SERIE A

Μίλαν - Αταλάντα 2-0: Ένα βήμα από τον τίτλο, η πίεση στην Ίντερ

Ο Ραφαέλ Λεάο της Μίλαν πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Αταλάντα για τη Serie A 2021-2022 στο "Τζιουζέπε Μεάτσα", Μιλάνο | Κυριακή 15 Μαΐου 2022
Ο Ραφαέλ Λεάο της Μίλαν πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Αταλάντα για τη Serie A 2021-2022 στο "Τζιουζέπε Μεάτσα", Μιλάνο | Κυριακή 15 Μαΐου 2022 © 2022 ANTONIO CALANNI/ASSOCIATED PRESS

Η Μίλαν πήρε την πολυπόθητη νίκη 2-0 επί της Αταλάντα στο Σαν Σίρο και πλέον απέχει ένα βαθμό από την κατάκτηση της φετινής Serie A.

Η Μίλαν αποχαιρέτησε το κοινό της για τη φετινή σεζόν στον αγώνα με την Αταλάντα στο "Τζιουζέπε Μεάτσα", όμως ευελπιστεί να το ξαναδεί στη φιέστα για την κατάκτηση της Serie A. To 2-0 τη φέρνει ένα βαθμό από τη μαθηματική επιστροφή στην κορυφή του κάλτσιο και όλα θα κριθούν στη Ρέτζιο Εμίλια και τον εκτός έδρας αγώνα με τη Σασουόλο για την 38η αγωνιστική.

Ο αγώνας ήταν σημαντικός και για τους "μπεργκαμάσκι", αφού κυνηγούν "εισιτήριο" για το Europa League, όμως στο 1ο ημίχρονο το άγχος κατέβαλε και τις δύο ομάδες, με συνέπεια να μην υπάρξει κάποια μεγάλη στιγμή. Ο ρυθμός ήταν καλός, με τους "ροσονέρι" να έχουν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια, όμως απέτυχαν να απειλήσουν τους αντίπαλους τερματοφύλακες.

Οι δύο προπονητές περίμεναν 10 λεπτά στο 2ο ημίχρονο για τις πρώτες αλλαγές. Ο Στεφάνο Πιόλι έβαλε τους Ζούνιορ Μεσίας και Άντε Ρέμπιτς, ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι τους Ντουβάν Σαπάτα και Ρουσλάν Μαλινόβσκι. Κερδισμένος ο πρώτος, αλλά όχι με κάποια αλλαγή. Μια βαθιά μπαλιά από την άμυνα στον Ραφαέλ Λεάο έδωσε την ευκαιρία στον Πορτογάλο να μπει στην περιοχή και να σουτάρει κάτω από τα πόδια του Χουάν Μούσο για το 1-0 στο 56'.

Το σκορ αυτό έδωσε φτερά στα πόδια των γηπεδούχων, αλλά οδήγησε και σε ανασύνταξη τους φιλοξενούμενους, που πλησίασαν περισσότερο την εστία του Μάικ Μενιάν. Μία καλή στιγμή με τον Σαπάτα απαντήθηκε με ένα απιθανο σόλο του Τεό Ερναντέζ, ο οποίος από τη μία περιοχή έφτασε στην άλλη κι έκανε το 2-0 στο 75'.

Αυτό ήταν. Η Μίλαν είχε στο τσεπάκι της το σκορ που ήθελε και επέστρεψε στην άμυνά της. Η Αταλάντα πίεσε για το γκολ, είχε μια καλή στιγμή σε αναμπουμπούλα στο 86' και το σκορ έμεινε ως έχει. Πλέον, μετά τη νίκη της Ίντερ επί της Κάλιαρι στη Σαρδηνία, όλα θα κριθούν την επόμενη εβδομάδα.

Τα αποτελέσματα της 37ης αγωνιστικής

Τα highlights

Νάπολι - Τζένοα 3-0

Ρόμα - Βενέτσια 1-1

Μπολόνια - Σασουόλο 1-3

Ουντινέζε - Σπέτσια 2-3

Έμπολι - Σαλερνιτάνα 1-1

Βερόνα - Τορίνο 0-1

Η βαθμολογία της Serie A

Το πρόγραμμα της 38ης αγωνιστικής

TAGS SERIE A ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΙΛΑΝ ΑΤΑΛΑΝΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ