SERIE A

Ίντερ - Μίλαν 2-0

Ίντερ - Μίλαν 2-0
μιλίτο

Η Ίντερ κυριάρχησε στο ντέρμπι με την Μίλαν, κέρδισε με 2-0 και ξέφυγε με 9 βαθμούς στην κορυφή (videos)

Κορυφαίοι για τους "νερατζούρι" ήταν οι σκόρερς της, Ντιέγκο Μιλίτο και Γκόραν Πάντεβ, οι οποίοι πέτυχαν τα τέρματα στο 10' και το 65', με διαγώνιο σουτ και εκτέλεση φάουλ, αντίστοιχα.
Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο ήταν πολύ καλύτερη, ξεκίνησε εντυπωσιακά το ματς, ενώ από το 26' έπαιζε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Γουέσλεϊ Σνάιντερ.

Η Μίλαν δεν κατάφερε να σκοράρει ακόμη και όταν κέρδισε πέναλτι στις καθυστερήσεις, καθώς ο Ζούλιο Σέζαρ απέκρουσε την εκτέλεση του Ροναλντίνιο, ενώ στην φάση αποβλήθηκε και ο Λούσιο.

Η Μίλαν απέχει πλέον 9 βαθμούς από την κορυφή. Έχει όμως ένα ματς λιγότερο και μπορεί να μειώσει στους 6, αλλά αν είχε κερδίσει θα μπορούσε να πιάσει στην κορυφή τους "νερατζούρι", οι οποίοι παρέμειναν το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο.

Το Live του αγώνα...

Πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς για την Ίντερ στο 2' με το εκπληκτικό σουτ του Γουέσλεϊ Σνάιντερ και την μπάλα να χτυπά στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ντίντα και να περνά άουτ.

H Μίλαν απειλεί για πρώτη φορά στο 7' με τον Αντονίνι να βρίσκει τον Μποριέλο στην περιοχή, ο τελευταίος έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Νέα μεγάλη ευκαιρία για την Ίντερ στο 9' με τον Σνάιντερ και πάλι να πλασάρει από κοντά και τον Ντίντα να αποκρούσει.

Την τρίτη φορά η Ίντερ κατάφερε να ανοίξει το σκορ, με τον Ντιέγκο Μιλίτο να παίρνει την μπάλα από το λάθος του Αμπάτε και "εκτελεί" τον Ντίντα με διαγώνιο αριστερό σουτ στο 10' ( 1-0).

Ακόμη μια καλή ευκαιρία για τους "νερατζούρι" στο 15', με τον Ντιέγκο Μιλίτο να βγαίνει αυτήν την φορά από δεξιά και τον Ντίντα να αποκρούσει σε κόρνερ τον χαμηλό σουτ του Αργεντίνου στην κλειστή γωνία.

Αλλαζουν τα δεδομένα στο ματς, καθώς στο 26' ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ αποβλήθηκε από τον διαιτητή, καθώς τον ειρωνεύτηκε για απόφαση του (σωστή) να δώσει κίτρινη για θέατρο στον Λούσιο στον χώρο του κέντρου.

Η Μίλαν έχει ισορροπήσει το ματς με το αριθμητικό πλεονέκτημα που έχει πλέον, ενώ ζήτησε πέναλτι για χέρι του Μάικον στην περιοχή στο 31'.

Με καθυστέρηση τουλάχιστον 7 λεπτών ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Μοναδική αλλαγή ο Ζέεντορφ στην θέση του Γκατούζο...

Ξεκίνησε δυναμικά η Μίλαν, σπουδαία ευκαιρία στο 47' με το γυριστό του Ροναλντίνιο και την μπάλα περνά ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ζούλιο Σέζαρ.

Εντυπωσιακή προσπάθεια του Γκόραν Πάντεβ στο 55', έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Μιλίτο από δεξιά, ο τελευταίος σούταρε και ο Ντίντα μπλόκαρε.

Αυτό έκανε και στο 57' ο Ζούλιο Σέζαρ σε κεφαλιά του Μποριέλο έπειτα από την σέντρα του Φαβάλι από αριστερά.

Στο 59' ο Ντέιβιντ Μπέκαμ έκανε εξαιρετική σέντρα από δεξιά, ο Μποριέλο πήρε την κεφαλιά στην "καρδιά" της άμυνας, αλλά η πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Άγγιξε το δεύτερο γκολ η Ίντερ στο 62', εξαιρετική κάθετη του Μιλίτο στον Πάντεβ, ο Σκοπιανός βγήκε μόνος με τον Ντίντα, πλάσαρε με το αριστερό, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Βραζιλιάνου πορτιέρο.

O Γκόραν Πάντεβ δικαίωθηκε και σκόραρε στο 65' με εξαιρετική εκτέλση φάουλ, "άγαλμα" ο Ντίντα και 2-0 η Ίντερ.

Μετά το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων η Μίλαν έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορεί να απειλήσει και δείχνει ανίκανη να σκοράρει.

Ο Χούντελααρ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στο 91', έκανε το γυριστό και ο Ζούλιο Σέζαρ απέκρουσε. Στην συνεχεια της φάσης ο Ολλανδός σούταρε ξανά, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Λούσιο και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι. Ο Λούσιο είδε 2η κίτρινη κάρτα και αποβληθηκε.

Ο Ροναλντίνιο ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι στο 92', αλλά Ζούλιο Σέζαρ απέκρουσε στην δεξιά του γωνία. Η Ίντερ είναι κυρίαρχος ακόμη και με 9 παίκτες.

Στο 94' ο Μάικον λίγο έλειψε να πετύχει και τρίτο γκολ, απέκρουσε όμως ο Ντίντα στο τετ-α-τετ.

ΙΝΤΕΡ: Ζούλιο Σέζαρ, Μάικον, Λούσιο, Σάμουελ, Σαντόν, Καμπιάσο, Μουντάρι (88' Κόρντομπα), Ζανέτι, Σνάιντερ, Πάντεβ (66' Τιάγκο Μότα), Ντιέγκο Μιλίτο (81' Μπαλοτέλι).
ΜΙΛΑΝ: Ντίντα, Αμπάτε, Τιάγκο Σίλβα, Φαβάλι, Αντονίνι (77' Γιανκουλόβσκι), Γκατούζο (46' Ζέεντορφ), Πίρλο, Αμπροζίνι (80' Χούντελααρ), Μπέκαμ, Ροναλντίνιο, Μποριέλο.

Μεγάλες νίκες για Νάπολι και Παλέρμο

Νάπολι και Παλέρμο πέτυχαν σπουδαίες νίκη των Λιβόρνο και Φιορεντίνα, αντίστοιχα και κάνουν... όνειρα Ευρώπης.

Οι Ναπολιτάνοι κέρδισαν μέσα στο Λιβόρνο με 2-0 χάρη στα γκολ των Μάτζο και Τσιγκαρίνι στις καθυστερήσεις κάθε ημιχρόνου.

Με αυτό το αποτέλεσμα διατηρήθηκαν στην 4η θέση, έναν βαθμό πίσω από την Ρόμα, ενώ αποσπάστηκαν 4 βαθμούς από την Γιουβέντους.

Η Παλέρμο ήταν εντυπωσιακή στο και κέρδισε με 3-0 την Φιορεντίνα με τα δύο γκολ του Ερνάντες και το ένα του Μπουντάν, έτσι προσπέρασε την Γιουβέντους και είναι πλέον στην 5η θέση.

Ο Αντόνιο Ντι Νατάλε πέτυχε το 13ο του γκολ για φέτος, αλλά η Ουντινέζε έχασε με 2-3 από την Σαμπντόρια μέσα στο "Φρίουλι" και πλέον είναι στην ζώνη του υποβιβασμού.

Οι συνθέσεις

ΛΙΒΟΡΝΟ: Ντε Λουτσία, Περτικόνε, Ρίβας, Αντρέα Εσπόζιτο (61' Ταβάνο), Ραϊμόντι, Πουλτζέτι (78' Μαρκίνι), Μότζαρτ (46' Α. Φιλιπίνι), Μόρο, Μπέργκβολντ, Μπελούτσι, Κρ. Λουκαρέλι.
ΝΑΠΟΛΙ: Ντε Σάνκτις, Καμπανιάρο, Πάολο Καναβάρο, Γκράβα, Μάτζο, Γκαργκάνο, Τσιγκαρίνι, Πατζιέντζα, Αρόνικα (69' Ντοσένα), Χάμσικ (81' Σούνικα), Ντένις (94' Ινσίγκνε).

ΠΑΛΕΡΜΟ: Σίριγκου, Κασάνι, Κζάερ, Μπόβο, Μπαλτζαρέτι, Μιλιάτσιο, Λιβεράνι (84' Μπλάζι), Νοτσερίνο, Παστόρε, Ερνάντες (53' Μπουντάν), Μίκολι (80' Μπερτόλο).
ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Φρε, Ντε Σιλβέστρι, Γκαμπερίνι, Φελίπε, Γκόμπι, Ντοναντέλ, Μοντολίβο (84' Μπολάτι), Σαντάνα (46' Μαρκιόνι), Βάργκας, Μούτου, Τζιλαρντίνο (61' Γιόβετιτς).

ΜΠΟΛΟΝΙΑ: Κολόμπο, Ράγκι, Πορτανόβα, Μόρας, Λάνα, Βαλιάνι (49' Χιμένες), Μουντιγκάγι, Γκουάνα, Μοντέστο, Ανταΐλτον (79' Μανγκατσίνι), Ντι Βάιο.
ΜΠΑΡΙ: Ζιλέ, Μπελμόντε, Α. Μαζιέλο, Μπονούτσι, Σ. Μαζιέλο, Άλβαρες, Ντονάτι, Αλμιρόν (75' Ρίβας), Κόμαν (75' Γκάτσι), Μετζορίνι, Μπαρέτο (59' Γκρέκο).

ΤΖΕΝΟΑ: Αμέλια, Μπιάβα, Νταϊνέλι, Μορέτι, Μάρκο Ρόσι, Μιλανέτο (70' Γιούριτς), Θαπατέρ, Κρίσιτο, Μέστο, Κρέσπο (70' Σουάσο), Παλάσιο (77' Σκούλι).
ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Κόπολα, Καπέλι (53' Σεβαντόν), Ταλαμόντι, Μανφρεντίνι, Μπελίνι, Φερέιρα Πίντο, Πάολο Τζανέτι (53' Βαλντές), Γκουαρέντε, Παντοΐν, Ντόνι, Τιριμπόκι (64' Ακουαφρέσκα).

ΛΑΤΣΙΟ: Μουσλέρα, Κιατικέ, Στεντάρντο, Σιβίλια, Κολάροβ, Φιρμάνι, Μπαρόνιο, Νταμπό (68' Λιχτστάινερ), Μάουρι, Χούλιο Κρους, Σάρατε.
ΚΙΕΒΟ: Σορεντίνο, Σάρντο, Μαντέλι, Γέπες, Μαντοβάνι, Λουτσιάνο, Ριγκόνι (62' Μπερτιβόλιο), Μαρκολίνι (83' Αριάτι), Πίντζι, Γκρανότσε (62' Μπογκντάνι), Πελισιέρ.

ΣΙΕΝΑ: Πέγκολο, Ρόζι, Κριμπάρι, Μπραντάο, Ντελ Γκρόσο, Βεργκάσολα, Κοντρέα (68' Φίνι), Έκνταλ (87' Γιάρολιμ), Γιάγιαλο (87' Λαρόντο), Καλαϊό, Μακαρόνε.
ΚΑΛΙΑΡΙ: Μαρκέτι, Κανίνι, Αστόρι, Λόπες (54' Ντεσένα), Αγκοστίνι, Μπιοντίνι, Παρόλα, Λατσάρι, Κόσου (90' Μπαρόνε), Λαριβέι, Μάτρι (82' Ζέντα).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής:

Σάββατο
Κατάνια - Πάρμα 3-0 (15' Μασκάρα, 71' Μαρτίνες, 77' Μοριμότο)
Γιουβέντους - Ρόμα 1-2 (51' Ντελ Πιέρο / 68' πέν. Τότι, 93' Ρίισε)

Κυριακή
Τζένοα - Αταλάντα 2-0 (18' Παλάσιο, 42' Κρέσπο)
Μπολόνια - Μπάρι 2-1 (54' και 72' Χιμένες / 39' Μπαρέτο)
Σιένα - Κάλιαρι 1-1 (78' Καλαϊό / 81' πέν. Μάτρι)
Λάτσιο - Κιέβο 1-1 (63' Στεντάρντο / 77' Πελισιέρ)
Παλέρμο - Φιορεντίνα 3-0 (28' και 37' Ερνάντες, 58' Μπουντάν)
Λιβόρνο - Νάπολι 0-2 (45'+1 Μάτζο, 91' Τσιγκαρίνι)
Ουντινέζε - Σαμπντόρια 2-3 (7' πέν. Ντι Νατάλε, 44' Ίζλα / 27' πέν. Πατσίνι, 57' Πότσι, 66' Σεμιόλι)
Ίντερ - Μίλαν 2-0 (10' Ντιέγκο Μιλίτο, 65' Πάντεβ)

H βαθμολογία

1. Ίντερ 49
2. Μίλαν 40
3. Ρόμα 38
4. Νάπολι 37
5. Παλέρμο 34
6. Γιουβέντους 33
7. Κάλιαρι 31
8. Τζένοα 31
9. Φιορεντίνα 30
10. Σαμπντόρια 30
11. Μπάρι 29
12. Πάρμα 29
13. Κιέβο 28
14. Μπολόνια 23
15. Λάτσιο 21
16. Λιβόρνο 21
17. Ουντινέζε 20
18. Κατάνια 19
19. Αταλάντα 17
20. Σιένα 13

*Ένα ματς λιγότερο έχουν Μίλαν, Φιορεντίνα, Κάλιαρι και Ουντινέζε

Ο πίνακας των σκόρερς

13 γκολ
Αντόνιο Ντι Νατάλε (Ουντινέζε)
Ντιέγκο Μιλίτο (Ίντερ)

10 γκολ
Φραντσέσκο Τότι (Ρόμα)
Αλεσάντρο Μάτρι (Κάλιαρι)
Τζαμπάολο Πατσίνι (Σαμπντόρια)
Μπαρέτο (Μπάρι)

9 γκολ
Ροναλντίνιο (Μίλαν)
Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο (Φιορεντίνα)

8 γκολ
Σαμουέλ Ετο'ο (Ίντερ)
Μάρεκ Χάμσικ (Νάπολι)
Μάσιμο Μακαρόνε (Σιένα)

7 γκολ
Μάρκο Μποριέλο (Μίλαν)
Νταβίντ Τρεζεγκέ (Γιουβέντους)
Αλεχάντρε Πάτο (Μίλαν)
Φάμπιο Κουαλιαρέλα (Νάπολι)
Σέρτζιο Φλόκαρι (Τζένοα / Λάτσιο)
Mάρκο Ντι Βάιο (Μπολόνια)
Χόρχε Αντρές Μαρτίνες (Κατάνια)

6 γκολ
Νενέ (Κάλιαρι)
Φαμπρίτσιο Μίκολι (Παλέρμο)
Σιμόνε Τιριμπόκι (Αταλάντα)
Έντινσον Καβάνι (Παλέρμο)

5 γκολ
Ντανιέλε Μανίνι (Σαμπντόρια)
Αντόνιο Φλόρο Φλόρες (Ουντινέζε)
Ανταΐλτον (Μπολόνια)
Μάριο Μπαλοτέλι (Ίντερ)
Νικόλα Αμορούζο (Πάρμα)
Ντανιέλε Ντε Ρόσι (Ρόμα)
Τζαντομένικο Μέστο (Τζένοα)
Ζέντα (Κάλιαρι)
Τζουζέπε Μασκάρα (Κατάνια)
Σέρτζιο Πελισιέρ (Κιέβο)
Eρνάν Κρέσπο (Τζένοα)
Εμανουέλε Καλαϊό (Σιένα)

Ίντερ - Μίλαν 2-0



Παλέρμο - Φιορεντίνα 3-0



Λιβόρνο - Νάπολι 0-2



Ουντινέζε - Σαμπντόρια 2-3



Μπολόνια - Μπάρι 2-1



Τζένοα - Αταλάντα 2-0



Λάτσιο - Κιέβο 1-1



Σιένα - Κάλιαρι 1-1










































































































































































































TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ