PREMIER LEAGUE

Γιουνάιτεντ - Σίτι 0-2: Απόλυτοι κυρίαρχοι στο ντέρμπι οι γαλάζιοι του Μάντσεστερ

Οι πανηγυρισμοί των παικτών της Σίτι μετά το δεύτερο γκολ στο ντέρμπι του Μάντσεστερ
Οι πανηγυρισμοί των παικτών της Σίτι μετά το δεύτερο γκολ στο ντέρμπι του Μάντσεστερ AP PHOTO/JON SUPER

Η Σίτι ήταν τουλάχιστον μία κλάση πάνω από την Γιουνάιτεντ και επιβλήθηκε άνετα με 2-0 στο "Ολντ Τράφορντ", με τους Μπαγί (αυτογκόλ) και Μπερνάρντο Σίλβα να γράφουν την ιστορία του ντέρμπι από το πρώτο κιόλας ημίχρονο.

Το ντέρμπι του Μάντσεστερ αποδείχτηκε παράσταση για έναν ρόλο το απόγευμα του Σαββάτου (06/11), με την πρωταθλήτρια Σίτι να είναι καταφανώς ανώτερη από τη συμπολίτισσά της Γιουνάιτεντ και να παίρνει το τρίποντο με χαρακτηριστική ευκολία, επικρατώντας 2-0 με τους Μπαγί (αυτογκόλ) στο 5' και Σίλβα (45') για την 11η αγωνιστική της Premier League.

Ουσιαστικά το αποτέλεσμα της αναμέτρησης του Ολντ Τράφορντ καθορίστηκε από το πρώτο ημίχρονο όπου οι παίκτες του Γκουαρδιόλα πάτησαν γκάζι και εξαφανίστηκαν, με το δεύτερο ημίχρονο να βρίσκει τους φιλοξενούμενους να κάνουν προσεκτική διαχείριση και όχι μόνο να μην απειλούνται (ο Γκουαρδιόλα δεν έκανε ούτε μία αλλαγή) αλλά να έχουν ευκαιρίες στο φινάλε να δώσουν ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στην επιτυχία τους.

Σημειώνεται πως αυτή ήταν η πρώτη επιτυχία για τους πολίτες μετά από ένα αήττητο σερί 4 αγώνων της Γιουνάιτεντ στο πρωτάθλημα απέναντί της, με την Σίτι να φτάνει μάλιστα τις 8 εκτός έδρας νίκες επί της συμπολίτισσας σε επίπεδο Premier League, τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα σε αυτό το γήπεδο.

Το ματς

Η Μάντσεστερ Σίτι ανέλαβε πρωτοβουλία από τα πρώτα λεπτά του ντέρμπι και εύτυχησε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό, όταν μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της Γιουνάιτεντ ο Κανσέλο έβγαλε σέντρα από τα αριστερά από το ύψος του κόρνερ και ο Μπαγί εκτέλεσε άθελά του τον Ντε Χέα στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα (0-1).

Η συνέχεια βρήκε τους πρωταθλητές Αγγλίας να έχουν τον απόλυτο έλεγχο μέσω της κατοχής της μπάλας που έφτασε και στο 72% στο πρώτο 20λεπτο, με την Γιουνάιτεντ να προσπαθεί να ισορροπεί σταδιακά και να έχει μία πολύ καλή ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 26', με το γυριστό αριστερό σουτ του Ρονάλντο μετά από σέντρα του Σο να βρίσκει τον Έντερσον σε ετοιμότητα (απέκρουσε με γροθιές).

Αυτή ήταν η πρώτη και η τελευταία καλή φάση των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι καθώς από εκείνο το σημείο και έπειτα η Σίτι άρχισε να σφυροκοπεί την αντίπαλη εστία με τον Ντε Χέα να παίζει το ρόλο του σωτήρα για τους κόκκινους διαβόλους που ασφυκτιούσαν απέναντι στους εξαιρετικούς πολίτες.

Στο 29ο λεπτό ο Ισπανός κίπερ απέκρουσε σωτήρια το σουτ του Ζεσούς μέσα από την μεγάλη περιοχή και έπειτα το εξαιρετικό μακρινό σουτ του Κανσέλο, για να ακολουθήσει το "Stop" σε σουτ του Ντε Μπρόινε στο 34' και σε σουτ του Κανσέλο στο 35'.

Οι γαλάζιοι του Μάντσεστερ συνέχιζαν ωστόσο να πιέζουν και βρήκαν το δεύτερο γκολ που δικαιούνταν απόλυτα στο 45ο λεπτό, όταν μετά από σέντρα του Κανσέλο από τα αριστερά, ο Σο άφησε τη μπάλα να περάσει και ο Μπερνάρντο Σίλβα την κυνήγησε, για να κάνει το πλασέ από πλάγια θέση και τη μπάλα να καταλήγει στην κλειστή αριστερή γωνία του Ντε Χέα (0-2).

Αυτό ήταν το τρίτο γκολ του Πορτογάλου στην καριέρα του σε ντέρμπι του Μάντσεστερ και το εντυπωσιακό είναι πως και τα τρία τα πανηγύρισε στο Ολντ Τράφορρντ, στις τρεις από τις τέσσερις τελευταίες παρουσίες του στην έδρα της Γιουνάιτεντ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Σόλσκιερ πέρασε στο ματς τον Σάντσο αντί του Μπαγί και άλλαξε το σύστημα σε 4-2-3-1 αντί για 3-5-2, με την Γιουνάιτεντ να κερδίζει μέτρα και να είναι βελτιωμένη σε σύγκριση με το πρώτο 45λεπτο αλλά να αδυνατεί να απειλήσει ουσιαστικά, απέναντι στην Σίτι που άφησε χώρο και προτίμησε να στηριχτεί στο παιχνίδι των αντεπιθέσεων.

Μέχρι το 60' η μοναδική φάση της Γιουνάιτεντ ήταν ένα μακρινό σουτ του Γκρίνγουντ που ήλεγχε απόλυτα ο Έντερσον, με τον Σόλσκιερ να ρίχνει στον αγωνιστικό χώρο στο 67' τον Ράσφορντ αντί του Γκρίνγουντ και να αναγκάζεται στο 73' να κάνει νέα διορθωτική κίνηση, με τον Τέλες αντί του τραυματία Σο.

Ωστόσο, η πρώτη επικίνδυνη φάση στο δεύτερο ημίχρονο ανήκε στην Σίτι, με τον Ντε Μπρόινε να βρίσκεται σε θέση βολής και να πιάνει το μονοκόμματο σουτ με το δεξί στο 76ο λεπτό αλλά τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Στο 82' η Σίτι άγγιξε και τρίτο γκολ, με τον Φόντεν να μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή από τα αριστερά και να κάνει το διαγώνιο σουτ, με τη μπάλα να βρίσκει στη ρίζα του αριστερού δοκαριού της εστίας του Ντε Χέα και να φεύγει άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η Σίτι απείλησε και πάλι με το σουτ του Στόουνς από πλεονεκτική θέση να φεύγει δίπλα από το δεξι δοκάρι του Ντε Χέα, με το φινάλε να βρίσκει τους πολίτες να φεύγουν με τη νίκη σε ένα ματς που θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν πετύχει άλλα 2-3 γκολ, απέναντι σε μία Γιουνάιτεντ που παρουστιάστηκε λίγη και ανεπαρκής για τις ανάγκες ενός αγώνα με τόσο μεγάλο βαθμό δυσκολίας.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γουάν-Μπισάκα, Λίντελεφ, Μαγκουάιρ, Μπαγί (46' Σάντσο), Σο (73' Τέλες), Φρεντ (80' Φαν ντε Μπέεκ), ΜακΤόμινεϊ, Φερνάντες, Γκρίνγουντ (67' Ράσφορντ), Ρονάλντο

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Στόουνς, Κανσέλο, Ρόδρι, Γκιουντογκάν, Μπερνάρντο Σίλβα, Ζεσούς, Φόντεν, Ντε Μπρόινε

Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής

Τα highlights

Σαουθάμπτον - Άστον Βίλα 1-0

Η βαθμολογία της Premier League

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ