FIFA

Η FIFA ξεκινά διαβουλεύσεις στις 30 Σεπτεμβρίου για τη διεξαγωγή του Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο
Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο © 2021 BILL KOSTROUN / AP IMAGES

Όπως ενημέρωσε η FIFA στις 30 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει επισήμως τις διαβουλεύσεις με τις ενώσεις-μέλη της για τις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει σχετικά με τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Κυπέλλου ανά δύο χρόνια.

Η FIFA εξακολουθεί να πιέζει για τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια, με τον Αρσέν Βενγκέρ να αναλύει στους ειδήμονες του ποδοσφαίρου τα σχέδιά του για το Μουντιάλ και το νέο καλεντάρι.

Όπως ανακοίνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου έστειλε προσκλήσεις στις ενώσεις-μέλη της, προκειμένου να συζητήσουν από κοινού στις 30 Σεπτεμβρίου σε μια διαδικτυακή "σύνοδο κορυφής" τα σχέδιά της για το Μουντιάλ. "Θα είναι η ευκαιρία να πραγματοποιηθεί μία ανοικτή και εποικοδομητική συζήτηση σε παγκόσμιο επίπεδο", εξηγεί η FIFA για να προσθέσει εν συνεχεία:

"Υπάρχει ευρεία συναίνεση στον κόσμο του ποδοσφαίρου για το γεγονός ότι το διεθνές ημερολόγιο αγώνων πρέπει να αναμορφωθεί και να βελτιωθεί. Δεδομένου ότι τα παγκόσμια συμφέροντα του ποδοσφαίρου πρέπει να βρίσκονται στην πρώτη θέση, αυτή η διαδικασία έχει ξεκινήσει με παίκτες και προπονητές απ' όλο τον κόσμο".

Σε αυτή τη διαδικτυακή συνάντηση θα υπάρχει μία ομάδα τεχνικής συμβουλευτικής που δημιουργήθηκε υπό την ηγεσία του Βενγκέρ, επικεφαλής της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ανάπτυξής της, και της Τζιλ Έλις, δύο φορές νικήτριας του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών .

TAGS FIFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ