ΙΝΤΕΡ

Ιντζάγκι: "Η Ίντερ μπορεί να πάρει τον τίτλο την τελευταία αγωνιστική, το έκανα με την Λάτσιο το 2000"

Ο Σιμόνε Ιντζάγκι δίνει οδηγίες στους παίκτες της Ίντερ σε ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Έμπολι | 6 Μαΐου 2022
Ο Σιμόνε Ιντζάγκι δίνει οδηγίες στους παίκτες της Ίντερ σε ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Έμπολι | 6 Μαΐου 2022 @2022 ANTONIO CALANNI/AP IMAGES

Ο Σιμόνε Ιντζάγκι δεν πτοείται από το -2 της Ίντερ απέναντι στην πρωτοπόρο Μίλαν και θεωρεί πως οι νερατζούρι μπορούν να κατακτήσουν το σκουντέτο την τελευταία αγωνιστική, θυμίζοντας το δικό του τρανταχτό παράδειγμα ως παίκτης της Λάτσιο.

Η Ίντερ πέρασε νικηφόρα από την Σαρδηνία το βράδυ της Κυριακής επικρατώντας με σκορ 3-1 της Κάλιαρι απαντώντας πειστικά στο 2-0 της Μίλαν επί της Αταλαντα που είχε προηγηθεί, κάτι που σημαίνει πως οι δύο ομάδες της Λομβαρδίας θα λύσουν τις διαφορές τους στη μάχη του τίτλου την 38η και τελευταία αγωνιστική της Serie A.

Εκεί που οι ροσονέρι θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας την Σασουόλο και οι νερατζούρι θα υποδεχτούν την Σαμπντόρια, με την ομάδα του Πιόλι να έχει το αβαντάζ του +2 και της ισοβαθμίας και το γεγονός αυτό να της επιτρέπει να πάρει τον τίτλο ακόμα και αν φέρει ισοπαλία στο Mapei Stadium.

Παρά το γεγονός όμως πως η Ίντερ στέφεται πρωταθλήτρια μόνο με ένα σενάριο, δική της νίκη και ταυτόχρονα ήττα της συμπολίτισσάς της, ο Σιμόνε Ιντζάγκι δεν χάνει την πίστη του, με τον προπονητή των Κυπελλούχων Ιταλίας να υπενθυμίζει αυτό που είχε πετύχει πριν από 22 χρόνια ως ποδοσφαιριστής της Λάτσιο.

Τότε, που οι λατσιάλι μπήκαν στην τελευταία στροφή του μαραθωνίου έχοντας δύο βαθμούς λιγότερους από την Γιουβέντους, για να πανηγυρίσουν έναν απρόσμενο τίτλο με την ήττα των Τορινέζων στην έδρα της Περούτζια.

"Δεν ήταν εύκολο το ματς με την Κάλιαρι μετά τη νίκη της Μίλαν αλλά η ομάδα μου έπαιξε καλά. Συγχαρητήρια στα παιδιά, αφού η νίκη δεν ήταν δεδομένη σε καμία περίπτωση, ειδικά από τη στιγμή που είχαμε παίξει 120 λεπτά την περασμένη Τετάρτη στον τελικο Κυπέλλου με την Γιουβέντους", δήλωσε στο φινάλε του αγώνα με την Κάλιαρι, για να αναφερθεί κατόπιν στην τελευταία αγωνιστική:

"Η Σασουόλο είναι μία πολύ καλή ομάδα και έχει πολλούς παίκτες με ποιότητα και ταλέντο. Περιμένω μάχες στο φινάλε της σεζόν όσον αφορά στον τίτλο, στην έξοδο στην Ευρώπη και στον υποβιβασμό.

Είμαστε πίσω στη βαθμολογία από την Μίλαν, θέλουμε να νικήσουμε και εκείνοι να χάσουν. Έχει συμβεί στο παρελθόν, έχω πάρει πρωτάθλημα με την Λάτσιο όταν ήμασταν δύο πόντους πίσω και έχασε η Γιουβέντους στην Περούτζια, οπότε μπορεί να συμβεί ξανά".

TAGS ΙΝΤΕΡ ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ