LA LIGA

Η Βαγιαδολίδ σταμάτησε τη Ρεάλ!

Η Βαγιαδολίδ σταμάτησε τη Ρεάλ!
New Image

Η Βαγιαδολίδ έγινε η πρώτη ομάδα που κατάφερε να σταματήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η ομάδα του Μπερντ Σούστερ κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο με τον άερα της πρωτοπορίας στο πρωτάθλημα και της νίκης που πέτυχε μεσοβδόμαδα στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Βέρντερ Βρέμης, όμως η Βαγιαδολίδ αποδείχτηκε πολύ... σκληρό καρύδι.
Οι νεοφώτιστοι είχαν ήδη δείξει τα δόντια τους στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, νικώντας στην πρεμιέρα την Εσπανιόλ, και χάνοντας την περασμένη αγωνιστική στις καθυστερήσεις από τη Βαλένθια, με το όνομα της Ρεάλ να αποτελεί ένα έξτρα κίνητρο για τους γηπεδούχους.

Η Βαγιαδολίδ κοίταξε στα μάτια την μεγάλη αντίπαλό της, με το όνειρο της νίκης να μην είναι τόσο απατηλό καθώς προηγήθηκε στο σκορ στο 70ο λεπτό με πολύ όμορφο γκολ από τον Λόπεθ.

Ο άνθρωπος που έσωσε την παρτίδα για τους Μαδριλένους ήταν ο Χαβιέρ Σαβιόλα, ο οποίος πέρασε στο ματς στο 83ο λεπτό στη θέση του Σαλγάδο, και βρήκε δίχτυα τέσσερα λεπτά αργότερα, χαρίζοντας στη "βασίλισσα" έναν πολύτιμο πόντο, που την κράτησε μόνη στην κορυφή του πίνακα.

Στη δεύτερη θέση η Βαλένθια

Το σερί της Βαλένθια καλά κρατεί. Η ομάδα του Κίκε Φλόρες πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στην Πριμέρα Ντιβισιόν καθώς μετά τις Αλμερία και Βαγιαδολίδ, υπέταξε την Ρεάλ Μπέτις, περνώντας νικηφόρα με σκορ 2-1 από την Ανδαλουσία.

Η επιτυχία μάλιστα αυτή για τις "νυχτερίδες" αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς ότι μεσοβδόμαδα έδωσαν αγώνα για το Τσάμπιονς Λιγκ, όπου επικράτησαν με 1-0 της Σάλκε στη Γερμανία.

Το σκορ για τους φιλοξενουμενους άνοιξε στο 69ο λεπτό ο Πορτογάλος διεθνής δεξιός μπακ, Μιγκέλ (μέσα στην εβδομάδα προχώρησε στην ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι το 2012), με ένα εκπληκτικό σουτ που άφησε άγαλμα τον Ρικάρντο, με τον Χοακίν να "καθαρίζει" ουσιαστικά το ματς για την ομάδα του, κάνοντας το 0-2 επτά λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης.

Ο 26χρονος Ισπανός χαφ, ο οποίος φόρεσε για επτά χρόνια τη φανέλα της Μπέτις, δεν πανηγύρισε το γκολ κόντρα στην πρώην ομάδα του (είχε δηλώσει πριν από το ματς ότι αν σκοράρει αυτό θα είναι το πιο... λυπητερό γκολ στην καριέρα του), με τους οπαδούς των "πράσινων" της Σεβίλλης να τον αποθεώνει. Το μόνο που πέτυχε η Μπέτις ήταν το γκολ της τιμής με τον Σορμπίς στο 86ο λεπτό.

Τα υπόλοιπα ματς

Στο "Βιθέντε Καλδερόν" η Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν καταιγιστική κόντρα στην Σανταντέρ, την οποία διέλυσε με 4-0, πανηγυρίζοντας την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, μετά από μία ήττα και δύο ισοπαλίες στις τρεις πρώτες αγωνιστικές.

Οι "ροχιμπλάνκος" είχαν επιθετικό πλουραλισμό, καθώς βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα της Σανταντέρ (πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα) τέσσερις διαφορετικοί παίκτες, οι Γκαρσία, Αγκουέρο, Φορλάν και Σιμάο Σαμπρόσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σανταντέρ αγωνιζόταν από το 65ο λεπτό με 10 παίκτες λόγω κόκκινης κάρτας που αντίκρυσε ο Λόπεζ (λίγα λεπτά αφότου είχε μπει ως αλλαγή στο ματς), και από εκείνο το σημείο και έπειτα κατέρρευσαν με αποτέλεσμα να δεχτούν τρία τέρματα.

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε και η αντίπαλος του Άρη στο Κύπελλο UEFA, Σαραγόσα, η οποία επικράτησε με 2-1 της Οσασούνα στο "Ρομαρέδα".

Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε στο 18ο λεπτό ο Ματουζάλεμ, γκολ το οποίο ήταν προϊόν συνεργασίας του με τον Πάμπλο Αϊμάρ, με την ομάδα από την Παμπλόνα να "απαντά" με δυνατό σουτ έξι λεπτά αργότερα.

Το τελικό 2-1 για την ομάδα του Φερνάντες πέτυχε ο Ντιέγκο Μιλίτο, που ευστόχησε στο 70ο λεπτό από το σημείο του πέναλτι.

Στο "Μαδριγάλ", η Βιγιαρεάλ πανηγύρισε την πρώτη φετινή εντός έδρας νίκη της καθώς κατέβαλε με 2-0 την αντίσταση της νεοφώτιστης Μούρθια. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τα "κίτρινα υποβρύχια" ήταν ο πρώην άσος των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Πάρμα, Τζουζέπε Ρόσι, που σκόραρε δις στο τελευταίο δεκάλεπτο (84', 90').

Μακράν η πιο αδύναμη ομάδα του πρωταθλήματος είναι η Λεβάντε, η οποία γνώρισε εντός έδρας ήττα με 2-1 από την Αθλέτικ Μπιλμπάο και παρέμεινε κολλημένη στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα, με απολογισμό μόλις έναν πόντο σε τέσσερις αγωνιστικές.

Οι Βάσκοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 8ο λεπτό με τον Αντούριθ, ενώ η Λεβάντε έχασε μεγάλη ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια στο 68ο λεπτό, με τον Κριστιάν Ριγκανό να σημαδεύει το δοκάρι από το σημείο του πέναλτι.

Στο 73ο λεπτό, η Μπιλμπάο πήρε διαφορά δύο τερμάτων με τον Αντούριθ να σκοράρει ξανά, με τους γηπεδούχους να σημειώνουν το γκολ της τιμής και πρώτο τους στο πρωτάθλημα στο 78ο λεπτό με τον Ριγκανό.

Τέλος, χωρίς νικητή έληξαν οι αναμετρήσεις Χετάφε-Ντεπορτίβο Λα Κορούνια (0-0) και Αλμερία Μαγιόρκα (1-1).

Βαγιαδολίδ-Ρεάλ 1-1



Tα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:

Αλμερία-Μαγιόρκα 1-1 (33' Μανέ / 78' Γκουίθα)
Βιγιαρεάλ-Μούρθια 2-0 (84', 90' Ρόσι)
Λεβάντε-Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-2 (77' Ριγκανό / 8', 73' Αντουρίθ)
Σαραγόσα-Οσασούνα 2-1 (17' Ματουζάλεμ, 70' (πεν.) Μιλίτο / 24' Χουάνφραν)
Χετάφε-Λα Κορούνια 0-0

Μπέτις-Βαλένθια 1-2 (86' Σομπίς / 68' Μιγκέλ, 82' Χοακίν)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρασίνγκ Σανταντέρ 4-0 (12' Γκαρσία, 69' Αγκουέρο, 76' Φορλάν, 86' Σιμάο)
Βαγιαδολίδ-Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 (70' Λόπεθ / 87' Σαβιόλα)
















































TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ