ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του ΠΑΟ

Η κριτική των παικτών του ΠΑΟ
INTIME SPORTS

To Sport24.gr παραδίδει τον έλεγχο στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού μετά το παιχνίδι του στη Δανία με την Κοπεγχάγη, που ήταν το αποχαιρετιστήριο των "πρασίνων" στην Ευρώπη για τη φετινή σεζόν.

Οι "πράσινοι" εμφανίστηκαν σε γενικές γραμμές κατώτεροι των περιστάσεων και το τελικό 3-1 ήταν απόλυτα δίκαιο βάσει της εικόνας που παρουσίασαν στο φινάλε τους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Τζόρβας: Μία από τις πολύ άσχημες βραδιές του Αλέξανδρου Τζόρβα κάτω από την εστία του Παναθηναϊκού. Φέρει ευθύνη στο πρώτο γκολ της Κοπεγχάγης καθώς δεν έκανε σωστή εκτίμηση στο σουτ του Βίντγκααρντ και έπεσε ελαφρώς καθυστερημένα προς την πορεία της μπάλας. Η χειρότερη στιγμή του ήταν όμως στο 58' όταν έκανε τραγικά άστοχη έξοδο με αποτέλεσμα να φτάσει η μπάλα στον Εντόι, με το σουτ του σε κενή εστία λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή να βρίσκει το δοκάρι. Ουσιαστικά το λάθος αυτό από τον Τζόρβα ήταν καρμπόν με αυτό που είχε κάνει στο ματς των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ, όπου τότε ο πρώην "πράσινος" Εντόι δεν είχε χαριστεί στην ελληνική ομάδα. Ο βασικός γκολκίπερ του ΠΑΟ και της Εθνικής Ελλάδας δείχνει πως είναι παίκτης ψυχολογίας, με ένα κακό ξεκίνημα να είναι αρκετό για να τον βγάλει off στον υπόλοιπο αγώνα.

Βύντρα: Μέχρι το πρώτο γκολ κάλυπτε σωστά τη θέση του έχοντας και τη βοήθεια του Μαρίνου από την πλευρά του, όμως στο δεύτερο μέρος η απόδοσή του έπεσε κατακόρυφα (όπως και των περισσοτέρων), με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθεί σημαντικά από τον προσωπικό του αντίπαλο. Σχεδόν μηδενική η προσφορά του στην επίθεση της ομάδας του.

Μπουμσόνγκ: Είχε εξ αρχής δύσκολο έργο με την επιτήρηση του Εντόι, τα πράγματα έγιναν δυσκολότερα όταν οι Δανοί άνοιξαν το σκορ. Μετά τις καλές επεμβάσεις του στο ξεκίνημα, στη συνέχεια βυθίστηκε στην μετριότητα της ομάδας του και δεν απέφυγε μερικά λάθη που δεν επιτρέπονται για έναν παίκτη της δικής του εμπειρίας. Ιδιαίτερα ασταθής στο δεύτερο ημίχρονο.

Καντέ: Σε ένα παιχνίδι που οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα θέλουν σίγουρα να ξεχάσουν και να αφοσιωθούν στις εγχώριες υποχρεώσεις, ο Σεντρίκ Καντέ θα έχει τουλάχιστον να λέει ότι πέτυχε το γκολ της τιμής στις καθυστερήσεις, που είναι μάλιστα μόλις το 2ο για την ομάδα του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά από αυτό του Γκοβού στην πρεμιέρα με τη Μπαρτσελόνα. Πέρα όμως από αυτό, η παρουσία του στην άμυνα κάθε άλλο παρά πειστική μπορεί να χαρακτηριστεί, με τους παίκτες της Κοπεγχάγης να πολιορκούν την πράσινη άμυνα για ένα μεγάλο διάστημα στο δεύτερο ημίχρονο, και να δοκιμάζουν τα πόδια τους από κάθε πιθανή θέση.

Σπυρόπουλος: Ήταν στραβό το κλήμα, το έφαγε και ο γάιδαρος... Σε ένα βράδυ όπου οι Δανοί έκαναν όργια πολλές φορές από την πλευρά του, με δύο παίκτες να τον βάζουν πολλές φορές στη μέση, ήρθε και η φάση του 49' για να ολοκληρώσει την αρνητική εικόνα του. Ο Γκρόνκιερ μπήκε από τα δεξιά στη μεγάλη περιοχή και απέφυγε το τάκλιν του Καντέ, όμως ο αριστερός μπακ των "πρασίνων" έπεσε ερασιτεχνικά άτσαλα πάνω του και χάρισε ένα πολύ εύκολο γκολ στους παίκτες του Σόλμπακεν.

Σιμάο: Ξεκίνησε με μπόλικη ενέργεια στο πρώτο ημίωρο όπου κατάφερε να καλύψει τους περισσότερους χώρους έξω από την περιοχή του Τζόρβα, όμως η απόδοσή του έπεφτε όσο περνούσε η ώρα. Επιθετικά δεν βοήθησε (δεν είναι άλλωστε και το δυνατό του σημείο), ενώ και αμυντικά δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του στην επανάληψη.

Ζιλμπέρτο Σίλβα: Υποτονική η παρουσία του πρώην αρχηγού της Εθνικής Βραζιλίας, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στο ρόλο που του είχε ανατεθεί και δικαιολογημένα ο Ζεσουάλντο Φερέιρα τον αντικατέστησε στο ημίχρονο. Περιορίστηκε στο να μαρκάρει χώρο και είχε ελάχιστες επαφές με τη μπάλα, ενώ στη φάση του γκολ του Βίνγκααρντ, τόσο αυτός όσο και ο Σιμάο έπρεπε να έχουν καλύτερη αντίδραση.

Μαρίνος: Προσπάθησε να δώσει ενέργεια και νεύρο στον Παναθηναϊκό από τη μέση και μπροστά με κάποιες προωθήσεις του, όμως όταν είχε την ευκαιρία να "κάνει τη ζημιά" δεν την άρπαξε από τα μαλλιά. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου έστειλε τη μπάλα πάνω στον Βίλαντ παρότι τον είχε βρει εκτός θέσης, ενώ στο ξεκίνημα της επανάληψης δεν πρόλαβε στο τσακ να "τσιμπήσει" τη μπάλα για να κάνει το 1-1.

Χριστοδουλόπουλος: Μαζί με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα πρόλαβε να παίξει μόνο 45 λεπτά, με τον Πορτογάλο τεχνικό να τον κάνει αλλαγή στην ανάπαυλα. Σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια (κυρίως του ελληνικού πρωταθλήματος) όπου έπαιρνε πολλές πρωτοβουλίες και ήταν "συνδεδεμένος" με τον Σισέ, αυτή τη φορά έμεινε σε ρηχά νερά, κλείστηκε καλά από τον προσωπικό του φρουρό και δεν έκανε ούτε μία από τις γνωστές κούρσες του.

Λουΐς Γκαρθία: Είχε την ευθύνη να συνδέσει το κέντρο με την επίθεση και να περάσει μπαλιές προς τον Σισέ, όμως δεν μπορούμε να πούμε ότι πέτυχε στο ρόλο του. Είχε 1-2 θεαματικές ντρίμπλες, αλλά και αρκετά λάθη σε μεταβιβάσεις του, ενώ θα μπορούσε να είχε καλύτερη επιλογή στην μεγάλη ευκαιρία των "πρασίνων" για γκολ στο πρώτο μέρος. Γενικά, δεν μπόρεσε να κρατήσει πολύ τη μπάλα στα πόδια και του να δώσει κάποιο ρυθμό και ηρεμία στην ομάδα του, με αποτέλεσμα στο 65' να γίνει αλλαγή.

Σισέ: Το επιθετικό πολυβόλο του Παναθηναϊκού σίγησε για ένα ακόμα ευρωπαϊκό ματς (ολοκλήρωσε χωρίς γκολ τα 6 ματς των ομίλων) και η ειρωνία στο αντίο του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη είναι πως ο Σισέ σκόραρε στην εστία της ομάδας του, κάνοντας το 3-0 για την Κοπεγχάγη. Το πάθος και η θέληση ήταν εμφανέστατα στο πρόσωπο του αρχηγού του "τριφυλιού" όμως ήταν απελπιστικά μόνος του στην επίθεση, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο όπου πολλές φορές έβγαινε μόνος απέναντι σε 3 ή και 4 αντιπάλους. Στην επανάληψη, ο Λέτο προσπάθησε να τον εκμεταλλευτεί, όμως ο Σισέ βγήκε πολλές φορές οφσάιντ.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ:

Λέτο: Μετά από περίπου 2,5 μήνες, ο Λέτο επέστρεψε στα γήπεδα και έδειξε ότι μπορεί να ανεβάσει την ποιότητα της ομάδας του από τη μέση και μπροστά. Δεν φοβήθηκε να ζητήσει τη μπάλα και να κάνει κούρσες από τα αριστερά, όμως λίγο το σωστό μαρκάρισμα των αντιπάλων, λίγο η κατάχρηση της ντρίμπλας από την πλευρά του, δεν του επέτρεψαν να γίνει πιο επικίνδυνος. Από τα πόδια του (φάουλ) προήλθε το γκολ του Καντέ στις καθυστερήσεις.

Νίνης: Μπήκε στην έναρξη του δευτέρου μέρους, όμως έδειξε πως του λείπουν παιχνίδια, αφού δεν μπόρεσε να απειλήσει ούτε με κάποια κάθετη πάσα, ούτε με κάποια διείσδυση από τον άξονα που είναι σπεσιαλιτέ του.

Πετρόπουλος: Προτιμήθηκε στο 75' αντί του Καραγκούνη για να πάρει τη θέση του Λουίς Γκαρθία, όμως δεν προσέφερε κάποιο στήριγμα στον Σισέ στη γραμμή κρούσης.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ζεσουάλντο Φερέιρα: Βλέποντας κάποια "κακώς κείμενα" στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο Πορτογάλος τεχνικός άλλαξε τους υστερήσαντες Ζιλμπέρτο Σίλβα και Χριστοδουλόπουλο, ρίχνοντας στο ματς δύο παίκτες με επιθετικές αρετές τους Λέτο και Νίνη. Ο πρώτος πάλεψε αρκετά αλλά από ένα σημείο και μετά τα παράτησε, με το σκορ να έχει φτάσει στο 3-0 και την άμυνα να εκτίθεται αρκετές φορές. Ο Πετρόπουλος μπήκε πιο πολύ να πάρει εμπειρίες παρά να βοηθήσει ουσιαστικά σε αυτό το ματς.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ