ΙΤΑΛΙΑ

Η σατανική σύμπτωση που συνδέει την Κρεμονέζε με την Νάπολι και την εθνική Αργεντινής

Η σατανική σύμπτωση που συνδέει την Κρεμονέζε με την Νάπολι και την εθνική Αργεντινής
PRINT SCREEN

Η Κρεμονέζε όχι μόνο έγραψε ιστορία με την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Coppa Italia εις βάρος της Ρόμα αλλά συνέδεσε το όνομά της με ένα απίστευτο στατιστικό, που εμπλέκει επίσης την Νάπολι και την... εθνική Αργεντινής.

Στη φετινή Serie A η Κρεμονέζε είναι στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και θα χρειαστεί να κάνει ένα μίνι θαύμα για να αποφύγει τον υποβιβασμό ωστόσο στο Coppa Italia μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως η ομάδα των... θαυμάτων.

Και αυτό γιατί στη φάση των "16" ξεπέρασε το εμπόδιο της Νάπολι αποκλείοντάς την στα πέναλτι στο "Ντιέγκο Μαραντόνα" ενώ στα προημιτελικά πέταξε εκτός συνέχειας την Ρόμα, επικρατώντας 2-1 της ομάδας του Ζοζέ Μουρίνιο στο "Ολίμπικο" της Ρώμης.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη φορά στην ιστορία της που η Κρεμονέζε έφτασε στους "4" του Κυπέλλου Ιταλίας, με την πρώτη φορά να είναι το 1986-87 όταν οι γριτζορόσι είχαν φτάσει μία ανάσα από τον μεγάλο τελικό αλλά αποκλείστηκαν από την Αταλάντα.

Το γεγονός πάντως που "τρέλανε" τους λάτρεις της στατιστικής είναι πως στις δύο καλύτερες πορείες στην ιστορία της στο θεσμό, η Κρεμονέζε έχει συνδέσει το όνομά της με άλλες δύο ομάδες: την Νάπολι και την εθνική Αργεντινής.

Τη σεζόν 1986-87 που η Κρεμονέζε πήγε στους "4" του Κυπέλλου, η αλμπιστελέστε ήταν ήδη πρωταθήτρια κόσμου χάρη στις μαγικές εμφανίσεις του Ντιέγκο Μαραντόνα στα γήπεδα του Μεξικού το 16 ενώ εκείνη τη σεζόν οι παρτενοπέι πήραν το πρώτο τους σκουντέτο, καθοδηγούμενοι μάλιστα από τον "Πίμπε Ντ"Όρο".

Τώρα, 36 χρόνια μετά, η Κρεμονέζε είναι ξανά στην τετράδα, με την εθνική Αργεντινής να έχει πάρει τη σκυτάλη από το... 1986, κατακτώντας το Μουντιάλ του 2022, και την Νάπολι να είναι έτοιμη να πανηγυρίσει το τρίτο της πρωτάθλημα, με τη διαφορά της από την 2η Ίντερ να είναι ήδη στους 13 βαθμούς και να έχει αυξητικές τάσεις βάσει της εικόνας των δύο ομάδων.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ SERIE A ΝΑΠΟΛΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ