ΙΤΑΛΙΑ

Ρόμα - Κρεμονέζε 1-2: Σόκαρε την ομάδα του Μουρίνιο και πήρε τεράστια πρόκριση στους "4" του Κυπέλλου

Ρόμα - Κρεμονέζε 1-2: Σόκαρε την ομάδα του Μουρίνιο και πήρε τεράστια πρόκριση στους "4" του Κυπέλλου
NOVA

Η Κρεμονέζε έχει μετατραπεί σε φονέα των γιγάντων στο Κύπελλο Ιταλίας τη φετινή σεζόν αφού μετά από την Νάπολι πέταξε εκτός συνέχειας και την Ρόμα, νικώντας την με 2-1 στο "Ολίμπικο" και παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Η Κρεμονέζε είναι ουραγός στην Serie A και έχει λίγες πιθανότητες να σώσει την παρτίδα και να μείνει στην κορυφαία κατηγορία (είναι στο -10 από την 17η θέση) όμως ταυτόχρονα ζει ένα τρελό όνειρο στο Coppa Italia και δεν λέει να ξυπνήσει.

Τουναντίον, μοιράζει εφιάλτες στους αντιπάλους της, αφού μετά από την πρόκρισή της στα προημιτελικά όπου υπέταξε εκτός έδρας την Νάπολι μέσα από τη διαδικασία των πέναλτι, το βράδυ της Τετάρτης (1/2) έκανε νέα μεγάλη έκπληξη.

Αυτή τη φορά θύμα της έπεσε η Ρόμα, με την Κρεμονέζε να επικρατεί με 2-1 της ομάδας του Ζοζέ Μουρίνιο στην Ρώμη και να παίρνει εκείνο το εισιτήριο για τα ημιτελικά του θεσμού, όπου τον ερχόμενο Απρίλιο θα διεκδικήσει μία θέση στον μεγάλο τελικό μέσα από δύο αγώνες απέναντι στην Φιορεντίνα.

Όσον αφορά στο ματς, ο Μουρίνιο θέλησε να φρεσκάρει την 11άδα του βάζοντας μέσα σε αυτήν παίκτες που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής μέσα στη σεζόν (Ταχίροβιτς, Ελ Σααραουί, Βολπάτο, Μπελότι), όμως δεν δικαιώθηκε για την επιλογή του, με τους φιλοξενούμενους να εκμεταλλεύονται λάθος του Κουμπούλα και να κερδίζουν πέναλτι σε αντικανονικο μαρκάρισμα του Πατρίσιο, που βρήκε τον "παθόντα" Ντέσερς να κάνει το 0-1 από την άσπρη βούλα στο 28'.

Η έναρξη του δευτέρου μέρους βρήκε τους τζαλορόσι με τέσσερα νέα πρόσωπα όμως πριν προλάβουν να... ζεσταθούν ήρθε το 0-2 από εντυπωσιακό αυτογκόλ του Τσελίκ στο 49', που είχε ως αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να τρέχουν και να μη φτάνουν.

Ούτε ο Ντιμπάλα ούτε ο Έιμπραχαμ που πέρασαν αλλαγή στο δεύτερο μέρος βρήκαν δίχτυα (είχε πλασέ στο δοκάρι ο Άγγλος), με τον βασικό Μπελότι να μειώνει σε 1-2 στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων αλλά αυτό να μην φτάνει για τους λύκους, με την Κρεμονέζε να κρατάει το χρυσό 2-1 μέχρι το φινάλε και να πανηγυρίζει μία απίστευτη πρόκριση, καταδικάζοντας παράλληλα την Ρόμα σε ένα ιστορικό κάζο.

ΡΟΜΑ: Πατρίσιο, Ιμπάνιεζ, Κουμπούλα (46' Μάτιτς), Μαντσίνι (46' Σμόλινγκ), Τσελίκ, Ταχίροβιτς (57' Έιμπραχαμ), Κριστάντε (46' Ζαλέφσκι), Πελεγκρίνι, Ελ Σααραουί, Βολπάτο (46' Ντιμπάλα), Μπελότι

ΚΡΕΜΟΝΕΖΕ: Σαρ, Αϊβού, Φεράρι, Μπιανκέτι, Γκιλιόνε, Πίκελ (64' Μπενάσι), Καστανιέτι (83' Γκαλντάμες), Μεϊτέ, Αφένα-Τζαν (46' Βαλέρι), Τσάτζουτ (67' Τσοφάνι), Ντέσερς (46' Οκερέκε)

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών

  • Ίντερ - Αταλάντα 1-0 (57' Νταρμιάν)
  • Φιορεντίνα - Τορίνο 2-1 (65' Γιόβιτς, 90' Ικόνε / 90+3' Καραμό)
  • Ρόμα - Κρεμονέζε 1-2 (90+4' Μπελότι / 27' πεν. Ντέσερς, 49' αυτ. Τσελίκ)
  • 02/02 22:00 Γιουβέντους - Λάτσιο

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

  • Ίντερ - Γιουβέντους ή Λάτσιο
  • Κρεμονέζε - Φιορεντίνα

* Οι αγώνες είναι διπλοί και θα διεξαχθούν 4-5 και 25-26 Απριλίου.

** Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 24 Μαΐου στο "Ολίμπικο" της Ρώμης.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΟΜΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ