ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ινφαντίνο στις φιναλίστ του Μουντιάλ 2022: "Μην επιτρέψετε να παρασυρθεί το ποδόσφαιρο σε ιδεολογική ή πολιτική μάχη"

Ο Τζάνι Ινφαντίνο στην Ινδονησία
Ο Τζάνι Ινφαντίνο στην Ινδονησία © 2022 ACHMAD IBRAHIM / AP IMAGES

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, με επιστολή του στις 32 χώρες που συμμετέχουν στο Μουντιάλ, ζήτησε να επικεντρωθούν στο ποδόσφαιρο ενόψει του τουρνουά και να αφήσουν εκτός όποιες πολιτικές ή ιδεολογικές διαμάχες.

Ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο απέστειλε ένα γράμμα στις 32 χώρες που θα συμμετάσχουν στο Μουντιάλ του Κατάρ να αφήσουν στην άκρη τις όποιες διαφορές, όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ. "Σας παρακαλώ, ας επικεντρωθούμε τώρα στο ποδόσφαιρο".

Αναγνωρίζει το γεγονός ότι υπάρχουν προβλήματα, όμως δεν πρέπει να παρασύρουν τις χώρες για το καλό του ποδοσφαίρου. "Γνωρίζουμε ότι το ποδόσφαιρο δεν ζει στο κενό και γνωρίζουμε εξίσου ότι υπάρχουν πολλές προκλήσεις και δυσκολίες πολιτικής φύσης σε όλο τον κόσμο. Αλλά μην επιτρέψετε να παρασυρθεί το ποδόσφαιρο σε κάθε ιδεολογική ή πολιτική μάχη που υπάρχει", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το συγκεκριμένο γράμμα έρχεται μερικές ημέρες στο αίτημα της Ουκρανίας για αποκλεισμό του Ιράν από το τουρνουά, επειδή παρείχε οπλισμό στη Ρωσία και την υποστήριξε στο μέτωπο. Αν και το γράμμα δεν αναφέρθηκε ευθέως στο συγκεκριμένο αίτημα ουσιαστικά ζήτησε από τις χώρες να επικεντρωθούν στο ποδόσφαιρο.

Την ίδια στιγμή ορισμένες ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες ζητούν επιτακτικά την αποζημίωση των οικογενειών των νεκρών εργατών που άφησαν την τελευταία τους πνοή στα εργοτάξια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ