EURO

Η κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών
INTIME SPORTS

Η κριτική των ποδοσφαιριστών της Εθνικής Ελλάδος από το νικηφόρο παιχνίδι απέναντι στο Ισραήλ, που θέτει πλέον την ομάδα του Φερνάντο Σάντος επικεφαλής του έκτου ομίλου.

Το Sport24.gr κάνει την κριτική των ποδοσφαιριστών της Εθνικής Ελλάδος μετά το παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής του ομίλου μας για τα προκριματικά του Euro 2012 και το νικηφόρο ματς απέναντι στο Ισραήλ.

Σηφάκης: Δεν χρειάστηκε να ξεδιπλώσει τις αρετές του, καθώς το Ισραήλ δεν ήταν καταιγιστικό. Δεν φέρει ευθύνη στο γκολ που δέχτηκε η ομάδα μας.

Βύντρα: Δεν υπήρξε ιδιαίτερη πίεση στην πλευρά του, κυμάνθηκε και εκείνος μαζί με την υπόλοιπη άμυνα στη μετριότητα, πέρασε απαρατήρητος. Θα μπορούσε να σκοράρει και να κάνει το 3-1 για την ομάδα του, αλλά δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την τρομερή πάσα του "Φέτφα" στο 76'.

Σπυρόπουλος: Αρκετά λάθη από τον αριστερό μπακ του Παναθηναϊκού, η άσχημη βραδιά του αποκορυφώθηκε όταν έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα του Σηφάκη, πετυχαίνοντας το αυτογκόλ.

Αβραάμ Παπαδόπουλος: Η αμυντική λειτουργία της ομάδας, γενικότερα χώλαινε, αλλά ο Αβραάμ ήταν εκείνος που ξεχώρισε. Έκανε και εκείνος κάποια λάθη, αλλά οι λύσεις που έδωσε ήταν περισσότερες.

Παπασταθόπουλος: Ο Σωκράτης δεν ήταν στα καλύτερά του. Το ματς που έκανε κόντρα στο Ισραήλ αποτελεί μια κακή παρένθεση στις τελευταίες καλές του εμφανίσεις. Έχασε κάποιες προσωπικές μονομαχίες, ενώ έκανε το πέναλτι με το χέρι του λίγα λεπτά αφού η ομάδα είχε περάσει μπροστά στο σκορ.

Κατσουράνης: Μαζί με τον Παντελή Καφέ φέρει ευθύνη για το γεγονός ότι η ομάδα του Ισραήλ, έβρισκε αρκετούς χώρους έξω από την περιοχή. Ο "Κατσούρ" είχε προβληματάκια με τα μαρκαρίσματα, τα οποία ευτυχώς δεν εξελίχθηκαν σε μοιραία.

Καραγκούνης: Ο "Κάρα" συνέχισε το... πάρτι των 100 εμφανίσεων του με το εθνόσημο στο στήθος. Κόντρα στο Ισραήλ είχε διάθεση, γύριζε να κόψει την μπάλα, τη μοίραζε γρήγορα. Το γκολ του με πέναλτι στην 101η συμμετοχή του ήταν δικαίωση για τη σημερινή του εμφάνιση.

Καφές:
Η παρουσία του στον χώρο του κέντρου ήταν προβληματική στη σημερινή αναμέτρηση. Ο μέσος της ΑΕΚ έβγαλε την ασίστ στον Σαλπιγγίδη στο 1-0, μάρκαρε λίγο στην αρχή, αλλά στη συνέχεια υπήρξαν αρκετά στον άξονα και λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Νίνης: Δεν μπορεί να κριθεί, αφού στο 15΄ τραυματίστηκε και αναγκάστηκε να παραχωρήσει την θέση του στον Φετφατζίδη.

Σαμαράς: Ήταν ο κινητήριος μοχλός στις επιθέσεις της Εθνικής. Ο "Σαμ" κουβάλησε αρκετά την μπάλα και κατάπιε πολλά χιλιόμετρα με αυτή. Την κατάλληλη στιγμή έδινε την μπάλα είτε στο Σαλπιγγίδη, είτε στα πλάγια. Γενικά βοήθησε αρκετά, δίνοντας πολύτιμες ανάσες όταν η ομάδα ήθελε κάποιον να παγώσει ματς.

Σαλπιγγίδης: Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ ήταν αρκετά κινητικός, πίεζε όταν η αντίπαλη άμυνα είχε την κατοχή της μπάλας και έβγαινε στην κόντρα όταν έπαιρνε τις κατάλληλες μπαλιές. Με το γκολ του στο 22' έδειξε ότι ξέρει να τελειώνει τις φάσεις ακόμα και όταν οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν. 'Οταν το Ισραήλ ισοφάρισε, δεν σκόραρε, αλλά πήρε το πέναλτι που μας έδωσε τη νίκη.

Φετφατζίδης: Διανύει την καλύτερη φάση της, μέχρι τώρα, ποδοσφαιρικής του καριέρας. Ο κόσμος τον αποθεώνει, ενώ και οι δύο προπονητές του (Βαλβέρδε-Σάντος) τον εμπιστεύονται σε βαθμό μάλιστα "απαγορευτικό" για τα ελληνικά δεδομένα. Ο νεαρός άσος του Ολυμπιακού σε αρκετά σημεία επιβεβαίωσε τους λόγους που έχει γίνει ντόρος γ' αυτόν. Έβγαλε και δυο μαγικές πάσες, αποκορύφωμα η κάθετη μπαλιά του στον Βύντρα, με τον Έλληνα αμυντικό να στέλνει την μπάλα πάνω στον Αουάτ.

Μήτρογλου: Αντικατέστησε τον Σαμαρά στο 81', δεν μπορεί να κριθεί.

Μανιάτης: Μπήκε στο ματς στο 87' στην θέση του Σαλπιγγίδης, οπότε δεν μπορούμε να τον κρίνουμε.

TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ