ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Η συνήθεια που έγινε λατρεία...

Η συνήθεια που έγινε λατρεία...
πανιωνιος

Το SPORT 24 προχωρά σε διαπιστώσεις και συμπεράσματα μετά την νέα νίκη του Πανιωνίου αυτήν την φορά στην Κέρκυρα

Το διπλό στην Κέρκυρα είναι το τελευταίο πράγμα, για το οποίο χαίρονται στην Νέα Σμύρνη. Άλλωστε η ομάδα δεν έπαιξε και τόσο καλά και όπως τόνισε και ο ίδιος ο προπονητής των "κυανέρυθρων", Έβαλντ Λίνεν "το αποτέλεσμα ήταν σχετικά τυχερό".

Η ομάδα λοιπόν, μετά από 8 αγώνες έφτασε τους 9 βαθμούς, ξέφυγε από την ζώνη του υποβιβασμού και πλέον βρίσκεται στην 11η θέση στην οποία και συγκατοικεί με τον Άρη. Αν και ο απολογισμός των πεπραγμένων, ως τώρα έχει γίνει πολλές φορές από αυτήν εδώ την ιστοσελίδα, μια ακόμα δεν θα ενοχλήσει κανέναν (ελπίζουμε).

Οι θερινές μετεγγραφές

Νόμος: Ποτέ και σε καμία ομάδα, δεν έχει επιτευχθεί να "πιάσουν" όλες οι μετεγγραφές του καλοκαιριού. Με αυτήν την προϋπόθεση λοιπόν, η καλοκαιρινή περίοδος είναι πέρα για πέρα, πετυχημένη. Έχουμε και λέμε... Πλετς, Ενσαλίβα, Μπερτέ, Αραβίδης. "Γέρος ο πρώτος, "παλτό" ο άλλος, δύστροπος ο τρίτος, από τα δεύτερα του Ακράτητου ο τελευταίος". Αυτά ακούγονταν λίγο πριν αρχίσει το πρωτάθλημα, όχι μόνο από το φίλαθλο κοινό της Ελλάδος, αλλά και ακόμα από κάποιους καχύποπτους "κυανέρυθρους" οπαδούς.

Η πραγματικότητα, κάθετα αντίθετη. Ο Πλετς εξελίσσεται σε έναν πρώτης τάξης, προπονητή εντός γηπέδου και αρχηγό της ομάδας, ο Ενσαλίβα μετά την επιστροφή του Μπερτέ έχει πάψει να "χαραμίζεται" στο κέντρο της άμυνας και έχει γίνει ένα αμυντικό χαφ μεγάλης κλάσης. Άλλωστε από ότι λένε καλά πληροφορημένες πηγές στην Νέα Σμύρνη δεν είναι μακρινή η ώρα που ομάδα του τέως ΠΟΚ θα τους χτυπήσει την πόρτα για τον μέσο από το Μαλάουϊ. Όσο για τον Μπερτέ;

Αν και η μετεγγραφή του πέρασε από 40 κύματα για να ολοκληρωθεί, έφτασε στην Νέα Σμύρνη και έχει πάρει την φανέλα του βασικού στο... "σπίτι" του. Έχει στο ενεργητικό του μονάχα 1 σοβαρό λάθος σε 5 αγώνες και μαζί με τον Μαρσέλο Πλετς, συνθέτουν ένα από τα πιό συμπαγή αμυντικά δίδυμα στην Ελλάδα. Η αποδοσή του δεν έχει σκαμπανεβάσματα και αν κάποιος έπρεπε να τον βαθμολογήσει για την μέχρι τώρα παρουσία του με άριστα το 10 θα έπαιρνε 9,5.

Μπορεί να φτάσει παραπάνω;

Γιατί να μην μπορεί; Κατ' αρχήν ως ο σύλλογος ο Πανιώνιος με το πέρασμα της ομάδας στα χέρια του Κωνσταντίνου Τσακίρη μπήκε σε μια λογική "να αξιοποιήσουμε τα εγχώρια ταλέντα". Σε αυτήν την κατεύθυνση ο Έβαλντ Λίνεν έχει κάνει πολύ μεγάλα βήματα, δίνοντας σε νεαρούς παίκτες ( Κόντι, Γουσούλης, Αραβίδης) χρόνο συμμετοχής σε δυνατούς μάλιστα αγώνες.

Ο Γεωργιανός μέσος, Λεβάν Τσκιτισβίλι που αποκτήθηκε το καλοκαίρι ως το μεγάλο όνομα, δεν έχει ακόμα καταφέρει να φτάσει σε επίπεδο ετοιμότητας τους υπόλοιπους με αποτέλεσμα, να μην χρησιμοποιείται ως βασικός από τον Έβαλντ Λίνεν και να μην έχει δείξει τι μπορεί να προσφέρει. Κάτι τέτοιο βέβαια, αναμένεται να συμβεί και θα έχει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε και αυτόν να φορμαρίζεται και να αρχίζει να παίρνει όλο και περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Η υπόθεση Μαγκντί

Ας δούμε όμως και μια δυσάρεστη πτυχή του φετινού Πανιωνίου. Ενώ λοιπόν, η ομάδα έχει μέχρι σήμερα δείξει ότι είναι πολύ δεμένη και όλοι έχουν βάλει το "εγώ" τους κάτω από την ομάδα, ένα από τα μεγάλα ταλέντα αυτής της ομάδας, πρέπει να θεωρείται εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, παρελθόν.

Συγκεκριμένα, ο Αιγύπτιος Αχμέντ Μαγκντί, δεν δέχτηκε να μπει καν σε συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του και ο Έβαλντ Λίνεν, δήλωσε πως δεν τον υπολογίζει πλέον.

Σωστό ή λάθος; Σύμφωνα με την λογική του Λίνεν. Απόλυτα σωστό. Η φετινή ομάδα του Πανιωνίου, στηρίζεται πρώτα και κύρια στο δέσιμο που έχουν πλέον παίκτες, προπονητής, διοίκηση και οπαδοί. Όταν λοιπόν, ένα μέλος αυτής της ομάδας δεν δέχεται ούτε καν να μπει σε διαπραγματεύσεις για την επέκταση του συμβολαίου του, είναι λογικό να μην έχει και τόση διάθεση να βοηθήσει και μέσα στο παιχνίδι την ομάδα του. ΄

Γενικά συμπεράσματα

Από την αρχή της χρονιάς, όλα ήταν ανοιχτά στο στρατόπεδο των Νεοσμυρνιωτών, στόχοι μπορεί να είχαν μπει, όμως τίποτα δεν ήταν ξεκάθαρο. Με το πέρας των αγωνιστικών όμως, οι φιλοδοξίες και οι επιδιώξεις αυτής της ομάδας γίνονται ολοένα και πιο ξεκάθαρες. Τα δύσκολα πέρασαν μετά τις πρώτες αγωνιστικές με το "μαρτυρικό" πρόγραμμα και ο Πανιώνιος έχει 9 βαθμούς αν και θα μπορούσε να έχει τουλάχιστον 4 παραπάνω.

Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν. Τώρα αυτό που προέχει είναι, η ομάδα να συνεχίσει να παίρνει καλά αποτελέσματα, οι νέοι παίκτες να συνεχίσουν να αποτελούν μέρος της ενδεκάδας που κάθε φορά διαλέγει ο Έβαλντ Λίνεν και οι οπαδοί της ομάδας να έχουν την σταθερή παρουσία που είχαν από την αρχή της χρονιάς.





























TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ