ΕΘΝΙΚΗ ΡΩΣΙΑΣ

Η UEFA σκέφτεται να αφήσει εκτός διαγωνισμού τη Ρωσία και να κάνει απευθείας ανάθεση για το Euro 2028

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάνταρ Τσέφεριν
Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάνταρ Τσέφεριν AP PHOTO/ALESSANDRA TARANTINO, FILE

Η απόφαση της Ρωσίας να διεκδικήσει την ανάληψη είτε του Euro 2028 είτε του Euro 2032 έχει προκαλέσει την αντίδραση της UEFA, η οποία σύμφωνα με την Daily Mail εξετάζει να αναθέσει τον τελικό χωρίς διαγωνισμό, αφήνοντας εκτός τη Ρωσία.

Την έκπληξη και συνάμα την οργή στον ποδοσφαιρικό κόσμο προκάλεσε η κίνηση της Ρωσίας, η οποία εκδήλωσε την επιθυμία της να φιλοξενήσει την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου είτε το 2028 είτε το 2032.

Οι Ρώσοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν να δρουν σαν να μην έχει συμβεί τίποτα και να δηλώνουν έτοιμοι ότι θα διεκδικήσουν το τουρνουά, παρά τις κυρώσεις που η αθλητική κοινότητα τους έχει επιβάλει για τη στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία τα ξημερώματα της 24ης Φεβρουαρίου.

Δημοσίευμα της Daily Mail αναφέρει πως η προκλητική στάση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ρωσίας έχει προκαλέσει την αντίδραση της UEFA. Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία εξετάζει να αφήσει εκτός διαγωνισμού τη Ρωσία και να κάνει απευθείας ανάθεση για το Euro 2028.

Θυμίζουμε ότι πρόταση για τη διεξαγωγή του τουρνουά έχουν καταθέσει το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιρλανδία, με την τελική ανακοίνωση της UEFA για την ανάληψη της διοργάνωσης να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Απριλίου.

Επίσης, το CAS πρόσφατα δικαίωσε τις FIFA και UEFA στη διαμάχη με τη ρωσική ποδοσφαιρική ομοσπονδία για την αποβολή της εθνικής Ρωσίας και των συλλόγων της χώρας από τις διεθνείς διοργανώσεις εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΡΩΣΙΑΣ UEFA EURO ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ