ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ιωνικός-Ολυμπιακός 3-5

Ιωνικός-Ολυμπιακός 3-5
ριμπο

Ο πρωτάθλητής Ολυμπιακός νίκησε τον Ιωνικό με το εντυπωσιακό 5-3, με τον Ριβάλντο να σημειώνει δύο γκολ

Πρόσωπο του αγώνα στη Νεάπολη ήταν δίχως αμφιβολία ο Ριβάλντο, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου έδωσε την τελευταία του παράσταση με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο Βραζιλιάνος πέτυχε δύο γκολ, έφτασε τα 17 στο φετινό πρωτάθλημα και ολοκλήρωσε την πορεία του στην πειραϊκή ομάδα με ένα τέρμα για highlights στο 41', ενώ στο 69' σκόραρε από την άσπρη βούλα του πέναλτι.
Τα άλλα τρία τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Οκκάς (49'), Μπόρχα (66') και Μενδρινός (76'). Ο τελευταίος άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στα 45 λεπτά που αγωνίστηκε και απέδειξε πως έπρεπε να πάρει περισσότερες ευκαιρίες.

Για τον Ιωνικό, που αποχαιρέτησε τα "μεγάλα σαλόνια" του ελληνικού ποδοσφαίρου ύστερα από 13 χρόνια συνεχούς παρουσίας, σκόραραν οι Νατσούρας (61'), Φαμπίνιο (65') και Μακόρ (85').
Οι συνθέσεις των ομάδων
Ιωνικός (Γιάννης Χατζηνικολάου): Ραμίρεζ, Φαμπίνιο, Μελαμπιανάκης, Βουρεξάκης, Γκούτμαν (57' Σαχινίδης), Ουκάρ (75' Καραδέμητρος), Ξενίδης, Σίμος, Νατσούρας, Παβιό, Ονουάτσι (78' Μακόρ).

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Μπούτινα, Πατσατζόγλου, Στολτίδης (80' Μάριτς), Οκκάς (80' Παππάς), Ριβάλντο, Νε (46' Μενδρινός), Μπόρχα, Γεωργάτος, Πάντος, Ανατολάκης, Ζούλιο Σέζαρ.

Διαιτητής: Φινοκαλιώτης (Αθηνών)

Βοηθοί: Γαλανός (Ηρακλείου), Τσούκας (Αρκαδίας)

Τέταρτος διαιτητής: Αθανασίου (Θεσπρωτίας)

Κίτρινες κάρτες: Στολτίδης (Ολυμπιακός)

Κόκκινες κάρτες: -
Με μια ματιά
Ο Γιάννης Χατζηνικολάου παρέταξε τον Ιωνικό με σύστημα 4-5-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Ραμίρεζ, με τον Σίμο δεξιά στην άμυνα, τον Μελαμπιανάκη αριστερά και τους Παβιό-Ξενίδη να είναι οι δύο στόπερ. Το κέντρο των γηπεδούχων ήταν "γεμάτο" με πέντε παίκτες (Βουρεξάκης και Νατσούρας οι δύο αμυντικοί χαφ, με τον Φαμπίνιο δεξιά, τον Ουκάρ αριστερά και τον Γκούτμαν σε ρόλο οργανωτή), ενώ ο Ονουάτσι αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Από την πλευρά του, ο Τάκης Λεμονής παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-3-1-2. Κάτω από τα δοκάρια κάθησε για δεύτερο σερί ματς πρωταθλήματος ο Μπούτινα, με τον Πάντο στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Γεωργάτο στο αριστερό και τους Ανατολάκη-Ζούλιο Σέζαρ στο κέντρο της ερυθρόλευκης οπισθοφυλακής. Ο Στολτίδης ήταν ο καθαρόαιμος αμυντικός μέσος, με τον Πατσατζόγλου δεξιά στο κέντρο και τον Νε αριστερά. Ο Ριβάλντο είχε ρόλο οργανωτή, με τους Οκκά και Μπόρχα να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο των πρωταθλητών Ελλάδας.

Από το πρώτο ημίχρονο θα κρατήσουμε ΜΟΝΟ το εξαίσιο γκολ του Βίτορ Μπόρμπα Φερέιρα Ριβάλντο. Το παιχνίδι στη Νεάπολη, στα πρώτα του 45 λεπτά, φαινόταν ως... αγγαρεία. Ανιαρό, με δύο ομάδες να περιμένουν καρτερικά το φινάλε της σεζόν. Ο αγώνας ήταν μέτριος, όμως στο 41' "μίλησε" η κλάση του Βραζιλιάνου μέσου.

Η μπάλα έφτασε στα πόδια του ακριβώς πάνω στη γραμμή της μεγάλης περιοχής. Χωρίς να το πολυσκεφτεί, ο "Ρίμπο" με τον ξεχωριστό του τρόπο "έσκαψε" την μπάλα και "κρέμασε" τον άτυχο Ραμίρεζ, γράφοντας το 1-0. Αυτό ήταν το 16ο γκολ του Ριβάλντο στη Super League...

Στην επανάληψη, η εικόνα της αναμέτρησης ήταν αντιστρόφως ανάλογη. Το ματς είχε γρήγορο ρυθμό, επτά (!) γκολ και το θέαμα ήταν χορταστικό.

Στο 49', ύστερα από τη σέντρα του Γεωργάτου, ο Ριβάλντο σούταρε στο αριστερό κάθετο δοκάρι, δίνοντας την ευκαιρία στον Οκκά, στον οποίο έφτασε η μπάλα, να κάνει το 0-2. Το γκολ του Κύπριου επιθετικού ήταν η αρχή ενός ξέφρενου επιθετικού παιχνιδιού και από τις δύο ομάδες, αφού σε διάστημα επτά λεπτών σημειώθηκαν τέσσερα γκολ (!).

Μέσα σε διάστημα τεσσάρων λεπτών, ο Ιωνικός ισοφάρισε σε 2-2 με τους Νατσούρα (61') και Φαμπίνιο (65'), για να έρθει η απάντηση του Ολυμπιακού με τους Μπόρχα στο 66' και Ριβάλντο στο 69', με πέναλτι που είχε κερδίσει ο Μενδρινός από τον Σίμο (το 17ο γκολ του "Ρίμπο" φέτος στο πρωτάθλημα).

Στο 76', ο Κώστας Μενδρινός έδειξε το πλούσιο ταλέντο του και με δυνατό δεξί σουτ έξω από την αντίπαλη περιοχή έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Ραμίζερ για πέμπτη φορά. Στο 81', ο Παππάς σημάδεψε το δοκάρι του Ιωνικού, ενώ ο Μακόρ ήταν αυτός που ολοκλήρωσε το χορταστικό απόγευμα στη Νεάπολη κάνοντας το 3-5 στο 85', για να ολοκληρωθεί ο αγώνας με τους Ριβάλντο και Γεωργάτο να πετούν τις φανέλες τους στους πιτσιρικάδες της εξέδρας.
Όλα τα λεφτά...
*Ο Ριβάλντο "αποχαιρέτησε" τον κόσμο του Ολυμπιακού εκτός από σκληρές δηλώσεις και με μία γκολάρα (το δεύτερο τέρμα του στη Νεάπολη σημειώθηκε από το σημείο του πέναλτι). Τα δεδομένα είναι δύσκολο να αλλάξουν και να μείνει ο "Ρίμπο" στο μεγάλο λιμάνι, όμως ο Σωκράτης Κόκκαλης έχει αποδείξει ότι είναι απρόβλεπτος, γι' αυτό και θα ήταν καλύτερο να περιμένουμε λίγες ώρες ακόμα.

*Κάλλιο αργά παρά ποτέ... Ο Γρηγόρης Γεωργάτος αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού από την στιγμή που ο Τάκης Λεμονής ανέλαβε την τεχνική ηγεσία. Ο 35χρονος (31/10/1972) άσος ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα στο μεγάλο λιμάνι, φορώντας το περιβαχιόνιο του αρχηγού.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Το γήπεδο δεν είχε κόσμο... Οι λίγοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, οι οποίοι βρέθηκαν στη Νεάπολη, δεν έχασαν την ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε και για δεύτερη συνεχόμενη μέρα (μετά τα γεγονότα στον αγώνα μπάσκετ του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στο ΣΕΦ) έβρισαν χυδαία τον Σωκράτη Κόκκαλη, με αφορμή φυσικά το θέμα που προέκυψε με τον Ριβάλντο.
To Live του αγώνα...
Συνθέσεις ομάδων
Ιωνικός: Ραμίρεζ, Φαμπίνιο, Μελαμπιανάκης, Βουρεξάκης, Γκούτμαν, Ουκάρ, Ξενίδης, Σίμος, Νατσούρας, Παβιό, Ονουάτσι.

Ολυμπιακός: Μπούτινα, Πατσατζόγλου, Στολτίδης, Οκκάς, Ριβάλντο, Νε, Μπόρχα, Γεωργάτος, Πάντος, Ανατολάκης, Ζούλιο Σέζαρ.

1' Έναρξη αγώνα Ολυμπιακός
4' Σχόλιο
Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά του αγώνα.
10' Σχόλιο
Τίποτα αξιόλογο μπροστά από τις δύο εστίες. Ο Ιωνικός, πάντως, είναι πιο ορεξάτος.
11' Σουτ Ολυμπιακός
Πρώτο σουτ στον αγώνα... Ο Πατσατζόγλου βρήκε ελεύθερο πεδίο, σούταρε με το δεξί έξω από την περιοχή, αλλά ο Ραμίρεζ απέκρουσε σε κόρνερ.
15' Σχόλιο
Ο Ολυμπιακός σιγά-σιγά αναλαμβάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων.
20' Ευκαιρία Ιωνικός
Σουτ του Ουκάρ με το δεξί από πλεονεκτική θέση από το ύψος της μικρής περιοχής, ύστερα από λάθος της αντίπαλης άμυνας, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Μπούτινα.
23' Σουτ Ιωνικός
Αντεπίθεση του Ιωνικού, ο Ονουάτσι πάσαρε στον Ουκάρ, ο οποίος έκανε το δεξί σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.
26' Φάουλ Ολυμπιακός
Εκτέλεση φάουλ του Ριβάλντο, η μπάλα πάνω από την εστία του Ιωνικού.
30' Σχόλιο
Μέτριο το θέαμα στη Νεάπολη.
31' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Στολτίδης
35' Ευκαιρία Ολυμπιακός
Κάθετη πάσα του Πατσατζόγλου στον Μπόρχα, ο οποίος έκανε το δεξί σουτ από πλάγια θέση (στα δεξιά της μεγάλης περιοχή του Ιωνικού), με τον Ραμίρεζ να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ.
41' Γκολ Ολυμπιακός Ριβάλντο
Ο Ριβάλντο "έσκαψε" την μπάλα από το ύψος της μεγάλης περιοχής του Ιωνικού, όπως μόνο αυτός ξέρει και "κρέμασε" τον Ραμίρεζ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Πανέμορφο γκολ.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου Ιωνικός
46' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Μενδρινός πήρε τη θέση του Νε.
49' Γκολ Ολυμπιακός Οκκάς
Ο Μενδρινός έκανε ωραία ατομική ενέργεια, πάσαρε αριστερά στον Γεωργάτο, ο οποίος έβγαλε τη σέντρα, ο Ριβάλντο κατέβασε την μπάλα, βρέθηκε απέναντι στον Ραμίρεζ και επιχείρησε το αριστερό πλασέ, όμως η μπάλα βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι. Στην επαναφορά, ο Οκκάς με δεξί σουτ έγραψε το 2-0 σε κενή εστία.
57' Αλλαγή παίκτη Ιωνικός
Ο Σαχινίδης πήρε τη θέση του Γκούτμαν.
61' Γκολ Ιωνικός Νατσούρας
Ο Ουκάρ εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Νατσούρας "νίκησε" στον αέρα τον Ανατολάκη και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Μπούτινα.
65' Γκολ Ιωνικός Φαμπίνιο
Ο Ονουάτσι έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο ανενόχλητος Φαμπίνιο με αριστερό πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή ισοφάρισε σε 2-2.
66' Γκολ Ολυμπιακός Μπόρχα
Άψογο κατέβασμα της μπάλας με το στήθος και εξαιρετικό αριστερό σουτ του Μπόρχα εντός περιοχής και ο Ολυμπιακός παίρνει ξανά προβάδισμα στο σκορ.
68' Πέναλτι Ολυμπιακός
Ο Σίμος ανέτρεψε τον Μενδρινό μέσα στην περιοχή.
69' Γκολ Ολυμπιακός Ριβάλντο
Ο Ριβάλντο ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-2.
70' Ευκαιρία Ολυμπιακός
Ο Γεωργάτος έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ριβάλντο έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε πάνω από την εστί του Ραμίρεζ.
75' Αλλαγή παίκτη Ιωνικός
Ο Καραδέμητρος στη θέση του Ουκάρ.
76' Γκολ Ολυμπιακός Μενδρινός
Εξαιρετικό σουτ του Μενδρινού έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα στη δεξιά γωνία του Ραμίρεζ.
78' Αλλαγή παίκτη Ιωνικός
Ο Μακόρ αντί του Ονουάτσι.
80' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Παππάς στη θέση του Οκκά και ο Μάριτς αντί του Στολτίδη.
81' Δοκάρι Ολυμπιακός
Ο Παππάς με αριστερό πλασέ από κοντά έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ραμίρεζ.
85' Γκολ Ιωνικός Μακόρ
Ο Καραδέμητρος πάσαρε στον Μακόρ, ο οποίος γύρισε το σώμα του και με δεξί σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Μπούτινα.
90' Έναρξη καθυστερήσεων Ένα λεπτό
90' Λήξη αγώνα































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ