SERIE A

Κάλιαρι - Ίντερ 1-3: Ο Μαρτίνες την κράτησε στο κόλπο του τίτλου ως το φινάλε

Ο Λαουτάρο Μαρτίνες πανηγυρίζει γκολ της Ίντερ κόντρα στην Έμπολι στο πρωτάθλημα | 6 Μαΐου 2022
Ο Λαουτάρο Μαρτίνες πανηγυρίζει γκολ της Ίντερ κόντρα στην Έμπολι στο πρωτάθλημα | 6 Μαΐου 2022 @2022 ANTONIO CALANNI/AP IMAGES

Με τον αέρα της κατάκτησης του Coppa Italia και την αύρα του Λαουτάρο Μαρτίνες που σκόραρε δις, η Ίντερ επιβλήθηκε 3-1 της Κάλιαρι στην Σαρδηνία και μείωσε στους δύο πόντους την απόσταση από την Μίλαν, μία αγωνιστική πριν το τέλος της Serie A.

Το μεγάλο μιλανέζικο ντέρμπι με φόντο το βαρύτιμο τρόπαιο της Serie A συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και στις 22 Μαΐου θα έχουμε την κορύφωσή του. Η Μίλαν επικράτησε με 2-0 της Αταλάντα το απόγευμα της Κυριακής (15/5) όμως λίγες ώρες αργότερα απάντησε με μεγαλοπρέπεια η Ίντερ, με την περυσινή πρωταθλήτρια και νυν Κυπελλούχο Ιταλίας να επικρατεί με 3-1 εκτός έδρας της Κάλιαρι και να διατηρείται στο -2 από την κορυφή, μία αγωνιστική πριν το φινάλε.

Πλέον, οι νερατζούρι θέλουν μόνο τρίποντο όταν και θα υποδεχτούν την Σαμπντόρια στο "Μεάτσα" στην τελευταία αγωνιστική, με την ελπίδα πως την ίδια ώρα οι ροσονέρι θα φύγουν ηττημένοι από την έδρα της Σασουόλο, για να κάνουν το προσπέρασμα στο Photo finish και να αναδειχτούν πρωταθλητές για δεύτερη διαδοχική σεζόν.

Το ματς

Άκρως εντυπωσιακό ήταν το πρώτο 20λεπτο στην "Unipol Domus", με τις δύο ομάδες να έχουν αμφότερες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Η Κάλιαρι είχε να επιδείξει το δυνατό σουτ του Λυκογιάννη στο 9' που απέκρουσε με δυσκολία ο Χαντάνοβιτς και το σουτ του Μάριν στο 20' που έφυγε ελάχιστα άουτ ενώ στον αντίποδα η Ίντερ απείλησε στο 3' με τον Τσαλχάνογλου και είδε τον Σκρίνιαρ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα στο 11' με προβολή, αλλά το γκολ του να μην μετράει μετά από παρέμβαση του VAR (έκρινε πως είχε χρησιμοποιήσει το χέρι του.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα η Ίντερ ήταν εκείνη που είχε τα ηνία και κατάφερε να ξεκλειδώσει την άμυνα των Σαρδηνών στο 25'. Ο Πέρισιτς έβγαλε τη σέντρα και ο Νταρμιάν νίκησε στον αέρα τον Λυκογιάννη και εκτέλεσε με κεφαλιά το Κράνιο για το 0-1, με τον Κροάτη να βγάζει την 7η ασίστ στο πρωτάθλημα και τον Ιταλό να πανηγυρίζει το 2ο γκολ του.

Στο 45ο λεπτό οι νερατζούρι είχαν τεράστια ευκαιρία για να αποκτήσουν προβάδισμα δύο γκολ, με πρωταγωνιστή τον Λαουτάρο Μαρτίνες. Αρχικά ο Αργεντινός ξεμαρκαρίστηκε υπέροχα από τον προσωπικό φρουρό του και έκανε το γυριστό σουτ, στέλνοντας τη μπάλα να βρει στη ρίζα του αριστερού δοκαριού ενώ στη συνέχεια εξαπέλυσε δυνατό σουτ εντός περιοχής αναγκάζοντας τον Κράνιο να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ό,τι δεν κατάφερε στο φινάλε του πρώτου μέρους, το πέτυχε στις αρχές του δεύτερου, με τον Αργεντινό να δέχεται εξαιρετική ασίστ από τον Μπαρέλα και να νικάει στο σπρίντ τον Αλτάρε, για να μπει στη μεγάλη περιοχή της Κάλιαρι και να εκτελέσει με δυνατό σουτ τον Κράνιο (0-2).

Δεν χάρηκαν πάντως για πολύ αυτό το γκολ οι νερατζούρι αφού τρία λεπτά αργότερα το κοινό της Κάλιαρι σηκώθηκε στο πόδι, με τον Λυκογιάννη να νικάει με ένα σουτ-κεραυνό με το αριστερό τον Χαντάνοβιτς και να μειώνει σε 2-1, με το πρώτο του γκολ στη φετινή Serie A.

Το γκολ αυτό έδωσε ελπίδες στους γηπεδούχους, που δίνουν μάχη για την παραμονή, δεν ήταν ωστόσο αρκετό για να αλλάξει τα δεδομένα, με την Ίντερ να διαχειρίζεται εξαιρετικά το προβάδισμά της, να ρίχνει το τέμπο, και να φορτσάρει λίγο πριν το φινάλε, βρίσκοντας το πολυπόθητο τρίτο γκολ για να σφραγίσει τη νίκη.

Αυτό ήρθε στο 84ο λεπτό, με τους νερατζούρι να κυκλοφορούν εξαιρετικά τη μπάλα και τον Γκαλιαρντίνι να τροφοδοτεί με έξυπνη διαγώνια πάσα τον Μαρτίνες, για να τσιμπήσει τη μπάλα ο Αργεντινός και να την περάσει πάνω από τον Κράνιο, για να γράψει το τελικό 3-1 με το 21ο φετινό γκολ του στο πρωτάθλημα.

Σημειώνεται πως το αποτέλεσμα αυτό όχι μόνο κράτησε μέσα στη ζώνη του υποβιβασμού την Κάλιαρι αλλά καταδίκασε σε υποβιβασμό την Τζένοα, με τους Γενοβέζους να παίρνουν το δρόμο για την Serie B μετά από 15 χρόνια και για 9η συνολικά φορά στην ιστορία τους.

ΚΑΛΙΑΡΙ: Κράνιο, Τσεπιτέλι, Αλτάρε (79' Καρμπόνι), Νταλμπέρτ (86' Περέιρο), Μπελανόβα, Μαρίν (79' Μπαζέλι), Γκράσι, Ρογκ (55' Νάντες), Λυκογιάννης, Παβολέτι (56' Μπαλντέ), Πέδρο

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι (70' Ντ'Αμπρόζιο), Νταρμιάν (58' Ντάμφρις), Μπαρέλα (58' Γκαλιαρντίνι), Μπρόζοβιτς, Τσαλχάνογλου, Πέρισιτς, Τζέκο (70' Κορέα), Μαρτίνες (85' Σάντσες)

Τα αποτελέσματα της 37ης αγωνιστικής

Τα highlights

Μίλαν - Αταλάντα 2-0

Νάπολι - Τζένοα 3-0

Ρόμα - Βενέτσια 1-1

Μπολόνια - Σασουόλο 1-3

Ουντινέζε - Σπέτσια 2-3

Έμπολι - Σαλερνιτάνα 1-1

Βερόνα - Τορίνο 0-1

Η βαθμολογία της Serie A

Το πρόγραμμα της 38ης αγωνιστικής

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΝΤΕΡ ΙΤΑΛΙΑ ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ