STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ιωνικός - Άρης 1-0: Δύο στα δύο με Γρηγορίου στο τιμόνι, ξεκόλλησε από την τελευταία θέση

Ο Μαξ Λοβέρα πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Άρη
Ο Μαξ Λοβέρα πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Άρη INTIME

Η υπέροχη εκτέλεση πέναλτι του Λοβέρα στο 61ο λεπτό ήταν αυτή που έκρινε το αποτέλεσμα υπέρ του Ιωνικού, ο οποίος επικράτησε 1-0 του Άρη και πέτυχε την πρώτη του εντός έδρας νίκη στη Stoiximan Super, χάρη στην οποία ανέβηκε πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο Ιωνικός έκανε το "δύο στα δύο" με τον Μιχάλη Γρηγορίου στον πάγκο της ομάδας, επικρατώντας 1-0 του Άρη στην έδρα του, σημειώνοντας και την πρώτη του νίκη στη φετινή Stoiximan Super League στη Νεάπολη.

Ιωνικός - Άρης 1-0: Δύο στα δύο με Γρηγορίου στο τιμόνι, ξεκόλλησε από την τελευταία θέση
SPORT24

Το χρυσό γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχε ο Λοβέρα στο 61ο λεπτό. Ο Σεμπά κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κουέστα μέσα στην περιοχή. Ο Βραζιλιάνος πήρε την μπάλα από αντικανονική θέση, όμως το "γύρισμα" έγινε από τον Φαμπιάνο, οπότε δεν υπήρχε οφσάιντ. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός με υπέροχη εκτέλεση πέναλτι έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας, με τον Κουέστα να μην μπορούσε να αντιδράσει, ακόμα και αν έπεφτε σωστά.

Ο Άρης ήταν ελαφρώς ανώτερος στο πρώτο μέρος, αλλά στο δεύτερο ξύπνησε αφού δέχθηκε το γκολ. Είχε κάποιες καλές ευκαιρίες για να πετύχει έστω το γκολ της ισοφάρισης, δίχως όμως αποτέλεσμα. Ο Ιωνικός έφτασε στους 14 βαθμούς και για πρώτη φορά ανέβηκε πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ ο Άρης παρέμεινε στους 31 και την πέμπτη θέση.

Το ματς

Στο πρώτο μέρος έγιναν ελάχιστες καλές φάσεις, με τον Άρη να είναι ελαφρώς πιο ανώτερος από τον Ιωνικό, αλλά να μην μπορεί να βρίσκει κάποιο γκολ.

Η πρώτη τελική του ματς ήταν στο όγδοο λεπτό. Σε φάση διαρκείας στα καρέ του Ιωνικού ο Φαμπιάνο προσπάθησε να σκοράρει με κεφαλιά, αλλά ο Χουτεσιώτης μπλόκαρε. Την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Ιτούρμπε από μακριά στο 19'.

Τέσσερα λεπτά μετά ο Οντουμπάτζο σπατάλησε μια καλή στιγμή. Ο μπακ των κίτρινων μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και έκανε το διαγώνιο σουτ, το οποίο όμως πέρασε ελάχιστα άουτ. Ο Νταρίντα απείλησε για πρώτη φορά με σουτ από μακρινή απόσταση, αλλά ο Χουτεσιώτης ήλεγχε την πορεία της μπάλας και μπλόκαρε.

Ο Ιωνικός είχε την ευκαιρία να σκοράρει στο 43ο λεπτό. Ο Μάντζης ελίχθηκε μέσα στην περιοχή και έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα βρήκε σε αμυντικό του Άρη και ο Κουέστα δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει.

Στο δεύτερο μέρος ο Άρης προσπάθησε να πάρει τα ηνία του ματς, όμως ο Ιωνικός ήταν αυτός που απείλησε πρώτος με τον Φαντιγκά στο 48', ενώ στο 61' πέτυχε το γκολ με το όμορφο χτύπημα πέναλτι του Λοβέρα.

Το γκολ του Ιωνικού "ξύπνησε" τον Άρη που έγινε αρκετά πιεστικός και πάλεψε για την ανατροπή. Ένα λεπτό μετά το γκολ του Ιωνικού έπειτα από ωραία σέντρα του Μαζικού ο Φαμπιάνο έπιασε την κεφαλιά και ο Ρομαό απομάκρυνε.

Στο 66ο λεπτό ο Γκρέι βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Χουτεσιώτη, αλλά ο Έλληνας κίπερ βγήκε γρήγορα, του έκλεισε το οπτικό πεδίο και του στέρησε το γκολ.

Οι κίτρινοι άγγιξαν το γκολ στο 70ο λεπτό. Ο Ιτούρμπε έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, δύο παίκτες δεν μπόρεσαν να σπρώξουν την μπάλα προς την εστία. Ο Οντουμπάτζο έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Τρία λεπτά μετά ο Νταρίντα δοκίμασε ένα σουτ από μακρινή απόσταση αλλά η μπάλα πέρασε μακριά.

Σταδιακά ο Ιωνικός άρχισε να οχυρώνεται στα καρέ του και να περιορίζει την απειλή του Άρη, ο οποίος δυσκολευόταν να δημιουργήσει τελικές προσπάθειες στα τελευταία λεπτά. Έτσι το 1-0 παρέμεινε μέχρι το φινάλε.

Ιωνικός - Άρης 1-0: Δύο στα δύο με Γρηγορίου στο τιμόνι, ξεκόλλησε από την τελευταία θέση
SPORT24

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Κάνιας, Σάκιτς (86' Μπουένα), Φαντιγκά (86' Καμπράλ), Σεμπά (90+3' Μάσας), Λοβέρα (70' Αντούνες), Μάντζης (70' Μάνος).

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο (78' Ρουπ), Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ντουκουρέ (13' λ. τρ. Γκαρσία), Νταμπό (78' Εμπακατά), Μαζικού (66' Καμαρά), Νταρίντα, Ιτούρμπε (78' Καμάτσο), Γκρέι.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΙΩΝΙΚΟΣ ΙΩΝΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ