ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Η Παλμέιρας έπεσε θύμα της κατάρας των ομάδων με τα πράσινα, όπως και ο Παναθηναϊκός

Απογοητευμένοι οι παίκτες της Παλμέιρας μετά την απώλεια του τροπαίου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων απέναντι στην Τσέλσι | 12 Φεβρουαρίου 2022
Απογοητευμένοι οι παίκτες της Παλμέιρας μετά την απώλεια του τροπαίου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων απέναντι στην Τσέλσι | 12 Φεβρουαρίου 2022 @2022 HASSAN AMMAR/AP IMAGES

Η Παλμέιρας ηττήθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων από την Τσέλσι και δεν μπόρεσε να σπάσει μία άτυπη κατάρα, που θέλει τις ομάδες με πράσινα που παίζουν στον τελικό αυτής της διοργάνωσης να μην κατακτούν ποτέ το τρόπαιο.

Η Τσέλσι είχε πληγωθεί το 2012 από την Κορίνθιανς, χάνοντας με 1-0 στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, όμως δέκα χρόνια μετά ήταν αποφασισμένη να πάρει το αίμα της πίσω.

Το έκανε απέναντι σε μία άλλη ποδοσφαιρική εκπρόσωπο της χώρας της σάμπα, την Παλμέιρας, με την ομάδα του Τόμας Τούχελ να επικρατεί διά πυρός και σιδήρου, 2-1 στην παράταση, στον τελικό που έλαβε χώρα στο Άμπου Ντάμπι, και να κατακτά για πρώτη φορά στην ιστορία της το συγκεκριμένο τρόπαιο.

Για τους λάτρεις της στατιστικής αλλά και τους... προληπτικούς, το αποτέλεσμα αυτό συνδέεται άμεσα με μία άτυπη κατάρα που συνοδεύει ομάδες με πράσινες εμφανίσεις, αφού μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ομάδα με πράσινα που να έχει κατακτήσει την κορυφή του κόσμου, αγωνιζόμενη είτε σε τελικό Διηπειρωτικού Κυπέλλου είτε Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων.

Συνολικά, οι ομάδες με τα πράσινα μετρούν έξι αποτυχημένες απόπειρες, με την Παλμέιρας να γίνεται μάλιστα η πρώτη με δύο αποτυχίες σε τελικό, έχοντας χάσει και σε τελικό το 1999.

Όσον αφορά στις άλλες ομάδες που έχουν βάλει και αυτές το λιθαράκι τους στο χτίσιμο αυτής της απίστευτής παράδοσης, θα βρούμε μέσα σε αυτές και τον Παναθηναϊκό, με τους πράσινους να έχουν εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου το 1971 (πήραν εκείνοι μέρος ως φιναλίστ του τελικού του Πρωταθλητριών και όχι ο κάτοχος Άγιαξ) αλλά να χάνουν σε διπλό τελικό από την Νασιονάλ (1-1 στην Ελλάδα, ήττα με 2-1 στην Ουρουγουάη).

Αναλυτικά οι πράσινες ομάδες που έχασαν στον τελικό:

  • 1967: Σέλτικ (κόντρα στην Ράσινγκ Κλουμπ)
  • 1971: Παναθηναϊκός (κόντρα στην Νασιονάλ)
  • 1989: Ατλέτικο Νασιονάλ (κόντρα στην Μίλαν)
  • 1999: Παλμέιρας (κόντρα στην Μάντστεστερ Γιουνάιτεντ)
  • 2013: Ράγια Καζαμπλάνκα (κόντρα στην Μπάγερν)
  • 2021: Παλμέιρας (κόντρα στην Τσέλσι)
TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ