ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η νίκη επί του ΠΑΟΚ θα μετρήσει διπλά για τον Ολυμπιακό

Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στον ΠΑΟΚ
Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στον ΠΑΟΚ EUROKINISSI

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για την αξία που θα έχει η νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στον ΠΑΟΚ στη ρεβάνς Κυπέλλου, η οποία θα μετρήσει διπλά για τους ερυθρολεύκους.

Μοιάζει κλισέ, αλλά είναι η πραγματικότητα. Ο αγώνας ρεβάνς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο την Τετάρτη (27/4, 20:00, COSMOTE SPORT 2, LIVE SPORT24) στο Γεώργιος Καραϊσκάκης είναι πολύ περισσότερα από ένα παιχνίδι για τους ερυθρόλευκους.

Η νίκη της πειραϊκής ομάδας εις βάρος του Δικεφάλου του Βορρά θα μετρήσει διπλά. Πρώτον, ο Ολυμπιακός με νίκη θα πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης στο τελικό του Κυπέλλου. Δεύτερον, οι ερυθρόλευκοι με τη νίκη-πρόκριση θα πάρουν μία άτυπη ρεβάνς για την ήττα στον περυσινό τελικό του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ.

Το "κυνήγι" του νταμπλ

Βέβαια, ενδεχόμενη επικράτηση του Ολυμπιακού εναντίον του ΠΑΟΚ θα έχει και άλλες παραμέτρους. Η πειραϊκή ομάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται αγκαλιά με τον τίτλο του πρωταθλητή και παράλληλα, θα είναι στον τελικό του Κυπέλλου διεκδικώντας την κατάκτηση του νταμπλ.

Είτε πάρει το νταμπλ, είτε μόνο το πρωτάθλημα θα είναι μία επιτυχημένη σεζόν για τους ερυθρόλευκους. Την ίδια στιγμή, θα έχει αφήσει τον Δικέφαλο χωρίς την κατάκτηση τίτλου μέσα στην περίοδο στις εγχώριες διοργανώσεις.

Από την άλλη, αν ο Ολυμπιακός δεν καταφέρει να προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου, τότε δεν θα τα έχει καταφέρει δύο διαδοχικές φορές στο θεσμό μέσα σε έντεκα μήνες με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ και αυτό θα μετρήσει στις τελικές αποφάσεις που θα ληφθούν από τη διοίκηση στο τέλος της περιόδου για τη δημιουργίας της ομάδας της επόμενης σεζόν.

Η νίκη-πρόκριση, λοιπόν, επί της ομάδας της Θεσσαλονίκης είναι μισό Κύπελλο για τους Πειραιώτες (το άλλο μισό, βέβαια, θα κριθεί στον τελικό, πιθανότατα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό) και είναι στο χέρι του Μαρτίνς και στα πόδια των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού να κλείσουν τη σεζόν όπως επιθυμούν. Διαφορετικά, ενδεχομένως να υπάρξουν τριγμοί και αποφάσεις που δεν θα αρέσουν σε κάποιους στον Ρέντη.

Κατά συνέπεια, αντιλαμβάνεται κανείς την κρισιμότητα του αγώνα ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ και τι διακυβεύεται από το αποτέλεσμά του. Μετά το 0-0 στην Τούμπα, η πειραϊκή ομάδα έχει τη δυνατότητα στο γεμάτο από ερυθρόλευκους οπαδούς Γεώργιος Καραϊσκάκης να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της και να κερδίσει το εισιτήριο της πρόκρισης στο τελικό του Κυπέλλου.

Για το "deja vu" των ματς στο Νέο Φάληρο

Στον Ολυμπιακό αρκεί να πετύχει ότι και στο ματς πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ στο Νέο Φάληρο μέσα στη σεζόν, όταν επικράτησε 2-1 με τέρματα των Αγκιμπού Καμαρά και Μασούρα, ενώ είχε και δύο δοκάρια με τον Αγκιμπού και τον Ελ Αραμπί.

Επίσης, την περασμένη περίοδο για τα play-offs του πρωταθλήματος, οι ερυθρόλευκοι είχαν κερδίσει 1-0 τον Δικέφαλο στο Καραϊσκάκης με το τέρμα του Μασούρα, σε ένα ματς που είχαν πάλι δοκάρι με τον Ανδρούτσο.

Όσο για το παιχνίδι της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της προηγούμενης σεζόν στο Νέο Φάληρο; Ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει 3-0 του ΠΑΟΚ με τα γκολ των Ελ Αραμπί, Μαντί Καμαρά, Βρουσάι και είχε τρία δοκάρια με τους Μπρούμα, Μαντί Καμαρά και Βρουσάι.

Επιπλέον, οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί μόλις πρόπερσι πάλι στον ημιτελικό του Κυπέλλου (2019-2020) και μετά την ήττα στην Τούμπα (2-3), ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 στον αγώνα ρεβάνς στο Καραϊσκάκης με τα γκολ του Μασούρα και του Μαντί Καμαρά.

Τα παραπάνω δείχνουν τον δρόμο στον Μαρτίνς και στους ποδοσφαιριστές της πειραϊκής ομάδας για την επικράτηση ενόψει της αναμέτρησης με τον Δικέφαλο την Τετάρτη (27/4).

Οι ερυθρόλευκοι διαθέτουν και την ποιότητα και την εμπειρία από τέτοιου είδους αγώνες που έχουν τον χαρακτήρα "τελικού" και ειδικά στην έδρα τους παρουσιάζονται πιο δυνατοί, αποφασιστικοί και αποτελεσματικοί.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ