ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε περισσότερες τελικές προς την εστία του Ντε Χέα παρά του Έντερσον

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Σίτι
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Σίτι © 2021 JON SUPER / AP IMAGES

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι απέναντι στη Γιουνάιτεντ (0-2), με τους Πολίτες να περιορίζουν το μεγάλο όπλο των Red Devils, τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Το αποτέλεσμα ήταν η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ να έχει πιο πολλές εύστοχες τελικές προς την εστία της από εκείνη του Έντερσον!

Η Μάντσεστερ Σίτι επιβλήθηκε άνετα με 2-0 στο "Ολντ Τράφορντ" απέναντι στη Γιουνάιτεντ, με τους Ερίκ Μπαγί (αυτογκόλ) και Μπερνάρντο Σίλβα να γράφουν την ιστορία του ντέρμπι από το πρώτο κιόλας ημίχρονο.

Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα πάτησαν γκάζι και εξαφάνισαν τους Red Devils, περιορίζοντας μάλιστα το μεγαλύτερο "όπλο" της ομάδας του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Το ιδιαίτερο στατιστικό του Πορτογάλου σταρ που αξίζει να σημειωθεί είναι πως υποδείχθηκε περισσότερες φορές οφσάιντ σε σχέση με τις τελικές που κατέγραψε. Συγκεκριμένα, ο Ρονάλντο βρέθηκε τρεις φορές οφσάιντ, ενώ απείλησε τον Έντερσον μία φορά.

Αυτή η συνθήκη δημιούργησε κι άλλο πρόβλημα, αφού οι "κόκκινοι διάβολοι" κατέγραψαν μόλις τέσσερις επαφές στην αντίπαλη περιοχή, τις λιγότερες σε αγώνες τους στην Premier League από το 2008-2009.

Από τη στιγμή που δεν λειτουργούσε επιθετικά, το τέλος των 90 λεπτών βρήκε τη Γιουνάιτεντ πρωταγωνίστρια σε ακόμα ένα ιδιαίτερο στατιστικό. Ολοκλήρωσε το παιχνίδι με μόλις πέντε τελικές προσπάθειες, αλλά μόλις μία είχε προορισμό την εστία του Έντερσον. Τουναντίον, δύο φορές οι παίκτες της έστειλαν την μπάλα προς την εστία του Νταβίδ ντε Χέα και μάλιστα τη μία φορά κατάφεραν να νικήσουν τον τερματοφύλακά τους...

TAGS ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ