CONFERENCE LEAGUE

Η Μπόντο Γκλιμτ κατήγγειλε επίθεση στον προπονητή της από ανθρώπους τη Ρόμα

Οι παίκτες της Μπόντο Γκλιμτ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν
Οι παίκτες της Μπόντο Γκλιμτ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν © 2021 MINDAUGAS KULBIS / AP IMAGES

Με επίσημη ανακοίνωση της η Μπόντο Γκλιμτ κατήγγειλε επίθεση στον προπονητής της, Κετίλ Κνούτσεν από ανθρώπους της Ρόμα και συγκεκριμένα τον προπονητή τερματοφυλάκων των Ιταλών

Η αναμέτρηση Μπόντο Γκλιμτ - Ρόμα με τους Νορβηγούς να κερδίζουν 2-1 είχε και τρίτο ημίχρονο. Οι Νορβηγοί την Παρασκευή (8/4) το πρωί προχώρησαν με ανακοίνωση τους σε καταγγελία εις βάρος των Ιταλών και κάνουν λόγο ακόμα και για σωματική επίθεση στον τεχνικό του συλλόγου Κετίλ Κνούτσεν.

Στην ανακοίνωση της η Γκλιμτ τονίζει πως υπάρχει και βίντεο μέσα από τη φυσούνα το οποίο έχει στη διάθεση της η UEFA και ζητάει να βγει στη δημοσιότητα. Επίσης οι Νορβηγοί προχώρησαν σε αναφορά του προπονητή τερματοφυλάκων της Ρόμα, Νούνο Σάντος, στην αστυνομία για την επίθεση στον 53χρονο προπονητή.

Θα πρέπει να σημειώσουμε βέβαια πως οι Ιταλοί μέσω του αρχηγού τους Λορέντζο Πελεγκρίνι είχαν σημειώσει πως πρώτος ο τεχνικός της Μπόντο Γκλιμτ είχε επιτεθεί στον προπονητή τερματοφυλάκων της Ρόμα.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

"Επίθεση στις αξίες του κλαμπ. Η συμπεριφορά της Ρόμα δεν είναι απλώς μια σωματική επίθεση στον Κετίλ Κνούτσεν, είναι μια συστηματική επίθεση στις αξίες της Γκλιμτ. Εμείς ως μικρό κλαμπ δεν μπορούμε να σταθούμε με ένα καπέλο στο χέρι και να το δεχθούμε.

Παίζω ποδόσφαιρο καθώς είναι κάτι με το οποίο παθιάζομαι και δίνει χαρά στον εαυτό μου. Το να βιώνω αντιαθλητική χειραγώγηση από κοντά με στεναχωρεί, είπε ο Κετίλ Κνούτσεν.

Βίντεο αποδεικνύει την επίθεση στον Κνούτσεν

Η Ρόμα βομβαρδίζει τα μέσα ενημέρωσης με αναλήθειες, σε μια προσπάθεια να κρύψει την αντιαθλητική συμπεριφορά της. Η Γκλιμτ γνωρίζει ότι υπάρχει ένα βίντεο του περιστατικού, το οποίο δείχνει την επίθεση στον Κνούτσεν από εκπροσώπους της Ρόμα. Ο σύλλογος έχει δει αυτό το βίντεο. Απαιτούμε το κοινό να έχει πρόσβαση σε αυτό το βίντεο που ανήκει στην UEFA.

Ο Κνούτσεν λέει επίσης ότι σοκαρισμένος από την κατακριτέα συμπεριφορά που έφερε η Ρόμα στην αναμέτρηση.

Μια ξεκάθαρη παράβαση των κανονισμών του αγώνα είναι πως ο προπονητής τερματοφυλάκων της Ρόμα τοποθετήθηκε παράνομα εκτός προπονητικού επιτελείου όπου παρενοχλούσε συνεχώς λεκτικά και με χειρονομίες τον Κνούτσεν. Η Γκλιμτ ενημέρωσε τον τέταρτο διαιτητή και τον εκπρόσωπο της UEFA σε αρκετές περιπτώσεις. Τα παράπονα μας δεν εισακούστηκαν και ο προπονητής τερματοφυλάκων της Ρόμα συνέχισε ανεμπόδιστα την ενοχλητική συμπεριφορά του.

"Όλα κορυφώθηκαν σε μια σωματική επίθεση εναντίον μου στη φυσούνα. Συνήθως είμαι τόσο ήρεμος από τη φύση μου που θα έκανα πίσω. Σε αυτή την περίπτωση, δέχτηκα σωματική επίθεση. Με έπιασε από το λαιμό και με έσπρωξε στον τοίχο. Είναι φυσικό μετά να έπρεπε να υπερασπιστώ τον εαυτό μου", λέει ο Κνούτσεν.

Ο Κνούτσεν λέει πως έχει μηδενική ανοχή στην ανδρεναλίνη και τη δέσμευση στο προπονητικό επιτελείο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Λέει πως αυτό είναι ένα φυσικό μέρος του ποδόσφαιρου.

"Η ενοχλητική συμπερίφορα που βιώσαμε κατά τη διάρκεια του χθεσινού αηώνα, από την άλλη, δεν έχει καμία σχέση σε ένα γήπεδο ποδοσφαίου", λέει ο Κνούτσεν.

Η Γκλιμτ δεν βλέπει άλλη επιλογή από το να αναφέρει τον Νούνο Σάντος στην αστυνομία για τη σωματική επίθεση στον Κετίλ Κνούτσεν. Είναι εντελώς αναπόδεκτη αυτή η συμπεριφορά. Πρόκειται για συστηματική πρόκληση, χειραγώγηση και τέλος άσκηση σωματικής βίας κατά του Κετίλ Κνούτσεν.

Εϊμαστε βέβαια πως ένα αντικειμενικό δικαστήριο θα αγνοήσει λανθασμένους ισχυρισμούς από το τεχνικό επιτελείο της Ρόμα λέει ο γενικός διευθυντής της Γκλιμτ, Φρόντε Τόμασεν.

Ο Τόμασεν αναμένει η UEFA να αντιδράσει και να διασφαλίσει τις παγκόσμιες αξίες του ποδισφαίρου περί μη βίας και ευ αγωνίζεσθαι.

Πλέον η προσοχή μας είναι στα ματς που ακολουθούν τις επόμενες μέρες. Εμείς στο Γκλιμτ θα δείξουμε αθλητικό κουράγιο και σταθερά ποδοσφαιρικές αρχές που είναι βασισμένες πάνω στις αξίες πάνω στις οποίες πιστεύουμε, καταλήγει ο Κνούτσεν".

TAGS CONFERENCE LEAGUE ΡΟΜΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ