ΙΤΑΛΙΑ

Η Figc λέει όχι στην European Super League: "Υπερασπιζόμαστε το καλό του ιταλικού ποδοσφαίρου"

FIGC President Gabriele Gravina poses for photographer as he arrives for the Gran Gala' soccer awards ceremony, in Milan, Italy, Monday, Dec. 2, 2019. (AP Photo/Antonio Calanni)
Ο πρόεδρος Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, σε γκαλά στο Μιλάνο 2019 AP IMAGES/ANTONIO CALANNI

Το νέο πρότζεκτ που θέλει να φέρει στο ποδόσφαιρο η European Super League δεν βρίσκει απέναντι μόνο την UEFA και την FIFA αλλά και μεγάλες ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες, με την ιταλική να τονίζει πως θα υπερασπιστεί το καλό του πρωταθλήματός της.

Η ανακοίνωση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σχετικά με τη δυνατότητα τρίτων να σχηματίσουν δικές τους διοργανώσεις ποδοσφαίρου χωρίς έγκριση από τη FIFA και την UEFA έφερε ευφορία σε Ρεαλ και Μπαρτσελόνα που οραματίζονται τη δημιουργία της European Super League αλλά και ένα μεγάλο και συμπαγές μέτωπο εναντίον τους.

Μέχρι στιγμής, πάρα πολλές είναι οι ευρωπαϊκές ομάδες που έχουν ταχθεί κατά της ένταξής τους στην ESL, για να έρθει το απόγευμα της Τετάρτης (21/12) η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και να βροντοφωνάξει ένα ηχηρό "όχι".

"Μετά από την απόφαση του δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αποκαλούμενη Super League, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ιταλία, αναγνωρίζοντας πλήρως τον εαυτό της στα ανώτατα όργανα της UEFA και της FIFA, επαναλαμβάνει την πάγια πεποίθησή της για την προστασία των εθνικών πρωταθλημάτων, την υπεράσπιση της ευρύτερης και γενικότερης αρχής της αθλητικής αξίας και του σεβασμού των διεθνών ημερολογίων.

Για αυτούς τους λόγους, σε συμμόρφωση με τους εθνικούς νόμους και τους διεθνείς κανονισμούς, η FIGC πιστεύει ότι η Super League δεν είναι έργο συμβατό με αυτούς τους όρους και θα ενεργεί πάντα, σε όλους τους χώρους, επιδιώκοντας τα γενικά συμφέροντα του ιταλικού ποδοσφαίρου", αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROPEAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ