EURO

Το Euro 2028 σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία, στις 7/4 η επίσημη ανακοίνωση της UEFA

Το Γουέμπλεϊ
Το Γουέμπλεϊ KIRSTY WIGGLESWORTH / AP IMAGES

Το Ηνωμένο Βασίλειο κι η Ιρλανδία κατέθεσαν το μοναδικό φάκελο υποψηφιότητας για την ανάληψη του Euro 2028 και σύντομα αναμένεται να επικυρωθεί από την UEFA η... νίκη τους στο διαγωνισμό.

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιρλανδία θα αναλάβουν τη διοργάνωση του Euro 2028, ύστερα από το πέρας της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Ο βρετανικός συνασπισμός κατέθεσε το μοναδικό φάκελο υποψηφιότητας στην αρμόδια επιτροπή της UEFA, σύμφωνα με την Telegraph, με συνέπεια να περιμένει απλά την οριστικοποίηση της ανάληψης της διοργάνωσης.

Αγγλία, Ουαλία, Σκωτία, Βόρεια Ιρλανδία και Ιρλανδία είχαν αρχικό στόχο να διεκδικήσουν την ανάληψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2030, όμως λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού που θα είχαν, αφοσιώθηκαν στο Euro 2028.

Η επιλογή αυτή οδήγησε σε άλλες χώρες που ενδιαφέρθηκαν για το ευρωπαϊκό τουρνουά να κάνουν πίσω, όπως η Τουρκία. Η Ρωσία επίσης ενδιαφέρθηκε αλλά οι εξωαθλητικές εξελίξεις θα καταδίκαζαν κάθε απόπειρα κι έτσι η βρετανική υποψηφιότητα έμεινε μόνη στο τραπέζι.

Η διοργάνωση του 2028 αναμένεται να είναι η πρώτη με 32 ομάδες, ωστόσο δεν θα μπορούν να λάβουν μέρος όλες οι διοργανώτριες χώρες. Βάσει κανονισμού, μόνο δύο θα επιτραπεί και προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό το πώς θα μοιραστούν αυτά τα "εισιτήρια".

Η τελική ανακοίνωση της UEFA για την ανάληψη της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Απριλίου.

TAGS EURO ΑΓΓΛΙΑ ΣΚΩΤΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ UEFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ