GREXIT

Η προειδοποίηση του Ινφαντίνο στην Ελλάδα

Η προειδοποίηση του Ινφαντίνο στην Ελλάδα
Ινφαντίνο Κοντονής

Ο γενικός γραμματέας της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, βρέθηκε στο Μπαχρέιν για συνέδριο της ασιατικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου και αναφέρθηκε στο ελληνικό ζήτημα, στέλνοντας τις προειδοποιήσεις του.

Την Πρωτομαγιά, ο γενικός γραμματέας της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, βρέθηκε στο Μπαχρέιν και συμμετείχε σε συνέδριο της ασιατικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου και στο περιθώριό του αναφέρθηκε και στο ελληνικό ζήτημα, αφού το ποδοσφαιρικό Grexit δεν έχει αποφευχθεί ολοκληρωτικά, ειδικά αν δεν γίνουν οι αλλαγές που ζητούν οι διεθνείς συνομοσπονδίες από την Πολιτεία.

Το νομοσχέδιο έχει πάει μεταφρασμένο από το βράδυ της Πέμπτης, επεξεργάζεται από τους ανθρώπους της UEFA και η Κυβέρνηση περιμένει τις απαντήσεις της, προκειμένου να γίνουν μετά οι όποιες συζητήσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές, προτού πάει το διήμερο 6-7 Μαΐου στη Βουλή προς ψήφιση.

Ο Ιταλοελβετός παράγοντας, έστειλε τις προειδοποιήσεις του προς την ελληνική πλευρά, ώστε το νομοσχέδιο να κινείται προς την κατεύθυνση της διατήρησης του αυτοδιοίκητου της ΕΠΟ και να μην το επηρεάζουν τα όποια άρθρα περιλαμβάνονται. Αν δεν υπάρξει σύγκλιση απόψεων, πάμε σε αποβολή από τις διεθνείς διοργανώσεις, αυτό είναι ξεκάθαρο.

"Υπάρχουν κάποια σοβαρά ζητήματα σχετικά με τη βία και τα στημένα ματς, τα οποία πρέπει να διευθετηθούν. Είμαι όμως αισιόδοξος ότι μπορούμε να φτάσουμε σε συμφωνία", είπε αρχικά ο Ινφαντίνο και συνέχισε:

"Από την συζήτηση που είχαμε, είμαστε αισιόδοξοι για τις αλλαγές που θα γίνουν. Αν όμως δεν γίνουν, δεν έχουμε άλλη επιλογή από την αποβολή της Ελλάδας. Δεν θα έχουμε άλλη εναλλακτική, αν δεν υπάρξει συμφωνία στο deadline που υπάρχει".

Καταλήγοντας, ανέφερε: "Όταν βλέπεις κάποια άρθρα που δίνουν την δυνατότητα στην Κυβέρνηση να κάνει συγκεκριμένα πράγματα που ξεκάθαρα βρίσκονται στην δικαιοδοσία της Ομοσπονδίας, αν υπάρχει ένας νόμος που δίνει δύναμη στους κυβερνώντες να ενεργήσουν με τρόπο που δεν επιτρέπει στην Ομοσπονδία να δράσει ανεξάρτητα, τότε δεν υπάρχει άλλη επιλογή".

TAGS GREXIT
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ