαν από τα αριστερά η μπάλα πήγε στο δεύτερο δοκάρι όπου περίμενε ο αμυντικός του Ιωνικού, έκανε το σουτ, με τη μπάλα να βρίσκει στον Χουάνκαρ και να φεύγει έξω αφού βρήκε μπροστά στο αριστερό δοκάρι του Μπρινιόλι.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια του και με κάθε τρόπο να παίξει άμυνα, να απομακρύνει τις μπάλες από την περιοχή του και να διατηρήσει μέχρι τέλους το 1-0.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους παρά τις επτά τελικές που έκαναν στο δεύτερο μέρος, πλην της φάσης του Μύγα στο 48' δεν απείλησαν τόσο την εστία του γκολκίπερ του Παναθηναϊκού και το παιχνίδι έληξε με τους πράσινους να φεύγουν με τους τρεις βαθμούς της νίκης από τη Νεάπολη.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΙΩΝΙΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ