ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ιμπραχίμοβιτς: "Θα πέθαινα για τον Μουρίνιο, δειλός ο Γουαρδιόλα"

Ιμπραχίμοβιτς: "Θα πέθαινα για τον Μουρίνιο, δειλός ο Γουαρδιόλα"
© ACTION IMAGES / CORDON PRESS

Την καλύτερη άποψη για τον Ζοζέ Μουρίνιο έχει ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, ο οποίος έκανε ολομέτωπη επίθεση κατά του Πεπ Γουαρδιόλα και μέσω του βιβλίου του. Διαβάστε πώς τον κέρδισε ο Πορτογάλος στην Ίντερ και γιατί αντιπαθούσε τόσο τον Ισπανό, στον οποίο επιτέθηκε φραστικά μετά το τέλος ενός παιχνιδιού.

Μέρος της αυτοβιογραφίας του Ζλαταν Ιμπραχίμοβιτς, η οποία έχει τίτλο "I am Zlatan Ibrahimovic", δημοσίευσε η "Daily Mail".

Στα αποσπάσματα που παρατίθενται ο Σουηδός επιθετικός αναφέρεται στους Ζοζέ Μουρίνιο και Πεπ Γουαρδιόλα τα αισθήματά του για τους οποίους είναι εκ δια μέτρου αντίθετα. Αρχικά για τον "Special One" αναφέρει μεταξύ άλλων:

"Ο Ζοζέ Μουρίνιο είναι ένα μεγάλο αστέρι. Ήταν ο προπονητής μου στην Ίντερ. Είναι πολύ καλός. Την πρώτη φορά που γνώρισε τη σύντροφό μου Ελένα της ψιθύρισε: Ελένα, έχεις μόνο μία αποστολή: να ταΐζεις τον Ζλάταν, να τον αφήνεις να κοιμηθεί και να τον κρατάς χαρούμενο". Έλεγε ό,τι ήθελε και τον συμπαθώ. Είναι ο αρχηγός του δικού του στρατού, αλλά ενδιαφέρεται για τον καθένα. Μου έστελνε συνέχεια μηνύματα στην Ίντερ και ρωτούσε αν είμαι καλά.

Είναι ακριβώς το αντίθετο από τον Γουαρδιόλα. Αν ο Μουρίνιο ανάβει όλα τα φώτα σε ένα δωμάτιο ο Γουαρδιόλα τραβάει και τις κουρτίνες. Υποθέτω πως ο Γουαρδιόλα προσπαθούσε να τον κοντράρει. Για τον Μουρίνιο βασικά θα μπορούσα να πεθάνω.

Ιμπραχίμοβιτς: "Θα πέθαινα για τον Μουρίνιο, δειλός ο Γουαρδιόλα"
© AFP/GETTY IMAGES

Στο Euro 2008 μου είπαν πως ο Μουρίνιο, ο νέος μου προπονητής στην Ίντερ, ήθελε να μου τηλεφωνήσει και αναρωτήθηκα αν είχε συμβεί κάτι. Ήθελε να μου πει: "Είναι πολύ ωραίο που θα συνεργαστούμε, ανυπομονώ να σε γνωρίσω". Δεν είναι φοβερό, αλλά μιλούσε ιταλικά και με εντυπωσίασε γιατί δεν είχε προπονήσει ποτέ στο παρελθόν ιταλική ομάδα. Μιλούσε καλύτερα από εμένα. Είχε μάθει τη γλώσσα μέσα σε τρεις εβδομάδες κι εγώ δεν μπορούσα να τον παρακολουθήσω. Μιλήσαμε στα αγγλικά και στη συνέχεια κατάλαβα ότι είναι ένας άνθρωπος που ενδιαφέρεται.

Μετά το παιχνίδι με την Ισπανία μου έγραψε "έπαιξες καλά" και στη συνέχεια μου έδωσε κάποιες συμβουλές. Δε μου είχε ξανασυμβεί. Μήνυμα από τον προπονητή! Έπαιζα με τη Σουηδία και δεν είχε καμία σχέση με αυτόν. Παρόλα αυτά ήθελε να εμπλακεί. Ένιωθα ότι με εκτιμά.

Καταλάβαινα ότι στέλνει μηνύματα για κάποιον λόγο. Ήθελε να είμαι αφοσιωμένος. Δουλεύει πολύ σκληρά. Ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο 24 ώρες την ημέρα, 7 μέρες την εβδομάδα. Δεν έχω γνωρίσει ποτέ μου προπονητή με τόσες γνώσεις. Έκανε τα πάντα".

Ιμπραχίμοβιτς: "Θα πέθαινα για τον Μουρίνιο, δειλός ο Γουαρδιόλα"
© AFP/GETTY IMAGES

Για τον ημιτελικό κόντρα στην Ίντερ του Μουρίνιο, όταν η Μπαρτσελόνα αποκλείστηκε, σχολίασε: "Ο Γουαρδιόλα με κοιτούσε σα να φταίω για όλα. "Αυτό ήταν, έπαιξα το τελευταίο μου χαρτί" σκέφτηκα. Μετά το παιχνίδι ένιωθα πως δεν ήμουν ευπρόσδεκτος στον σύλλογο. Ένιωθα χάλια όταν κάθισα στα αποδυτήρια και ο Γουαρδιόλα με αγριοκοιτούσε σα να ήμουν εξωγήινος"

Αμέσως μετά από εκείνο το παιχνίδι η Μπαρτσελόνα έπαιξε εκτός με τη Βιγιαρεάλ, την οποία νίκησε 4-1. Ο Ιμπραχίμοβιτς μπήκε μόνο για πέντε λεπτά, γεγονός που τον έκανε έξαλλο όπως παραδέχεται: "Πήγα στα αποδυτήρια μετά το παιχνίδι και δεν είχα προσχεδιάσει το ξέσπασμά μου. Ωστόσο, δεν ήμουν χαρούμενος και ο εχθρός μου ήταν εκεί και έξυνε το κεφάλι του. Υπήρχαν ακόμη ο Γιάγια Τουρέ, κάποιοι άλλοι κι ένα μεταλλικό κουτί, στο οποίο βάζαμε τις φανέλες. Κλότσησα το κουτί, το οποίο έφυγε στον αέρα. Ωστόσο, δεν είχα τελειώσει ακόμα.

Του φώναξα "Δεν έχεις αρχ...!" και κάποια ακόμα χειρότερα. "Είσαι ένα τίποτα μπροστά στον Μουρίνιο. Πήγαινε στον διάολο". Είχα βγει εκτός εαυτού. Περίμενες από τον Γουαρδιόλα να πει κάτι, αλλά είναι ένας δειλός. Σήκωσε το μεταλλικό κουτί και μετά έφυγε χωρίς να το αναφέρει ποτέ".

Ιμπραχίμοβιτς: "Θα πέθαινα για τον Μουρίνιο, δειλός ο Γουαρδιόλα"
© ALAN WALTER

Τέλος, για τις εμπειρίες του στην Μπαρτσελόνα είπε μεταξύ άλλων: "Όταν πήγα στην Μπαρτσελόνα μου φαινόταν σα να επιστρέφω στον Άγιαξ, ήταν σα να πηγαίνω ξανά στο σχολείο. Κανένας τους δε συμπεριφερόταν σα σούπερ σταρ και αυτό ήταν περίεργο. Μέσι, Τσάβι, Ινιέστα και οι υπόλοιποι έμοιαζαν με παιδιά που πηγαίνουν σχολείο.

Έκαναν ό,τι τους έλεγαν. Δε μου ταίριαζε αυτό. Σκέφτηκα, όμως, να απολαύσω την εμπειρία. Έτσι άρχισα να προσαρμόζομαι. Οδηγούσα το Audi του συλλόγου και πολύ σπάνια φώναζα στους συμπαίκτες μου. Βαριόμουν, δεν ήμουν πλέον ο Ζλάταν.

Στη συνέχεια ο Μέσι άρχισε να λέει διάφορα. Ο Λιονέλ Μέσι είναι απίστευτος, αλλά είπε στον Γουαρδιόλα: "Δε θέλω να παίζω πια στα δεξιά, θέλω να είμαι στο κέντρο". Εγώ ήμουν ο επιθετικός, αλλά αυτό δεν τον ένοιαζε τον Γουαρδιόλα.

Ο Γουαρδιόλα με θυσίαζε, αυτή ήταν η αλήθεια. Ένας από τους συμπαίκτες μου μού είπε: "Ζλάταν, είναι σα να έχει πάρει η Μπάρτσα μία Ferrari και να οδηγάει ένα Fiat". Ο Γουαρδιόλα με είχε μετατρέψει σε έναν απλό παίκτη. Δε μου έλεγε ούτε καλημέρα. Απέφευγε να με κοιτάξει στα μάτια. Όταν έμπαινα στο δωμάτιο εκείνος έβγαινε. Τελικά λόγω του προβλήματος με τον Γουαρδιόλα ο σύλλογος οδηγήθηκε σε μία καταστροφική συμφωνία. Ήταν τρελό. Είχα σκοράρει 22 γκολ και είχα βγάλει 15 ασίστ εκείνη τη σεζόν στην Μπαρτσελόνα. Από την πώλησή μου έχασαν το 70% της αξίας μου. Ποιανού ήταν το λάθος; Ο Γουαρδιόλα είχε προσπαθήσει να με καταστρέψει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ