STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ιωνικός - ΑΕΚ 1-2: Κιτρινόμαυρη απόδραση από τη Νίκαια με σούπερ - Τσούμπερ στο 90+2'

Ο Στίβεν Τσούπερ
Ο Στίβεν Τσούπερ EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ μόχθησε αλλά απέδρασε από τη Νίκαια. Ο Ιωνικός στάθηκε εξαιρετικά στο πρώτο μέρος και προηγήθηκε με τον Σεμπά στο 38ο λεπτό, όμως η Ένωση πέτυχε την ανατροπή. Αρχικά ο Βίντα ισοφάρισε στο 82' και ο Τσούμπερ στο 90+2' έκανε το 2-1.

Ο Ιωνικός "σόκαρε" την ΑΕΚ για 45 λεπτά, ελέγχοντας το παιχνίδι. Μάλιστα κατάφερε να βρει το προβάδισμα στο σκορ με τον Σεμπά στο 38ο λεπτό, όμως στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ πίεσε και στο τέλος κατάφερε να φέρει τούμπα το ματς με τα γκολ του Βίντα στο 82' και του Τσούμπερ στο 90+2'.

Οι τελικές και τα expected goals στο ΑΕΚ-Ιωνικός
Οι τελικές και τα expected goals στο ΑΕΚ-Ιωνικός

Οι Νικαιώτες είχαν ένα ακυρωθέν γκολ για οφσάιντ στο 17', αλλά και το δοκάρι του Κάνιας στο 22ο λεπτό. Στο 38ο λεπτό κατάφεραν να βρουν το προβάδισμα στο σκορ. Ο Φαντινγκά μοίρασε στον Σεμπά μέσα στην περιοχή, εκείνος απέφυγε έναν αντίπαλο και εκτέλεσε με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος οι κιτρινόμαυροι πίεσαν μαζικά και προσπάθησαν να φέρουν τούμπα το ματς. Αρχικά κατάφεραν στο 82ο λεπτό να ισοφαρίσουν με τον Βίντα. Ο Φερνάντες εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Κροάτης στόπερ πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους και με ωραία σκαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ωστόσο δεν σταμάτησε εκεί και στις καθυστερήσεις του δεύτερου μέρους κατάφερε να βρει την ανατροπή με τον Τσούμπερ στο 90+2'. Ο Μάνταλος με υπέροχη κάθετη πάσα βρήκε τον Ελβετό και αυτός από δύσκολη γωνία με υπέροχο τελείωμα έκανε το 2-1 για την Ένωση.

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι στο ματς. Ο Κάνιας στο 22' με ωραίο σουτ λίγο έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 56ο λεπτό ο Φαν Βέερτ από κοντά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Το ματς

Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος κύλησε όπως ήθελε ο Ιωνικός. Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού έκλεισε όλους τους χώρους προς τα καρέ του Χουτεσιώτη και την ίδια στιγμή απείλησε την ΑΕΚ μέσω αντεπιθέσεων, δημιουργώντας αρκετά προβλήματα στην άμυνα της Ένωσης.

Ο Ιωνικός απείλησε πρώτος στο 10ο λεπτό με το σκαστό σουτ του Γούλερι, το οποίο δεν ανησύχησε τον Αθανασιάδη. Επτά λεπτά μετά οι Νικαιώτες σκόραραν με τον Γούλερι, όμως το γκολ του ακυρώθηκε για οφσάιντ στον Σεμπά.

Η πρώτη απειλή της ΑΕΚ ήταν στο 20' με την κεφαλιά του Σιμάνσκι, η οποία πέρασε άουτ. Στο 22ο λεπτό ο Ιωνικός έφτασε πολύ κοντά στο να σκοράρει. Ο Κάνιας δοκίμασε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή και η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Αθανασιάδη.

Η ΑΕΚ απείλησε κατά κύριο λόγο στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου μέρους. Ο Αραούχο δοκίμασε ένα σουτ μέσα από την περιοχή, το οποίο πέρασε άουτ στο 36'. Ο Χατζισαφί με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα προς την εστία και ανάγκασε τον Χουτεσιώτη να απομακρύνει την μπάλα. Η τελευταία τελική ήταν το σουτ που δοκίμασε ο Σιμάνσκι στο 45+3', το οποίο πέρασε αρκετά άουτ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ προσπάθησε να βρει άμεσα το γκολ της ισοφάρισης. Ο Χατζισαφί δοκίμασε ένα σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο δεν ήταν άσχημο. Ο Χουτεσιώτης έπεσε στη γωνιά του και απομάκρυνε την μπάλα.

Ο Ιωνικός απείλησε αρχικά με τον Μύγα στο 53' και δύο λεπτά με το επικίνδυνο γύρισμα του Φαντινγκά μέσα από την περιοχή, όμως δεν μπόρεσε να βρει το δεύτερο γκολ.

Στο 56' η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει με τον Φαν Βερτ στο 56ο λεπτό. Ο Ολλανδός φορ προσπάθησε δις να νικήσει τον Χουτεσιώτη, αλλά δεν τα κατάφερε. Η πρώτη προσπάθειά του σταμάτησε στο δοκάρι.

Ο Ολλανδός φορ απείλησε και στο 62ο λεπτό με ένα γυριστό σουτ, το οποίο πέρασε άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία ενέργειά του στο παιχνίδι.

Η ΑΕΚ όσο περνούσε η ώρα πίεζε τα καρέ του Χουτεσιώτη, με στόχο να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης, ενώ ο Ιωνικός οχυρώθηκε ακόμα περισσότερο στα μετόπισθεν.

Στο 65' ο Πάολο Φερνάντες εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Δέκα λεπτά μετά ήταν η σειρά του Γκατσίνοβιτς να απειλήσει στο 75' με τον Χουτεσιώτη να απομακρύνει σε κόρνερ έπειτα από έξοχη επέμβαση.

Ο Ιωνικός έχασε μοναδική ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο γκολ στο 78ο λεπτό. Ο Γούλερι έφυγε στην αντεπίθεση ταχύτατα και μοίρασε στον Ρουμπουλάκου. Αυτός δοκίμασε ένα σουτ από τη γωνία της περιοχής, ο Αθανασιάδης δεν κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα. Ο Γούλερι έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Αθανασιάδης μπλόκαρε ξανά με το χέρι του.

Μετά το γκολ του Μάνταλου η Ένωση αναπτέρωσε το ηθικό της και συνέχισε την απειλή, κυρίως με τον Μάνταλο και τον Γκατσίνοβιτς. Το γκολ της... λύτρωσης ήρθε με τον Τσούμπερ στις καθυστερήσεις και χάρη σε αυτό η ΑΕΚ πρόσθεσε τρεις βαθμούς στο σακούλι της.

Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο ΑΕΚ-Ιωνικός
Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο ΑΕΚ-Ιωνικός


Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Σόουζα (50' Αντούνες), Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Ρομαό, Σάκιτς, Κάνιας, Σεμπά, Φαντιγκά (76' Ρουμπουλάκου), Σεμπά, Γούλερι (88' Μάντζης).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (62' Γκατσίνοβιτς), Γιόνσον, Πινέδα (74' Μάνταλος), Άμραμπατ (74' Τσούμπερ), Αραούχο, Φαν Βέερτ (62' Φερνάντες).

Μη χάσετε τη Game Night για τη δράση της 19ης αγωνιστικής:

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΙΩΝΙΚΟΣ ΙΩΝΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ