ΜΙΛΑΝ

Η Μίλαν είπε "όχι" στον ρατσισμό!

Amichevole 
Busto Arsizio (VA) - 03.01.2013
Pro Patria-Milan
Nella Foto:rabbia boateng contro i tifosi
/Ph.Vitez-Ag. Aldo Liverani - PRO PATRIA MILAN PARTITA AMICHEVOLE SOPSESA PER CORI RAZZISTI CONTRO BOATENG E MUNTARI - fotografo: Ag aldo liverani
Amichevole Busto Arsizio (VA) - 03.01.2013 Pro Patria-Milan Nella Foto:rabbia boateng contro i tifosi /Ph.Vitez-Ag. Aldo Liverani - PRO PATRIA MILAN PARTITA AMICHEVOLE SOPSESA PER CORI RAZZISTI CONTRO BOATENG E MUNTARI - fotografo: Ag aldo liverani MASSIMILIANO VITEZ/AG. ALDO LIVE

Οι παίκτες της Μίλαν αποχώρησαν ομαδικά από το γήπεδο την ώρα του φιλικού με την Προ Πάτρια, εξαιτίας ρατσιστικών συνθημάτων προς το πρόσωπο του Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ. Δείτε το απίστευτο video!

Ακούγεται απίστευτο όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό: η φιλική αναμέτρηση της Μίλαν με την Προ Πάτρια διακόπηκε οριστικά, με τους παίκτες της Μίλαν να παίρνουν όλοι μαζί την απόφαση να εγκαταλείψουν τον αγωνιστικό χώρο ύστερα από τα ρατσιστικά συνθήματα των σκληροπυρηνικών οπαδών της αντίπαλης ομάδας προς τον Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ!

Η... έκρηξη από πλευράς "ροσονέρι" έγινε στο 25ο λεπτό, με τον Μπόατενγκ να μην ανέχεται άλλο τα ρατσιστικά συνθήμα και να στέλνει τη μπάλα στην εξέδρα ως "απάντηση" στους υβριστές του, για να βγάλει στη συνέχεια τη φανέλα του και να αποχωρεί από το τερέν.

Δεν ήταν όμως ο μόνος καθώς τον ακολούθησαν όλοι οι συμπαίκτες του, με τα ιταλικά ΜΜΕ να υποστηρίζουν πως ήταν ο αρχηγός Αμπροζίνι εκείνος που "διέταξε" τους συμπαίκτες του να δώσουν τέλος στο ματς-παρωδία.

Η Μίλαν είπε "όχι" στον ρατσισμό!

Σημειώνεται πως η Προ Πάτρια, η οποία αγωνίζεται στην 4η κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος (Lega Pro), έχει ήδη τιμωρηθεί για ρατσιστικά συνθήματα οπαδών της με 15.000 ευρώ πρόστιμο.

Αμπροζίνι: "Ισχυρό μήνυμα στους... απολίτιστούς"

"Λυπούμαστε που συμβαίνουν τέτοια περιστατικά. Κυρίως για τους υπόλοιπους οπαδούς, τις οικογένειες και τα παιδιά που ήταν εκεί για να περάσουν μία όμορφη ημέρα.

Η Μίλαν είπε "όχι" στον ρατσισμό!

Υποσχεθήκαμε στην Προ Πάτρια να επιστρέψουμε εδώ για αυτά τα άτομα. Αισθανόμαστε άσχημα για τους παίκτες της Προ Πάτρια και τη διοίκησή της αλλά έπρεπε να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα και ελπίζω ότι θα χρησιμεύσει ως παράδειγμα τόσο στα μεγάλα πρωταθλήματα όσο στα μικρότερα", τόνισε ο Μάσιμο Αλέγκρι στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τον επεισοδιακό αγώνα, με τον Αμπροζίνι να συνυπογράφει λέγοντας:

Η Μίλαν είπε "όχι" στον ρατσισμό!

"Λυπάμαι πολύ για όλα τα άτομα που ήταν στο στάδιο αλλά έπρεπε να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα. Η Μίλαν δεσμεύεται πως θα επιστρέψει στο "Busto Arsizio" κυρίως για τα μικρά παιδιά και τους ανθρώπους που δεν είχαν καμία σχέση με τα ρατσιστικά συνθήματα, όμως έπρεπε να δοθεί το μήνυμα αυτό στους απολίτιστους".

Η Μίλαν είπε "όχι" στον ρατσισμό!

Τα tweets της... αγανάκτησης από τους παίκτες της Μίλαν

Το θλιβερό περιστατικό σχολίασαν και οι Ρικάρντο Μοντολίβο και Εμάνουελσον μέσω της σελίδας τους στο Twitter:

"Το 2013 συμβαίνουν ακόμα τέτοια πράγματα... τι θλίψη. Λυπάμαι για τις οικογένειες που ήταν στο γήπεδο και στηρίζω απόλυτα τους συμπαίκτες μου", έγραψε ο Ρικάρντο Μοντολίβο, με τον Εμάνουελσον να υπογραμμίζει:

"Το ότι αυτά τα πράγματα συμβαίνουν το 2013... Τι ντροπή!!!!!!"

Η Μίλαν είπε "όχι" στον ρατσισμό!

Λίγη ώρα αργότερα ήταν και η σειρά του Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ να αφήσει το αποτύπωμά του στο Twitter (ήταν άλλωστε ο παίκτης ο οποίος εγκατέλειψε πρώτος τον αγωνιστικό χώρο λόγω των συνθημάτων εναντίον του), γράφοντας χαρακτηριστικά:

"Ντροπή που τέτοια πράγματα συμβαίνουν ακόμα..."

Από την πλευρα του, ο πρώτος σκόρερ της Μίλαν αλλά και της φετινής Serie A, Στεφάν Ελ Σααρουί, υποστήριξε στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

"Δεν έχω πραγματικά λέξεις να πω, είναι ένα ντροπιαστικό απόγευμα. Λυπάμαι για τον έξυπνο κόσμο που δήλωσε παρών στο Μπούστο, ήταν όμως σωστό που αποχωρήσαμε...".

TAGS ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ