PREMIER LEAGUE

Η Ρεμπέκα Γουέλτς γράφει ιστορία στο Φούλαμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η Ρεμπέκα Γουέλτς σε ματς του Euro Γυναικών 2022
Η Ρεμπέκα Γουέλτς σε ματς του Euro Γυναικών 2022 @2022 ALESSANDRA TARANTINO/AP IMAGES

Η Ρεμπέκα Γουέλτς είναι έτοιμη να γράψει ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στο βιβλίο του αγγλικού ποδοσφαίρου, καθώς θα γίνει η πρώτη διαιτήτρια που θα πάρει μέρος σε αγώνα της Premier League.

Η Ρεμπέκα Γουέλτς άρχισε να σφυρίζει αγώνες το 2010 και εννέα χρόνια αργότερα πάτησε μία σημαντική κορυφή, αφού έγινε η πρώτη γυναίκα που σφύριξε ματς επαγγελματικής κατηγορίας στην Αγγλία, διευθύνοντας την αναμέτρηση της League 2 μεταξύ της Χάρογκεϊτ Τάουν και της Πορτ Βέιλ.

Η συνέχεια ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακή φού το 2020 σφύριξε τρία ματς για το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών ενώ τη φετινή σεζόν έχει προλάβει ήδη να διευθύνει επτά αγώνες επαγγελματικών πρωταθλημάτων της Αγγλίας.

Ωστόσο, τα καλύτερα για εκείνη δεν έχουν έρθει ακόμη αλλά αναμένεται να... έρθουν σε μερικά 24ωρα, με την αγγλική FA να κάνει γνωστό πως η 39χρονη θα είναι η τέταρτη διαιτητής στην αναμέτρηση της Φούλαμ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το ερχόμενο Σάββατο για την 11η αγωνιστική της Premier League.

Αυτό σημαίνει πως θα είναι η πρώτη διαιτήτρια που θα λάβει μέρος σε αγώνα για την κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας, δείχνοντας το δρόμο σε άλλες συναδέλφισσές της ότι μπορούν να ανταποκριθούν σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο.

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ