ΙΤΑΛΙΑ

Η Ιταλία "αποχαιρέτησε" τον Γκάμπρι

Η Ιταλία "αποχαιρέτησε" τον Γκάμπρι
Σάντρι-κηδεία

Πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της Ρόμα, Φραντσέσκο Τότι, βρέθηκαν στο "ύστατο χαίρε" για τον νεκρό οπαδό της Λάτσι, Γκαμπριέλε Σάντρι

Στην εκκλησία του "San Pio X" της Ρώμης συνέρρευσαν εκατοντάδες οπαδοί από όλα τα μέρη της Ιταλίας προκειμένου να αποδώσουν τον ελάχιστο φόρο τιμής στον Γκαμπριέλε Σάντρι, με την οικογένειά του να είναι τα τραγικά πρόσωπα σε όλο αυτό το σκηνικό και να ζητούν από τους παριστάμενους να αποδωθεί δικαιοσύνη και οι ένοχοι να τιμωρηθούν.
"Αντίο Γκαμπριέλε, από σήμερα θα είσαι για πάντα ένας άγγελος στον ουρανό", ανέφερε ένα πανό, ενώ ένα άλλο έγραφε χαρακτηριστικά: "Η Μπαλντουίνα θρηνεί ένα παιδί της, γεια σου Γκάμπρι".

Εκτός από όλη την ομάδα της Λάτσιο, η οποία έδωσε το "παρών" και καταχειροκροτήθηκε, στην κηδεία του φίλου των "λατσιάλι' βρέθηκαν τόσο ο τεχνικός της Ρόμα, Λουτσιάνο Σπαλέτι, όσο και ο αρχηγός των "τζαλορόσι", Φραντσέσκο Τότι, ο οποίος είχε θερμό εναγκαλισμό με την οικογένεια του εκλιπόντος.

Να σημειωθεί ότι πέρα από τους φίλους των Ρόμα και Λάτσιο, το παρών έδωσαν και πολλοί άλλοι Ιταλοί φίλαθλοι, με κασκόλ των Μίλαν, Ίντερ, Σαμπντόρια, Βερόνα, καθώς και εκπρόσωποι του κράτους, των ιταλικών ποδοσφαιρικών αρχών και της αστυνομίας.

Όσο για το μήνυμα που έστειλε η οικογένεια του Σάντρι ήταν σαφές και απόλυτα ανθρώπινο: "Ζητάμε δικαιοσύνη και αλήθεια. Σύντομα. Και το ζητάμε από τους εκπροσώπους των θεσμών που είναι παρόντες. Ζητάμε να πάρετε άμεσα μέτρα γιατί μετά θα ξεχαστεί το θέμα.

Ζούμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση, τί έκανε ο Γκαμπριέλε για να ζει και άλλο δεν το έχουμε ακόμα καταλάβει. Ο πόνος είναι πολύ δυνατός, και ουδείς μπορεί να μας δώσει μία εξήγηση για αυτό που έγινε. Εδώ υπάρχουν άνθρωποι απογοητευμένοι και εξοργισμένοι".








TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ