ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Κόστα Ρίκα αγωνίστηκε κόντρα στην Τζαμάικα με παίκτες θετικούς στον κορονοϊό

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Κόστα Ρίκα με την Τζαμάικα για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022 | 2 Φεβρουαρίου 2022
Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Κόστα Ρίκα με την Τζαμάικα για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022 | 2 Φεβρουαρίου 2022 @2022 COLLIN REID/AP IMAGES

Ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Τζαμάικα αποκάλυψε σε συνέντευξή του πως στον αγώνα της απέναντι στην Κόστα Ρίκα, η αντίπαλός τους χρησιμοποίησε δύο παίκτες που είχαν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό.

Η αναμέτρηση της Τζαμάικα με την Κόστα Ρίκα για προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου (ζώνη κεντρικής και Βόρειας Αμερικής) έλαβε χώρα την Τετάρτη στο National Stadium και βρήκε τους Κοσταρικανούς να επικρατούν με 1-0, όμως φαίνεται πως υπάρχει και τρίτο μέρος.

Όπως αποκάλυψε με συνέντευξή του ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Τζαμάικα, Γκίαν Άρσκοτ, έξι μέλη από την αποστολή της Κόστα Ρίκα είχαν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό την περασμένη Τρίτη 91/2) κατά την άφιξή τους στην Τζαμάικα, με κάποιους όμως εξ αυτών να παίρνουν κανονικά μέρος στην αναμέτρηση μία ημέρα μετά.

"Μπορώ να επιβεβαιώσω πως υπήρχαν έξι Κοσταρικανοί που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, εκ των οποίων οι τρεις ήταν ποδοσφαιριστές. Ο ένας παίκτης ήταν απομονωμένος επειδή το τεστ του ήταν σχετικά πρόσφατο

Για τους άλλους δύο παίκτες, κάναμε σύσταση να απομονωθούν ή να μην τους επιτραπεί να αγωνιστούν. Είχαμε συζητήσεις με μέλη του Υπουργείου Υγείας και αναρωτιόμασταν αν είχαν κάποιες νέες μολύνσεις, έχοντας βγει αρνητικοί πριν φύγουν από την Κόστα Ρίκα.

Με τα τεστ να έχουν βγει πάντως θετικά, το θεωρήσαμε ευθύνη μας να τους ενημερώσουμε πως δεν έπρεπε να παίξουν", τόνισε αρχικά στη συνέντευξή του, για να προσθέσει:

"Είχαν βρεθεί θετικοί 15 ημέρες πριν. Μας ενημέρωσαν πως είχαν μπει σε καραντίνα και πως βγήκαν αρνητικοί πριν κάνουν το ταξίδι από την Κόστα Ρίκα. Όμως στην άφιξή τους στην Τζαμάικα, βρέθηκαν θετικοί στο επίσημο εργαστήριό μας.

Δεν ξέρω αν μπορούμε να κάνουμε ένσταση για την τύχη του ματς όμως είμαι σίγουρος πως θα στείλουμε υλικό στην FIFA για να διευρευνήσει αφού μιλάμε για μία απόλυτη παραβίαση των κανονισμών".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ