ΕΘΝΙΚΗ ΣΟΥΗΔΙΑΣ

Ιμπραχίμοβιτς: Τιμάται στις 8 Ιουνίου από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σουηδίας

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς στο τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα της Μίλαν απέναντι στην Βερόνα | 4 Ιουνίου 2023
Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς στο τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα της Μίλαν απέναντι στην Βερόνα | 4 Ιουνίου 2023 @2023 ANTONIO CALANNI/AP IMAGES

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς υπηρέτησε με αυταπάρνηση την Εθνική Σουηδίας για 22 ολόκληρα χρόνια και τον ερχόμενο Ιούνιο θα λάβει την ανταμοιβή του, με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας να ανακοινώνει πως θα τον τιμήσει πριν από το φιλικό με την Σερβία.

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αγωνιζόμενος σε πολύ υψηλό επίπεδο για τοπ συλλόγους της Γηραιάς Ηπείρου (Άγιαξ, Γιουβέντους, Ίντερ, Μπαρτσελόνα, Μίλαν, Παρί, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) ωστόσο η ομάδα που αγάπησε περισσότερο από όλες τις άλλες δεν είναι άλλη από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Συνολικά μέτρησε 122 συμμετοχές από το 2001 μέχρι το 2023 με την εθνική Σουηδίας και σε αυτό το διάστημα βρήκε 62 φορές το δρόμο προς τα δίχτυα, με τον "Ίμπρα" να κρεμάει τα παπούτσια του τον Ιούνιο του 2023 και τους συμπατριώτες του να ορίζουν την ημερομηνία όπου θα τον τιμήσουν με κάθε επισημότητα.

Αυτή είναι η 8η Ιουνίου, με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας να γνωστοποιεί πως ο Ιμπραχίμοβιτς θα τιμηθεί πριν από την έναρξη της φιλικής αναμέτρησης με την Σερβία η οποία είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στην "Friends Arena".

"Ανυπομονούμε να ευχαριστήσουμε τον μεγαλύτερο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών στην Σουηδία. Θα είναι μία τιμή σε έναν παίκτη που σήμαινε πάρα πολλά για την εθνική ομάδα της χώρας αλλά και ο οποίος είχε μεγάλο θετικό αντίκτυπο για γενιές νεαρών Σουηδών αγοριών και κοριτσιών με διαφορετικό υπόβαθρο στο ποδόσφαιρο", τόνισε με δηλώσεις του γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας, Αντρέα Μόλερμπεργκ.

Σημειώνεται πως η τελευταία παρουσία του στην εθνική Σουηδίας ήταν σε αγώνα κόντρα στο Βέλγιο στις 23 Μαρτίου 2023 ενώ το τελευταίο διεθνές γκολ του νυν συμβούλου της διοίκησης της Μίλαν καταγράφηκε στις 17 Νοεμβρίου 2015 απέναντι στην Δανία.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ