ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η κριτική του Παναθηναϊκού για το ματς με την Οντένσε

Η κριτική του Παναθηναϊκού για το ματς με την Οντένσε
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr ακτινογραφεί την απόδοση των παικτών και του προπονητή του Παναθηναϊκού στο ματς με την Οντένσε. Ο αδύναμος κρίκος και οι διακριθέντες.

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να φύγει με τη νίκη από την Δανία έστω κι αν την άξιζε. Οι περισσότεροι πάντως από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση και έστειλαν αισιόδοξα μηνύματα για την συνέχεια.

Φυσικά, υπήρχαν και κάποιοι που δεν ήταν σε καλή βραδιά και απογοήτευσαν με την απόδοσή τους. Το Sport24.gr σας παρουσιάζει την κριτική των παικτών, αλλά και τις επιλογές του Φερέιρα.

Τζόρβας: Δεν είχε πολλή δουλειά στο πρώτο μέρος. Για την ακρίβεια δεν είχε καθόλου δουλειά, απλά παρακολουθούσε το παιχνίδι, αφού κάποιες φάσεις που δημιούργησαν οι Δανοί ήταν άστοχες. Ίδιο σκηνικό και στα περισσότερα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, αφού τα σουτ και οι κεφαλιές των παικτών της Οντένσε βγήκαν εκτός εστίας. Στα τελευταία λεπτά είχε μια εξαιρετική επέμβαση, ενώ στην επόμενη φάση δέχτηκε το γκολ. Δεν φέρει πάντως καμία ευθύνη.

Βύντρα: Γι' άλλο ένα ματς ήταν σταθερός και εγγύηση στο αμυντικό κομμάτι. Οι αντίπαλοι του τα βρήκαν σκούρα και σε σπάνιες περιπτώσεις απειλούσαν από την μεριά του, αφού έδειξε ιδιαίτερη προσήλωση στην άμυνα. Είχε βέβαια κάποιες άτυχες στιγμές όπως μια ντρίμπλα του Καντρί στο 71', όμως σε γενικές γραμμές ήταν καλός. Επιθετικά δεν βοήθησε, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη.

Μπουμσόνγκ: Ο καλύτερος από την αμυντική τετράδα του Παναθηναϊκού. Δεν ήταν λίγες οι φορές που έκοψε την τελευταία στιγμή κινδύνους προς την εστία του Τζόρβα, ενώ είχε καλές τοποθετήσεις και εξουδετέρωσε τους αντιπάλους του. Στο δεύτερο ημίχρονο η απόδοσή του έπεσε κάπως, καθώς είχε και περισσότερη δουλειά, όμως και πάλι βοήθησε όταν χρειάστηκε.

Σαριέγκι: Σε αντίθεση με τον Μπουμσόνγκ δεν ήταν σταθερός και αρκετές φορές υπέπεσε σε λάθος μεταβιβάσεις ακόμη και χωρίς να έχει πίεση. Δεν ήταν και στην καλύτερή του μέρα ο αρχηγός του "τριφυλλιού" και αυτό ήταν φανερό, από τις τοποθετήσεις και τις μάχες που κάποιες φορές έχασε. Έχει μεγάλη ευθύνη για το γκολ της Οντένσε, αφού έχασε τον αντίπαλό του και έτσι η εστία του Τζόρβα παραβιάστηκε. Από τους χειρότερους ήταν ο Βάσκος.

Σπυρόπουλος: Αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα από τους επιθετικούς της Οντένσε, που δημιουργούσαν φάσεις κυρίως από την πλευρά του. Βέβαια αυτό οφείλεται και στο γεγονός πως ο Λέτο δεν έδωσε τις απαραίτητες βοήθειες που θα έπρεπε. Μια μέτρια εμφάνιση για τον διεθνή άσο, απ' αυτές που μας έχει συνηθίσει.

Σιμάο: Ήταν το μηχανάκι στα χαφ του Παναθηναϊκού. Έτρεξε αρκετά χιλιόμετρα, έσβησε τα αντίπαλα χαφ και έδωσε πολλές μάχες όπως κάθε φορά, τις περισσότερες από τις οποίες κέρδισε. Αμυντικά ήταν άψογος και ανταποκρίθηκε πλήρως στον ρόλο του, καθώς έκοβε κάθε κίνδυνο προς την εστία της ομάδας του.

Κατσουράνης: Πολύ καλή εμφάνιση από τον έμπειρο διεθνή μέσο. Βοήθησε τόσο τον Σιμάο στην άμυνα, ενώ ήταν καλός και στο δημιουργικό κομμάτι. Για την ακρίβεια ήταν εξαιρετικός οργανωτής του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού και κατεύθυνε την ομάδα του με την εμπειρία και την μαεστρία του.

Νίνης: Είχε μια καλή φάση στο πρώτο μέρος, αλλά τίποτα παραπάνω. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός ήταν απογοητευτικός για ένα ακόμη παιχνίδι και η πτώση της απόδοσής του συνεχίζεται. Οι περισσότερες ενέργειές του δεν είχαν ευτυχή κατάληξη και το παιχνίδι του δεν είχε εκρηκτικότητα και ήταν αρκετά προβλέψιμο. Σωστά αντικαταστάθηκε από τον Καραγκούνη.

Λέτο: Ο MVP της αναμέτρησης τόσο γιατί πέτυχε το πρώτο γκολ, όσο και γιατί ήταν ο no1 κίνδυνος για την άμυνα της Οντένσε. Με διαφορά ο πιο κινητικός παίκτης του "τριφυλλιού" και εκτός από το γκολ, δημιούργησε και ευκαιρίες, που θα μπορούσε να αυξήσει το σκορ. Εντυπωσιακός και συνάμα αποτελεσματικός ο Σεμπαστιάν Λέτο.

Μαρίνος: Προσπάθησε, έτρεξε και βοήθησε τόσο αμυντικά (έστω κι αν δεν είναι ο ρόλος του), όσο και επιθετικά. Η εμφάνισή του δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, αλλά αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι πως προσπάθησε και ήταν φιλότιμος. Τίποτα παραπάνω...

Πετρόπουλος: Δεν ήταν πολλές οι φορές που η μπάλα έφτασε στα πόδια του, καθώς στην μεγαλύτερη διάρκεια ήταν αποκλεισμένος από τους αμυντικούς της Οντένσε. Ακόμη πάντως κι όταν οι ποδοσφαιριστές του τον τροφοδότησαν (πάσα Λέτο στο 50'), δεν είχε καλό τελείωμα. Γι' αυτό και αντικαταστάθηκε από τον Κουίνσι στο 72'.

Αλλαγές:

Κουίνσι: Έπαιξε για περίπου 20 λεπτά και είχε δύο φάσεις που έδειξε την ποδοσφαιρική του αξία. Έκανε δύο ωραίες ατομικές ενέργειες, δείγμα πως η ντρίμπλα είναι το δυνατό του σημείο και πως είναι εξαιρετικά εντυπωσιακός ποδοσφαιριστής. Είχε μάλιστα μια τεράστια ευκαιρία να σκοράρει στα τελευταία λεπτά και να δώσει τη νίκη στην ομάδα του, αλλά δεν τα κατάφερε. Έδειξε πάντως καλά στοιχεία.

Καραγκούνης: Έπαιξε περίπου 10 λεπτά και δεν μπορεί να κριθεί. Αξίζει όμως να κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός πως αυτή ήταν η 100η συμμετοχή του σε ευρωπαϊκά παιχνίδια, επίτευγμα που δεν έχουν και πολλοί Έλληνες παίκτες. Είχε ένα καλό σουτ στα τελευταία λεπτά, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι να γιορτάσει τα... 100 με γκολ.

Προπονητής:

Φερέιρα: Παρέταξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, με βάση τα "όπλα" που έχει στα χέρια του. Η απόδοση του Παναθηναϊκού στο μεγαλύτερο διάστημα σίγουρα θα τον ικανοποίησε και είναι αποτέλεσμα της δουλειάς του στην προετοιμασία. Άλλωστε το "τριφύλλι" στήθηκε σωστά στην Δανία κι αυτό φάνηκε. Όσο για τις αλλαγές του κρίνονται απόλυτα σωστές αφού ο Πετρόπουλος δεν βοήθησε και ο Κουίνσι έδωσε περισσότερη ενέργεια, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Καραγκούνη που πήρε την θέση του... άφαντου Νίνη. Θα μπορούσε βέβαια να κάνει και τρίτη αλλαγή για να ξεκουράσει κάποιον παίκτη. Μην ξεχνάμε πως βρισκόμαστε ακόμα στα τέλη του Ιούλη.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ